Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ικάρντι ο... εκτελεστής!! (vid)

Τσέλσι και Λίβερπουλ βλέπουν τον Ικάρντι και το FourFourTwo αναλύει τον καλύτερο Αργεντίνο επιθετικό της νέας γενιάς!
Ο Μάουρο Ικάρντι γεννήθηκε στο Ροζάριο της Κεντρικής Αργεντινής, αλλά από τα έξι του χρόνια ζούσε στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας. Αγωνίστηκε στην τοπική ομάδα Vecindario, σκόραρε περισσότερα από 500 γκολ και οι σκάουτερ των Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Ρεάλ, Βαλένθια, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα έδωσαν μάχη για την υπογραφή του! Οπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια, οι Καταλανοί βγήκαν κερδισμένοι και ο Ικάρντι στα 15 του χρόνια ήταν μέλος της Μασία. Μπορεί οι εμφανίσεις του και το ταλέντο του να είχαν αφήσει τεράστιες υποσχέσεις, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν καλά και στα 18 του βρέθηκε δανεικός στη Σαμπντόρια! «Μίλησα με τον πατέρα μου και αποφασίσαμε να πάμε στην Ιταλία. Ευτυχώς τα πράγματα πήγαν καλά» τονίζει ο Ικάρντι.
Με 13 γκολ σε 19 ματς στην Primavera, ο Ικάρντι εντυπωσιάζει τη Σαμπντόρια και το καλοκαίρι του 2011 θα αποζημιώσει τη Μπαρτσελόνα με 400.000 ευρώ! Ο Ικάρντι περίμενε να κάνει το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα μέχρι τον Μάιο του 2012. Μόλις 10 λεπτά μετά την είσοδό του θα σκοράρει το πρώτο του τέρμα και θα δώσει τη νίκη κόντρα στη Γιούβε Στάμπια!



Η χρονιά που ακολουθεί θα τον βρει στη Serie A α πετυχαίνει 11 γκολ και να παγιώνεται ως βασικός. Η ποιότητα του Ικάρντι δεν πέρασε απαρατήρητη από την  Ιντερ, η οποία θα τον φέρει στο Σαν Σίρο!

Μέσι, Αγουέρο, Τέβες, Ιγουαΐν είναι οι κορυφαίοι σκόρερ της Αργεντινής, ωστόσο ο Μάουρο Ικάρντι είναι ο κορυφαίος της επόμενης γενιάς Αργεντίνων σκόρερ! Μόλις δυο σεζόν στη Serie A και έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων της Ευρώπης!

Με μια λέξη: Εκτελεστής! Ο Ικάρντι είναι... θανατηφόρος μπροστά, μπορεί να σκοράρει με το δεξί, το αριστερό ή με το κεφάλι! Μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τον αντίπαλό του και να κάνει φάση από του... πουθενά. Είναι ο παίκτης που θα απειλήσει ακόμα και μέσα από οργανωμένες άμυνες.

Για να γίνει τέλειος, αλλά και ένας σύγχρονος επιθετικός πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του, να μπορεί να κρατάει τη μπάλα περισσότερο, ενώ πολλές φορές δίνει την αίσθηση ότι... χάνεται στο γήπεδο και οι συμπαίκτες του αδυνατούν να τον τροφοδοτήσουν.  Επίσης έχει αμφισβητηθεί η αμυντική του προσφορά. Οι κορυφαίοι παίκτες είναι αυτοί που πιέζουν, είναι πρόθυμοι να κάτσουν στο κέντρο όταν απαιτηθεί για να μαρκάρουν και να βοηθήσουν. Και ο Ικάρντι έχει κατηγορηθεί πως αυτό δεν μπορεί να το κάνει σε καμία περίπτωση... Οσο εύκολα μπορεί να σκοράρει, αλλά τόσο δύσκολο δεν μπορεί να βοηθήσει αμυντικά...
Ο Θρύλος της Ιντερ, ο Χαβιέ Ζανέτι έπαιξε μαζί του μόλις μια σεζόν, ωστόσο αποθέωσε τον Ικάρντι: «Βλέπω ένα λαμπρό μέλλον γι αυτόν, είναι ένα μεγάλο 9αρι μέσα στην περιοχή και ένα μεγάλο ταλέντο που μπορεί να σκοράρει πολλά γκολ». Ο πρώην τεχνικός της Ιντερ, Βάλτερ Ματσάρι πρόσθεσε: «Μπορεί να γίνει πραγματικά μεγάλος επιθετικός. Εχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται γι αυτό»

Μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά πως ο Ικάρντι δεν έλαβε ποτέ χριστουγεννιάτικη κάρτα από τον πρώην συμπαίκτη του, Μάξι Λόπες. Το μεγάλο δίδυμο της Σαμπντόρια (2012-13)... βοήθησε τα ιταλικά ΜΜΕ να βρουν εύκολα πολλά πρωτοσέλιδα. Η Γουάντα Νάρα άφησε τον σύζηγό της, Μάξι για τον Ικάρντι και μια δυνατή φιλία έσπασε! Το διαζύγιο ανακοινώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου και η Νάρα παντρεύτηκε τον Ικάρντι τον Μάιο του περασμένου έτους. Οταν η Σαμπντόρια έπαιξε με την Ιντερ, ο Λόπες αρνήθηκε να σφίξει το χέρι του Ικάρντι. Σε εκείνο το ματς ο Μάξι έχασε πέναλτι και ο 21χρονος φορ βρήκε δίχτυα δυο φορές στο 4-0 των νερατζούρι στη Γένοβα!

Ο Ικάρντι έχει τονίσει πως θα ήταν ευτυχής να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ιντερ, ωστόσο ακόμα δεν έχει συμβεί κάτι! Η ομάδα του Μαντσίνι είναι στην 5η θέση και δεν αποκλείεται ο Αργεντίνος να πάρει την απόφαση να φύγει για ομάδα με μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Λίβερπουλ, Τσέλσι, Ατλέτικο είναι τρεις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί τους τελευταίους μήνες. Σε ηλικία 21 ετών, ο χρόνος είναι σύμμαχός του, αλλά όπως οι νεαροί φιλόδοξοι παίκτες δεν θέλει να περιμένει για το επόμενο βήμα σε υψηλότερο επίπεδο!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: