Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η Λίβερπουλ του Νταλγκλίς με αριθμούς!!

Η Λίβερπουλ του Νταλγκλίς με αριθμούς!
Ενάμιση χρόνο έμεινε στον πάγκο της Λίβερπουλ ο Κένι Νταγκλίς και οι αριθμοί του στους 74 αγώνες που καθοδήγησε την ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις αποδεικνύουν και τον λόγο που εδώ και λίγη ώρα αποτελεί παρελθόν!

Η γλώσσα των αριθμών μπορεί να μην λέει πάντα την αλήθεια, όμως στην περίπτωση του King Kenny τα νούμερα συνέβαλλαν στην απομάκρυνσή του από τον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, η κακή πορεία των «reds» σε συνδυασμό με το, σημαντικό για τους Άγγλους,  γεγονός ότι η ομάδα… θυμήθηκε πως είναι να βρίσκεται κάτω από την αιώνια αντίπαλο Έβερτον, έφερε το διαζύγιο! Από τις 12/1/2011, στην πρώτη του αναμέτρηση για το πρωτάθλημα κόντρα στην Μπλάκπουλ (ήττα με σκορ 2-1) μέχρι την περασμένη Κυριακή, ο Σκωτσέζος τεχνικός μέτρησε 56 ματς! Στα 24 από αυτά πανηγύρισε το τρίποντο, στα 19 η Λίβερπουλ ήρθε ισόπαλη, ενώ στα υπόλοιπα 13 γνώρισε την ήττα! Με έναν σύντομο υπολογισμό, οι «κόκκινοι» του Νταλγκλίς πανηγύρισαν τη νίκη στο 42.85% των αγώνων πρωταθλήματος!
Το ντεμπούτο του στον πάγκο των «reds» έγινε στις 9 Ιανουαρίου του 2011, στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το αποτέλεσμα; Ήττα με το… πέναλτι «φάντασμα» και αποκλεισμός. Συνολικά έδωσε επτά ματς για το FA Cup, με απολογισμό πέντε νίκες και δύο ήττες!
Η μεγαλύτερη στιγμή του στον ενάμιση χρόνο που κάθισε στον πάγκο των «κόκκινων» ήρθε στο Λιγκ Καπ, με την κατάκτηση του φετινού τροπαίου που χάρισε επιπλέον στην ομάδα την συμμετοχή της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Τέλος στην Ευρώπη πρόλαβε να δώσει μόλις σε τέσσερα ματς, την περσινή αγωνιστική περίοδο! Από τα τέσσερα νίκησε μόλις το ένα, ενώ μέτρησε επίσης δύο ισοπαλίες και μία ήττα- αποκλεισμό από την Μπράγκα.
Αναλυτικά όλα τα ματς του Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο των «κόκκινων» από τον Ιανουάριο του 2011:
Πρέμιερ Λιγκ:
56 αγώνες: 24 νίκες, 19 ισοπαλίες, 13 ήττες
Κύπελλο Αγγλίας:
7 αγώνες: 5 νίκες, 2 ήττες
Λιγκ Καπ:
7 αγώνες: 6 νίκες, 1 ισοπαλία.

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: