Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Απο μηχανής Θεός ο Ron Artest

http://www.contra.gr/images/m/lakers285_m.jpgΟ Kobe Bryant μπορεί να είχει 30 πόντους και 11 ριμπάουντ, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 3-2 των Lakers επί των Suns ήταν άλλος. Ο Ron Artest, ο οποίος κατάφερε να νικήσει το... χρόνο και με ένα buzzer beater χάρισε τη νίκη στην ομάδα του L.A.Οι “λιμνάνθρωποι” είχαν ένα μικρό προβάδισμα απο το ξεκίνημα του αγώνα, το οποίο κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου έφτασε μέχρι και τους 18 πόντους. Η διαφορά αυτή όμως δεν διατηρήθηκε, χάρη στην καταπληκτική εμφάνιση του Steve Nash, ο οποίος με 29 πόντους και 11 ασίστ κατάφερε να κρατήσει “ζωντανούς” τους Suns.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα, το Phoenix να ισοφαρίσει σε 101-101. Η επαναφορά της μπάλας έγινε απο τους γηπεδούχους, όμως το σουτ του Bryant έγινε υπό την πίεση δύο παικτών, με αποτέλεσμα να μην εύστοχη. Ο Artest όμως βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή, πήρε το ριμπάουντ και χάρισε τη νίκη στους Lakers.

Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης, όταν ρωτήθηκε για το πως ένιωσε, απάντησε: “Κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας έχασα πολλά εύκολα λέι απ. Η τύχη όμως φαίνεται πως γύρισε. Δεν το παίρνω πάνω μου. Συνεχίζω κανονικά και βλέπουμε τι θα γίνει”, ενώ αναφορικά με την τελευταία φάση του αγώνα είπε: “Νόμιζα οτι έχει γίνει φάουλ στο σουτ του Kobe και έτσι υπέθεσα οτι η μπάλα δεν θα πήγαινε ψηλά, με αποτέλεσμα να καταφέρω να πάω το ριμπάουντ”.

Απο την πλευρά του ο Steve Nash: “Όλα είναι ΟΚ. Κλοτσήσαμε μία μεγάλη ευκαιρία. Νομίζω οτι αξίζαμε τη νίκη”, ενώ ο προπονητής των φιλοξενούμενων Alvin Gentry τόνισε: “Ουσιαστικά δεν τελειώσαμε το παιχνίδι. Δεν έχω κανένα παράπονο απο τους παίκτες μου. Έπαιξαν καταπληκτικά, ειδικά στο τελευταίο σουτ του Kobe”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: