Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δοκιμάζει το τσιπ η FIFA!

Δοκιμάζει το τσιπ η FIFA
Έτοιμη για έργα είναι η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Η FIFA, μέσα σε μια εβδομάδα, θα τεστάρει το κατά πόσο είναι εφαρμόσιμη η τεχνολογία με το τσιπ στην μπάλα, ώστε να εξαλείψει τις αμφισβητήσεις και τις λάθος διαιτητικές αποφάσεις πάνω στη γραμμή.

Οι δοκιμές θα γίνουν σε τρία παιχνίδια, με εναρκτήριο ματς ένα ερασιτεχνικό τελικό Κυπέλλου στην Αγγλία την Τετάρτη, ενώ θα ακολουθήσουν δύο παιχνίδια στο δανέζικο πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, η «εμφυτευμένη» μπάλα θα δοκιμαστεί στο παιχνίδι της Σίλκερμποργκ κόντρα στη Σοντέρισκε την ερχόμενη Κυριακή και θα συνεχιστεί σε αυτό ανάμεσα σε Νόρτζελαντ και Χόρσενς στις 23 Μαΐου.

Η τεχνολογία με το τσιπ έχει κερδίσει την υποστήριξη των φιλάθλων, όχι μόνο λόγω των λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων του παρελθόντος σε περιπτώσεις της γραμμής. Εφαρμόζεται, ήδη, στο τένις και στο κρίκετ, με πολύ καλά αποτελέσματα και τα παραπάνω σπορ αποτελούν τον «μπούσουλα» για την αλλαγή του «βασιλιά των σπορ».

Βέβαια, στα τρία παιχνίδια δοκιμών οι διαιτητές δεν θα εφαρμόσουν τα… προνόμια που θα έχουν, καθώς τη λειτουργικότητα του συστήματος θα την κρίνουν αρχικά υπάλληλοι της FIFA. Αυτοί, με τη σειρά τους, θα προσκομίσουν τα αποτελέσματα τους στην IFAB, που είναι η αρμόδια για τους κανόνες του ποδοσφαίρου, ώστε να παρθεί μια απόφαση που, πιθανώς, αλλάξει τα πάντα.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: