Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Μια «ανάσα» από την… ιστορία!!

Μια «ανάσα» από την… ιστορία
Προβάδισμα για την κατάληψη της τρίτης θέσης της Α1 μπάσκετ των ανδρών απέκτησε ο Κολοσσός που επικράτησε του Πανιωνίου στο Βενετόκλειο με 70-66, στο τρίτο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο των μικρών τελικών.

Οι «θαλασσί» έκαναν το 2-1 στη σειρά και αν το Σάββατο (19/05, 17:00) στη Νέα Σμύρνη πάρουν τη νίκη τότε θα γράψουν ιστορία καθώς θα έχουν καταφέρει την πιο πετυχημένη πορεία της ομάδας.

Από την άλλη οι «κυανέρυθροι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο καθώς θέλουν μόνο το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να οδηγήσουν τη σειρά σε πέμπτο ματς.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Χάτεν και Χαρίσης.

Κιζ και Μπάρλος ξεχώρισαν από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στο παρκέ ξεκίνησε το ματς στο Βενετόκλειο. Το σκορ άνοιξε με καλάθι και φάουλ ο Μπάρλος με τον Χαρίση να απαντά λίγο αργότερα μα το… ίδιο νόμισμα. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Κολοσσού καταφέρνοντας με πέντε συνεχόμενους πόντους του Μπίλι Κιζ να προηγηθούν με επτά πόντους (5-12), όμως η αντίδραση των παικτών του Φραγκιά ήρθε γρήγορα καθώς με σερί 7-0 ισοφάρισαν σε 12-12. Από εκεί και έπειτα «θαλασσί» και «κυανέρυθροι» βάδιζαν μαζί στο σκορ μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου που βρήκε τους γηπεδούχους να βρίσκονται μπροστά με έναν πόντο (20-19).

Οι Ρόδιοι συνέχισαν στον επιθετικό τομέα να βάζουν την μπάλα στην ρακέτα πράγμα που τους βγήκε σε καλό καθώς γρήγορα φόρτωσαν τους αντιπάλους τους με πέντε φάουλ οπότε και οδηγήθηκαν στην γραμμή των ελευθέρων βολών. Από την άλλη ο Πανιώνιος παρότι ήταν άστοχος από τα 6,75μ. εξακολούθησε να δοκιμάζει την τύχη του (1/7 τρίποντα στην δεύτερη περίοδο). Το καλό για τους Νεοσμυρνιώτες είναι ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν τους στοίχισε καθώς ο Κολοσσός δεν κατάφερε να «χτίσει» διαφορά παρά μόνο να ολοκληρώσει το πρώτο μισό με προβάδισμα ενός καλαθιού (37-35).

Με φόρα από τα αποδυτήρια μπήκε στο Βενετόκλειο για το δεύτερο μέρος ο Κολοσσός. Με έξι αναπάντητους πόντους οι «θαλασσί» ξέφυγαν με +8 (43-35). Ντίμπλερ και Μπατής με δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσαν για τους φιλοξενούμενους στους δύο πόντους (45-43), όμως οι γηπεδούχοι, κερδίζοντας την μάχη των ριμπάουντ στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να επανακτήσουν το πλεονέκτημα των οκτώ πόντων (53-45). Μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα είχε την ευκαιρία να φτάσει σε διψήφια διαφορά, όμως ο Στιβ Πάνος αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές με το 53-45 να διατηρείται.

Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά έδειξαν περισσότερη συγκέντρωση στο τελευταίο δεκάλεπτο καταφέρνοντας να προηγηθούν ακόμα και με +12 (61-49). Πάντως, παρότι νόμιζαν ότι «κλείδωσαν» το ματς, ο Πανιώνιος δεν ήταν έτοιμος να «πέσει» αμαχητί. Με επιμέρους 7-2 πλησίασε στους πέντε 45’’ πριν το τέλος, ωστόσο οι γηπεδούχοι φάνηκαν ψύχραιμοι παίρνοντας τη νίκη και κάνοντας το 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών (70-66).

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-35, 53-45, 70-66

Κολοσσός (Βασίλης Φραγκιάς): Λιακόπουλος 7 (1), Χάτεν 13, Καλαϊτζής, Πάνος 2, Γεωργαλλής 11 (2), Ασημακόπουλος, Μπόικιν 8, Χαρίσης 12 (1), Τσάμης 9, Χόπσον 8, Κομποδιέτας, Δανας.

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 2, Κιζ 20 (4), Αθανασούλας, Ντίμπλερ 8 (2), Μπατής 5 (1), Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 4, Νάντζφεϊ 4, Παραγυιός 3, Μπάρλος 18 (6 ριμπάουντ).


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: