Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ας είναι το τελευταίο...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr με αφορμή το θέμα Κάμπος, για τα παράδοξα που συνεχίζουν να εμφανίζονται στον ΑΡΗ, αλλά προφανώς και λόγο έχουν και αιτία.
Το απίστευτα και όμως ελληνικά που κάποτε είχε φέρει τον Γιάννη Ζουγανέλη στο νούμερο 1 της τηλεθέασης στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, ξεκάθαρα πλέον μπορεί να αντικατασταθεί από τα απίστευτα και όμως αρειανά.
Πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει όλα όσα γίνονται στον σύλλογο ακόμα και την χρονιά που επέλεξε να πάει μόνος του στην Γ εθνική για να αρχίσει από την αρχή και καθημερινά σχεδόν γεγονότα και καταστάσεις τον τραβάνε προς τα πίσω.
Ο ΑΡΗΣ αυτή την στιγμή έχει στις τάξεις του 3 προπονητές από τους οποίους οι 2 βρίσκονται στον σύλλογο με άλλη ιδιότητα και ο ένας που έχει καθήκοντα προπονητή δεν μπορεί να κάθεται στον πάγκο.
Εξηγούμαι ο Καλαιτζίδης που πλέον έχει αναλάβει ως τεχνικός διευθυντής, ο Καρατζιοβαλής που ξεκίνησε την σεζόν ως προπονητής τερματοφυλάκων και συνέχισε ως ποδοσφαιριστής και φυσικά ο Κάμπος που πλέον είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να ξανακαθίσει στον πάγκο του ΑΡΗ ούτε καν ως διερμηνέας που δηλώνονταν μέχρι το παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης!
Μόλις άρχισαν να στρώνουν ορισμένα ζητήματα στην καθημερινότητα των αθλητών(πληρωμές ανά 15μερο, μεταγραφές με παίκτες Λίγκας, καλύτερο κλίμα μέσα στην ομάδα, τον Κάμπος να διώχνει μόνος του τα σύννεφα που πήγαν συγκεκριμένοι άνθρωποι να μαζέψουν πάνω από το Βικελίδης), έρχεται αυτό το...απίθανο θέμα να δημιουργήσει εντάσεις.
Δεν μου βγαίνει από το μυαλό ότι αυτοί που την προηγούμενη εβδομάδα πήγαν να δημιουργήσουν θέμα Κάμπος ήξεραν το πρόβλημα και ήλπιζαν ότι θα το χρεώσουν και αυτό στον Καλαιτζίδη. Δεν χρειάζεται να επανέλθω στους θιασώτες του μία ομάδα μία πόλη και τους συνεργούς εντός των... συνόρων που έχουν ως μοναδικό όνειρο να παίξουν τον ρόλο του opinion maker, αλλά λόγω της ανυπαρξίας τους προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία με λάσπη και ψέμματα να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα για όσους τους χαλάνε τα σχέδια του ελέγχου ενός ΑΡΗ ραμμένο στα μέτρα της Γ εθνικής.
Ένα από τα πιο εύστοχα κείμενα που διάβασα πρόσφατα από ένα συναρειανό (Aristime) αντικατοπτρίζει πλήρως αυτό που συμβαίνει στον ΑΡΗ “Αν θες να πουλήσεις ένα εμβόλιο, μπόλιασε στον κόσμο μια αρρώστια, γιγάντωσε την και όλα θα γίνουν όπως ακριβώς τα θέλεις”. Είναι ξεκάθαρο ότι εδώ και χρόνια συγκεκριμένοι κύκλοι μπολιάζουν στον κόσμο την αρρώστια και μετά...πουλάνε το εμβόλιο τους.
Τι ευθύνη όμως μπορεί να έχει η τωρινή διοίκηση για την μη έκδοση των δελτίων του Σανιά, Νλουντούλου όταν οι παίκτες είναι από το καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη και ακόμα χωρίς δελτίο; Τι ευθύνη να αποδώσουμε για καθυστέρηση στις μεταγραφές, όταν επί δυο εβδομάδες  τους κοιτούσαμε στα δόντια σαν γαιδάρους που μας χάρισαν και μάλιστα υπήρχαν και οι στημένοι που στοχοποιούσαν όσους ζητούσαν να...τρέξει το όλο θέμα για να δρομολογηθούν ζητήματα ακριβώς όπως αυτά των μεταγραφών; Ποια κριτική να ασκήσω στον Κάλας όταν η προηγούμενη διοίκηση προσέλαβε έναν προπονητή, που με βάση- ναι τον ανόητο και ρατσιστικό νόμο του ΚΑΠ, αλλά που ισχύει- και αναφέρι ότι αλλοδαπός μη κοινοτικός δεν μπορεί να καθίσει στον πάγκο της ομάδας όχι σαν προπονητής, αλλά ούτε καν σαν φροντιστής; Μέρος της αρρώστιας είναι και η λασπολογία της... αβάντας, αλλά πλέον ο κόσμος έχει καταλάβει.
Μήπως περίμενε κανείς ότι δεν θα υπάρξει καταγγελία εις βάρος του ΑΡΗ; Την δουλειά τους κάνουν ο ΣΕΠ, η Καβάλα και οι Σέρρες.
Το θέμα είναι και λεπτό, αλλά και άδικο για τον Κάμπος που το πιθανότερο είναι να μην συνεχίσει στην ομάδα αν δεν θα μπορεί να βρίσκεται στον πάγκο. Και αυτό δεν αποκλείεται να είναι και δική του επιλογή, όπως είπε σωστά ο άνθρωπος. “Προπονητής είμαι αν δεν μπορώ να κάτσω στον πάγκο, δεν θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου”. Για όσους βιάζονται αν τελικά δεν βρεθεί ένα παραθυράκι...εξ ουρανού για να μείνει ο Κάμπος, ο Καλαιτζίδης δεν θα είναι ο αντικαταστάτης του  και δεν πρόκειται φέτος να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας.  
Ας είναι, λοιπόν, αυτή η...κληρονομιά η τελευταία που επηρεάζει το σήμερα. Ότι και να γίνει ο ΑΡΗΣ στο επόμενο ματς θα είναι ενισχυμένος με μεταγραφές Α εθνικής (ο Γεωργιάδης από τις 8-2) και έχει 16 ματς για να προσπεράσει τον Πανσερραικό που είναι 3 βαθμούς πιο πάνω και την Καβάλα που είναι 1 βαθμό πιο ψηλά. Και τους δυο τους έχει στο Βικελίδης. Η μπάλα είναι στα δικά του πόδια ξεκάθαρα...
ΥΓ1 Έβγαλε ψυχή η ομάδα μπάσκετ με το Ρέθυμνο και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως και στον κόσμο που βοήθησε ουσιαστικά στην ανατροπή των τελευταίων λεπτών.
ΥΓ2 Καλή επιτυχία στον Γιάννη Μέλκα που ανέλαβε μία πολύ δύσκολη αποστολή στο βόλει. Ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές που μπορεί να σώσει την παρτίδα για τους κίτρινους.
ΥΓ3 Είναι ξεκάθαρο ότι οι στοχευμένες επιθέσεις στον Καλαιτζίδη θα συνεχιστούν. Η αμφισβήτηση στον Κάλας θα υπάρχει παρά το γεγονός ότι τα δείγματα γραφής είναι άκρως θετικά και θα γίνουν ακόμα καλύτερα αν ξεκινήσει κανονικά η εκκαθάριση όπως προβλέπεται εντός των ημερών. Αν όμως στις 8 Φλεβάρη είναι εδώ μαζί με τον Κάλας, άνθρωποι σαν τον Χένες και το κυριότερο το καλοκαίρι ενισχύσουν οικονομικά την ομάδα με βάση τα δικά τους στάνταρ, τότε πολλοί θα καταπιούν την γλώσσα τους και θα αναγκαστούν μαζί με τους Ισπανούς και ντόπιους εργοδότες τους να υποχωρήσουν ατάκτως.  Το κλειδί στην επένδυση είναι οι Γερμανοί. Όπως και στην Ελλάδα δηλαδή!
ΥΓ4 Όλο το ματς ησυχία και μόλις έφυγε ο κόσμος του ΑΡΗ, μαγκιές και επίθεση στους παίκτες (!!!). 4 χρόνια μετά, τίποτα δεν άλλαξε...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: