Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο Μάριο Γκέτσε στο FourFourTwo!!

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη του Μάριο Γκέτσε, που θα δημοσιευθεί στο τεύχος του Φεβρουαρίου.
Στο σχολείο ήσουν άριστος στα μαθηματικά. Αλήθεια ή μύθος;
Όχι, είναι ψέματα (γέλια). Ίσως να ήμουν στο νηπιαγωγείο, όμως μόλις ξεκίνησα το σχολείο οι βαθμοί μου ήταν μέτριοι, έστω και αν μου άρεσαν τα μαθηματικά. Νομίζω ότι με ρωτάτε, καθώς αυτό είναι το επάγγελμα του πατέρα μου. Με βοήθησε πολύ όταν ήμουν στο σχολείο, όμως δεν πήρα το ταλέντο του. Μόνο οι πιο κοντινοί μου φίλοι γνώριζαν το επάγγελμά του. Έτσι, οι συμμαθητές μου δεν μου ζητούσαν όλη την ώρα να τους βοηθήσει με τα μαθήματα. Σε κάθε περίπτωση δεν ήμουν από τα παιδιά, που είχαν φανταστικούς βαθμούς.
Η δουλειά του πατέρα σου είναι ο λόγος που έπαιξες στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αλήθεια ή μύθος;
Αλήθεια. Στον πατέρα μου προτάθηκε θέση στο πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ. Έτσι, αφήσαμε το Αλγκάου στη νότια Γερμανία και μετακομίσαμε βόρεια.
Όταν ήσουν παιδί υποστήριζε την Μπάγερν. Αλήθεια ή μύθος;
Αλήθεια. Γεννήθηκα στο Αλγκάου και η Μπάγερν ήταν η πρώτη μου ομάδα. Το Μόναχο ήταν σχετικά κοντά – κάπου στα 110 χλμ. Όπως και να έχει, μετακομίσαμε στο Ντόρτμουντ, όταν ήμουν μόλις 6 ετών. Έτσι, η αλήθεια είναι ότι δε θυμάμαι καν αν είδα ματς της Μπάγερν από κοντά. Τα αδέρφια μου, Φάμπιαν και Φέλιξ, είναι οπαδοί της Μπάγερν, αν και φυσικά υπάρχει δεσμός και με την Μπορούσια. Όλοι μεγαλώσαμε στο Ντόρτμουντ και παίξαμε στις ακαδημίες του συλλόγου.
Ο πατέρας σου δεν ενδιαφέρεται και πολύ για το ποδόσφαιρο. Αλήθεια ή μύθος;
Ποτέ του δεν ήταν φανατικός με το ποδόσφαιρο και δεν ήταν ο λόγος που επέλεξα να παίξω. Απλά συνέβη. Φυσικά, τότε, με 3 γιους να παίζουν ποδόσφαιρο, ήταν αναπόφευκτο να ασχοληθεί και ο ίδιος.
Όταν κέρδισες το πρωτάθλημα με την Ντόρτμουντ, φιλοδοξία σου ήταν να γίνετε σαν την Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα. Αλήθεια ή μύθος;
Ναι, έως έναν βαθμό. Η Μπαρτσελόνα τότε ήταν η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Είχαν κερδίσει πολλούς τίτλους και το ποδόσφαιρό τους εξίταρε τους οπαδούς. Όλοι θέλουν να παίξουν σε μία ομάδα όπως εκείνη. Είναι αλήθεια ότι μπορούσες να μάθεις πολλά απλά βλέποντάς τους.

Αν μπορούσες να παίξεις στον τελικό η Ντόρτμουντ θα κέρδιζε το Champions League το 2013; Αλήθεια ή μύθος;
Αλήθεια (γέλια)! Όχι, ειλικρινά, αυτό δεν μπορώ να το πω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος. Ήθελα πολύ να παίξω στον τελικό. Το ματς ήταν αμφίρροπο και άνετα ο νικητής θα μπορούσε να είναι διαφορετικός.
Ο λόγος που άφησες την Ντόρτμουντ και υπέγραψες στην Μπαρτσελόνα ήταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Αλήθεια ή μύθος;
Δε θα έλεγα ότι είναι ο κυριότερος λόγος, όμως ήταν ένας από τους λόγους. Όταν παίρνεις μία απόφαση σαν αυτή, πρέπει να εξετάζεις όλους τους παράγοντες. Τον σύλλογο, την ομάδα, το περιβάλλον. Φυσικά, ο προπονητής παίζει μεγάλο ρόλο και η ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Γκουαρδιόλα ήταν ένα από τα πράγματα που με μαγνήτισε.
Ο Γκουρδιόλα και ο Κλοπ είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Αλήθεια ή μύθος;
Τέτοιες συγκρίσεις είναι πάντα δύσκολες. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Υπάρχουν κοινά μεταξύ τους σε σχέση με την δουλειά που γίνεται καθημερινά, όμως θα έλεγα ότι ως άνθρωποι είναι διαφορετικοί.
Πριν μπεις στον τελικό του Μουντιάλ, ο Γιόακιμ Λεβ σου είπε: «Δείξε στον κόσμο ότι είσαι καλύτερος από τον Μέσι». Αλήθεια ή μύθος;
Είναι αλήθεια. Μου είπε ακριβώς αυτό.
Τότε, όταν σκόραρες στην παράταση, γνώριζες ότι το γκολ είναι αρκετό για τον τίτλο. Αλήθεια ή μύθος;
Ας το πούμε ως εξής: Γνώριζα ότι είχαμε πολύ καλές πιθανότητες. Υπήρχαν ακόμα 7’ μέχρι το τέλος και στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Τελικά, όμως, το γκολ μου έκανε τη διαφορά.
Έχοντας σκοράρει το γκολ, που έδωσε το Μουντιάλ στην Γερμανία, σε ηλικία μόλις 22 ετών πέρασε από το μυαλό σου να αποσυρθείς; Αλήθεια ή μύθος;
Μύθος (γέλια)! Στη θεωρία θα μπορούσες να κάνεις ακόμη και τέτοιες σκέψεις, όμως ελπίζω ότι θα έχω άλλα 10 χρόνια μπροστά μου, στα οποία θα έχω περισσότερες επιτυχίες, αν φυσικά είμαι υγιής, που είναι το πιο σημαντικό. Οι άνθρωποι κάποιες φορές σκέφτονται ότι ήδη έχω κατακτήσει πολλούς τίτλους, όμως πάντα θέτεις νέους στόχους για τον εαυτό σου. Κάποια μέρα θα ήθελα να κατακτήσω το Champions League για παράδειγμα.
Το οποίο μας οδηγεί σε αυτό: Η Μπάγερν θέλει να πάρει εκδίκηση από την Ρεάλ για τον περσινό ημιτελικό. Αλήθεια ή μύθος;
Έχουμε θέσει τα θεμέλια για ακόμη μία επιτυχημένη σεζόν στο Champions League, κερδίζοντας τον όμιλο, και στόχος μας είναι, φυσικά, ο τελικός. Αν αυτό σημαίνει ότι θα βρούμε ξανά στον δρόμο μας την Ρεάλ, είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Όταν φτάνεις στα νοκ άουτ, κάθε αντίπαλος είναι επικίνδυνος.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: