Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τέλος ο Νταλγκλίς από την Λίβερπουλ!!

Τέλος ο Νταλγκλίς από την Λίβερπουλ!

Παρελθόν από τον πάγκο της Λίβερπουλ μετά από 1,5 χρόνο αποτελεί από σήμερα ο Κένι Νταλγκλίς. Η διοίκηση των "κόκκινων" αποφάσισε να απομακρύνει τον Σκωτσέζο τεχνικό, μία μέρα μετά το ραντεβού που είχε με τον ιδιοκτήτη, Τζον Χένρι στην Βοστώνη.

O 61χρονος προπονητής ανέλαβε την Λίβερπουλ τον περασμένο Ιανουάριο αλλά η πορεία των "κόκκινων" την φετινή σεζόν, οδήγησε την διοίκηση στην απόφαση να τον απομακρύνει.

Την Τρίτη, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στην Βοστώνη, συζήτησαν για αρκετή ώρα και στην συνέχεια ο Νταλγκλίς επέστρεψε στην Αγγλία όπου και περίμενε την απόφαση του Χένρι.

Αυτή έγινε γνωστή σήμερα και πλέον η Λίβερπουλ ξεκινά την διαδικασία αναζήτησης προπονητή...Πρώτο φαβορί την δεδομένη χρονική στιγμή, φαίνεται ότι είναι ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ της Γουίγκαν.


Νταλγκλίς: «Φέρθηκε άψογα η διοίκηση»

Είμαι απογοητευμένος από τα αποτελέσματα που είχαμε στο πρωτάθλημα. Είναι λογικό… Από την άλλη, δεν θα άλλαζα με τίποτα την κατάκτηση του φετινού Λιγκ Καπ» είπε αρχικά ο «King Kenny» και πρόσθεσε, αναφερόμενος στο μεγάλο αφεντικό των «κόκκινων», Τζον Χένρι και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Βοστώνη, το μεσημέρι της Τρίτης, όσο και στις μετέπειτα εξελίξεις:

«Φέρθηκε άψογα και χειρίστηκε το θέμα με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν ένας κύριος και η συμπεριφορά του ήταν άψογη. Με αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Λίβερπουλ ανακοινώνει ότι ο Κένι Νταλγκλίς αποχωρεί σήμερα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας καθώς λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Μετά από προσεκτική αξιολόγηση της σεζον, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μία αλλαγή στον πάγκο ήταν επιβεβλημένη. Ξεκαθαρίζεται ότι δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για την διοίκηση. Η αναζήτηση νέου προπονητή θα ξεκινήσει άμεσα».

Ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, δήλωσε στο σάιτ του συλλόγου:

«Ο Κένι ποτέ δεν ήταν απλώς ένας προπονητής ή ένας παλιός παίκτης της ομάδας. Είναι με πολλούς τρόπους, η καρδιά και η ψυχή του συλλόγου. Εκπροσωπούσε πάντα οτιδήποτε είναι καλό για την ομάδα. Πάντα έβαζε πάνω από όλα το καλό του συλλόγου και των οπαδών. Θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας του “’Ανφιλντ”. Πλέον, η δουλειά μας είναι να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο που θα προχωρήσει μπροστά την ομάδα και θα συνεχίσει το έργο των τελευταίων 18 μηνών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: