Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

«Ο Αρης πρέπει να προσλάβει κανονικό προπονητή»

Τη δική του θέση για το μείζον ζήτημα της παρουσίας του Πάουλο Κάμπος στον πάγκο του Αρη, εξέφρασε ο Λάμπρος Ανδριόπουλος, μιλώντας στο «Τρίτο ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Θεσσαλονίκης σχολίασε την κατάσταση που προέκυψε μετά το παιχνίδι με την Καβάλα και υπογράμμισε με σαφήνεια: «Με τα δικά μας δεδομένα και τους δικούς μας κανονισμούς, ο Κάμπος δεν είναι προπονητής. Ο Αρης πρέπει να προσλάβει έναν κανονικό». Αναλυτικά, όσα είπε:

Σχολιάζοντας την κατάσταση επεσήμανε: «Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός πως ο Κάμπος είναι επαγγελματίας προπονητής και ως τέτοιος, δεν μπορεί να μπαίνει μέσα με άλλη ιδιότητα. Υπάρχει κανονισμός που αναφέρει πως αν επαγγελματίας προπονητής μπει στο γήπεδο με άλλη ιδιότητα, τότε μπορεί να του αφαιρεθεί το δίπλωμα. Δευτερευόντως, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν από τον Αρη, το δίπλωμα του Κάμπος (σ.σ. εκδόθηκε το 1989 στο Ρίο) θα έπρεπε να εναρμονιστεί στους κανονισμούς της UEFA. Πράγμα που δεν έχει γίνει. Τρίτον απαγορεύεται ξένος προπονητής, να προπονεί ερασιτεχνική ομάδα».

Για το πώς προέκυψε τώρα η αντίδραση της ΕΠΟ: «Στον Αρη μέχρι πρότινος φαινόταν προπονητής ο κύριος Τοπαλίδης, που έχει UEFAPRO. Ο κύριος Κάμπος εμφανιζόταν σαν μεταφραστής του προπονητή. Δόθηκε ένα εύλογο χρονικό διάστημα στον Κάμπος να φέρει τα απαραίτητα έγγραφα από τη Βραζιλία, όπως είχε ζητήσει, αλλά δεν έγινε κάτι. Σε κάθε ομάδα πρέπει να υπάρχει προπονητής. Οσο εμφανιζόταν ως τέτοιος ο Τοπαλίδης, η ΕΠΟ δεν είχε λόγο να ασχοληθεί με τους υπόλοιπους στον πάγκο της ομάδας.

Από ένα σημείο και μετά, όμως, ο εκάστοτε διαιτητής έβλεπε στην τεχνική περιοχή να δίνει οδηγίες ο κύριος Κάμπος, πράγμα που δεν επιτρέπεται. Το πράγμα αυτό δημιουργούσε πρόβλημα στον εκάστοτε διαιτητή. Ο διαιτητής που δεν εφαρμόζει τον κανονισμό κινδυνεύει με τιμωρία από την ΕΠΟ. Παράλληλα, μπορεί να υπάρξει και καταγγελία από άλλη ομάδα για να κινηθούν διαδικασίες. Αν το ψάξει το θέμα η ομοσπονδία, τότε προκύπτουν πρόστιμα και, μάλιστα, πολύ σοβαρά. Πρέπει να σημειωθεί πως δικαίωμα να δίνει οδηγίες έχει μόνο ο εκάστοτε προπονητής».

Για το αν μπορεί να βρεθεί λύση στο θέμα: «Ο Αρης πρέπει να προσλάβει κανονικό προπονητή για να μην αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα. Ο Κάμπος δεν μπορεί να βρίσκεται στην τεχνική περιοχή. Τώρα, βέβαια, αν ο Αρης θέλει να έχει έναν προπονητή για να τον έχει στα μπουθ να συνομιλεί με τον κανονικό προπονητή, είναι δικαίωμα του.

Γνώμη μου είναι πως πρέπει οι ομάδες, όταν προσλαμβάνουν έναν προπονητή, να ξέρουν αν είναι πιστοποιημένος. Αν το δίπλωμα του Κάμπος ήταν εναρμονισμένο δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αν ήταν εντάξει όλα, τότε ο Κάμπος θα έστελνε τα χαρτιά στην ΕΠΟ και η ομοσπονδία θα μας ενημέρωνε σχετικά για να εκδοθεί η σχετική πιστοποίηση». Τέλος, ολοκλήρωσε λέγοντας: «Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και θα πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: