Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

«Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο έτοιμη ομάδα»

Ο Σπύρος Μαραγκός φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού μίλησε για την πορεία του «Δικεφάλου» στα φετινά πλέι οφ, αλλά και για τα σφάλματα της ελληνικής διαιτησίας.

Στην αρχή αφού ανέφερε ότι εργάζεται στην Αθήνα και στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού στάθηκε στις στιγμές που πέρασε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι τα χρόνια που ήμουν στον ΠΑΟΚ η ομάδα είχε καλές στιγμές παρά τις δυσκολίες που είχαμε. Πάνω έχω πραγματικούς φίλους, έχω περάσει πολύ καλά».

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Με την παρουσία του ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ δείχνει ότι είναι ίσως η πιο έτοιμη ομάδα για αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι λόγω απόδοσης και ποιότητας ποδοσφαιριστών έχει δυνατότητες. Το σημερινό ματς είναι καθοριστικό και αν πάρει θετικό αποτέλεσμα θα κάνει το βήμα για την πρώτη θέση πιστεύω».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ: «Σίγουρα λένε κάποια πράγματα οι αριθμοί, αλλά πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ γνωρίζοντας την κρισιμότητα του παιχνιδιού θα εμφανιστεί και ανάλογα. Εμένα μου άρεσε η νοοτροπία του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει μια ηρεμία, ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Αν είχε παραπάνω θάρρος πολλές φορές ίσως έπαιρνε και κάτι καλύτερο. Μου αρέσει η φιλοσοφία ποδοσφαίρου που έχει. Ίσως αυτό που λείπει είναι ότι θα πρέπει να πιστέψει παραπάνω στις δυνάμεις του. Να τολμήσει περισσότερο. Έχει έμπειρους παίκτες και μαζί με τον ενθουσιασμό που υπάρχει από τα νέα παιδιά έχει ένα πολύ καλό σύνολο».

Για το πέναλτι που δεν έδωσε ο Γιάχος στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και για την ελληνική διαιτησία: «Ήμουν στο γήπεδο από την άλλη πλευρά και δεν μπόρεσα να το δω. Αλλά δεν θέλω να αμφισβητήσω κανέναν. Η ιστορία με τη διαιτησία είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να κρίνονται αυστηρά και να μπαίνουν υπεύθυνοι άνθρωποι σε αυτό πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση και σε αυτό δεν μας βοηθούν οι διαιτητές. Λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Οι άνθρωποι που ορίζουν τους διαιτητές θα πρέπει να ξέρουν τι κάνουν γιατί μόνο έτσι να βελτιωθεί η κατάσταση».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει τις δυνατότητες να πάρει κάτι θετικό από το Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο: «Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατότητες να περάσει από το Περιστέρι. Σίγουρα δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση με όλα αυτά που έχουν γίνει. Και με τον ΠΑΟΚ με μια φάση που έκανε άνοιξε το σκορ. Βέβαια αυτό είναι το κρισιμότερο παιχνίδι και πιστεύω ότι παρά τα προβλήματα μπορεί να πάρει τη νίκη».

Στον τέλος απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για να ποιος θα τερματίσει πρώτος στη διαδικασία των πλέι οφ, λέγοντας πως: «Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη είναι όλα ανοικτά».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: