Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Γι' αυτό είναι Παναθηναϊκός!!

Δεν είναι τυχαία πρωταθλητής! Αν και στο 20' έχανε με 12, ο μέχρι τότε κακός Παναθηναϊκός άλλαξε... τσιπ και πήρε το θρίλερ με τον Απόλλωνα (77-71). Καθοριστικός Σλότερ, αρχηγός ο Διαμαντίδης.

Γι' αυτό είναι Παναθηναϊκός!

Κι ως τέτοιος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του εξαιρετικού Απόλλωνα Πατρών, στην κατάμεστη Περιβόλα, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με 77-71 για την 13η αγωνιστική της Α1 (11-2 το ρεκόρ του).

Κορυφαίος και καθοριστικός για την ανατροπή και τη νίκη ο Σλότερ με 17 πόντους, 15 είχε ο Διαμαντίδης με 7 ασίστ που χτύπησε προς το τέλος του ματς, άλλους 14 έβαλε ο Γκιστ, ενώ ο Μπατίστα με 18 κράτησε όρθιο το τριφύλλι στα πρώτα 20 λεπτά. Από πλευράς ηττημένων, 23 πόντους σημείωσε ο Φιτζπάτρικ, ενώ από 13 είχαν οι Ελ Αμίν και Γκάλογουεϊ.

Το ματς:

Με Νέλσον, Σλότερ, Χαραλαμπόπουλο, Γκιστ και Μπατίστα ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός, αλλά έκανε… μπαμ πως υπήρχε πρόβλημα στην επίθεση. Βέβαια τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα και για τον Απόλλωνα που εξίσου δεν μπορούσε να βρει σκορ και μοιραία στο 5’, οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στο «φτωχό» 6-6 (έξι πόντοι Σκορδίλη). Η είσοδος του Διαμαντίδη, όμως «άλλαξε» το τριφύλλι. Παρά το γεγονός, λοιπόν, πως το τριφύλλι βρισκόταν σχεδόν μόνιμα σε θέση… κυνηγού (χάρη στην ευστοχία των Αμερικανών των Πατρινών), εν τέλει το γκολ-φάουλ του αρχηγού και μια ασίστ σε κάρφωμα του Γκιστ (εξαιρετικός με 9π.), έβαλαν τους πράσινους μπροστά για πρώτη φορά, 19-22.

inner

Ένα πράγμα είναι δεδομένο. Αν αφήσεις τους Αμερικανούς του Απόλλωνα κάνουν το παιχνίδι τους και να ζεσταθούν, θα σε… σκοτώσουν. Και το διαπίστωσε από πρώτο χέρι ο Παναθηναϊκός που αν και προσωρινά διατήρησε το υπέρ του σκορ (23-25 με τρίποντο Διαμαντίδη), στη συνέχεια έζησε τον… εφιάλτη! Ο Φιτζπάτρικ ήταν σε «εξωγήινη» κατάσταση και με δύο δικά του τρίποντα, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με 7 (32-25). Κι όσο κι αν ο Μπατίστα έκανε… παπάδες στην επίθεση (έχοντας 16 πόντους στο πρώτο μέρος), οι πράσινοι δεν έπαιζαν άμυνα, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την τρίποντη εκτέλεση και να αναγκάζουν τους πρωταθλητές Ελλάδας να πάνε στα αποδυτήρια με το -12 (49-37).

inner

Προφανώς ο Ιβάνοβιτς έκανε έντονες παρατηρήσεις στην ανάπαυλα. Προφανώς ο Παναθηναϊκός… κάποια στιγμή θα έπαιζε ως τέτοιος. Και κρατώντας για πέντε λεπτά(!) τον Απόλλωνα χωρίς σκορ και ευστοχώντας σε τρία κρίσιμα τρίποντα, το τριφύλλι έτρεξε μπαμ-μπαμ σερί 0-13 και μετά από πολύ ώρα, ανέκτησε τα ηνία του ματς (49-50). Τα πάντα στην Περιβόλα θύμιζαν ντέρμπι. Και παρά το αρχικό «σοκ», παρά την πίεση που ασκούσαν οι φιλοξενούμενοι, οι Πατρινοί δεν τα παράτησαν. Και κατάφεραν όχι μόνο να διατηρηθούν στο «κόλπο», αλλά να κλείσουν την περίοδο και οριακά μπροστά, με 59-57 κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τον (αρνητικό μέχρι τότε) Νέλσον με πέντε φάουλ.

inner

Ο πολύ καλός Διαμαντίδης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (59-60) κι ενώ το ματς ήταν στην… κόψη του ξυραφιού, ο Σλότερ δήλωσε «παρών» και με πέντε σερί πόντους, οι πρωταθλητές Ελλάς έφυγαν για πρώτη φορά με έξι πόντους στο 35’ (63-69). Η πράσινη άμυνα είχε δέσει και οι Πατρινοί έπρεπε να… ματώσουν για να βάλουν ένα καλάθι. Και πάλι ήταν ο Σλότερ που δύο λεπτά πριν το τέλος έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού, πετυχαίνοντας γκολ-φάουλ (66-74) κι ενώ ο «3D» μόλις είχε επανέλθει στο παρκέ, μετά από τραυματισμό. Όσο κι αν στις τελευταίες φάσεις, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν την ολική ανατροπή, ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο και με τον Αμερικανό γκαρντ (που είχε καθοριστικό κλέψιμο στο φινάλε) διαμορφώθηκε το τελικό 71-77!

inner

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 49-37, 59-57, 77-71

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 7, Αργυρόπουλος 4, Καλογουεί 13(1), Πεν 6(2), Φιτζπάτρικ 23(3), Αντωνάκης 2, Ελ Αμίν 13(1), Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Κασπίρης, Γεωργαλής 3(1)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 19(2), Φώτσης, Νέλσον, Παππάς 5(1), Διαμαντίδης 15(3), Γκιστ 14(1), Μπατίστα 18, Κόνιαρης, Διαμαντάκος, Μπλουμς 2, Λούντζης *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: