Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κύριοι πολιτικοί, δεν είμαστε όλοι από το χωριό του μαλάκα!!

Κύριοι πολιτικοί, δεν είμαστε όλοι από το χωριό του μαλάκα!
Εδώ και οκτώ ημέρες όλοι οι πολιτικοί της χώρας παίζουν τον μουντζούρη. Δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα κυβερνήσουν, αλλά κυρίως για το ποιόν θα δείξουν ως υπεύθυνο που δεν βγήκε κυβέρνηση. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να βρούμε και εμείς, παίζοντας μαζί τους τον μουτζούρη, ποιος τελικά τον πήρε στα χέρια του, ή αν τον έχουν όλοι μαζί. Και ας ξεκινήσουμε από πάνω προς τα κάτω με βάση τα ποσοστά που πήραν.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ο Αντώνης Σαμαράς λέει έκανε τα πάντα για να κυβερνήσει, αλλά οι υπόλοιποι δεν ήθελαν. Όπως έκανε τα πάντα για να πάνε μαζί του Καρατζαφέρης, Ντόρα, Μάνος και κανείς δεν πήγε. Όπως έκανε τα πάντα για να ρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, για να πάμε σε εκλογές και όταν αυτές έγιναν είπε να φτιάξουμε κυβέρνηση προσωπικοτήτων, ενός Παπαδήμου δήλαδη. Πριν από αυτό μας είχε πει να κυβερνήσει ο Τσίπρας γιατί αυτό θέλει ο λαός. Από πότε ο λαός θέλει να κυβερνήσει ο δεύτερος και όχι ο πρώτος δεν μας το εξήγησε βέβαια. Η πραγματικότητα ήταν ότι ήθελε και θέλει να γίνει Πρωθυπουργός. Θέλει να γίνουν εκλογές ξανά για να πάρει με την πόλωση που σίγουρα θα προκύψει μεγαλύτερο ποσοστό και να κυβερνήσει. Αν όντως η χώρα κινδυνεύει και αν όντως δεν έπαιζε κομματικά παιχνίδια δεν θα ζητούσε νε κυβερνήσει ο Τσίπρας για τον οποίο λέει ότι εκτός των άλλων το πρόγραμμα του μας πάει εκτός ευρώ, αλλά θα κυβερνούσε με τον Βενιζέλο και την ΔΗΜΑΡ ή τον Καμένο.

Ο Τσίπρας λέει έκανε τα πάντα για να φτιάξει αριστερή κυβέρνηση. Αυτό όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής είναι κοροϊδία και να το επικαλείται. Κύριε Τσίπρα μου πρώτον η αριθμητική δεν βγαίνει για να κάνεις αριστερή κυβέρνηση και επίσης καλώς ή κακώς «ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ» όπως σου είπε σε όλους τους τόνους πριν μετά και κατά τη διάρκεια των εκλογών. Το ξέρουν και οι πέτρες. Αριστερή κυβέρνηση λοιπόν δεν γίνεται αν εσύ δεν πάρεις 30%. Αν το πάρεις τώρα καλοτάξιδος, αν δεν το πάρεις πάλι με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και τον Καμένο θα συζητήσεις και όχι με την Παπαρήγα. Ελπίζω να το κατάλαβες αυτή τη φορά. Μην αρχίσεις λοιπόν πάλι τα περί αριστερής κυβέρνησης. Αλλαξε το σε αριστερή αυτοδύναμη κυβέρνηση Σύριζα, άντε βάλε και λίγους Οικολόγους αν θέλεις, αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα τα λες για να μην ξεχειλώσουν οι συνιστώσες του κόμματος και βρεθείς διαμελισμένος σε τέσσερα πέντε κομμάτια.

Ο Βενιζέλος λέει από την πλευρά του ότι επίσης έκανε τα πάντα για να κυβερνήσει, αλλά δεν… Μπούρδες λέω εγώ. Διότι επί της ουσίας με έναν τρόπο ήθελε να κυβερνήσει, με τον Τσίπρα μέσα. Γιατί ήθελε τον Τσίπρα μέσα; Γιατί λέει αυτό ζήτησε ο λαός. Τώρα από πότε σε αυτή τη χώρα ο λαός ζητά να κυβερνήσει κάποιος που του έδωσε 17% και δεν τον έβγαλε καν πρώτο στις προτιμήσεις του δεν το κατάλαβα. Ο Βενιζέλος πρώτα λέει ότι ο λαός είπε ότι θέλει να κυβερνήσει ο Τσίπρας και μετά κατηγορεί τον Τσίπρα για αλαζόνα... Ο κύριος Βενιζέλος ξέροντας ότι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που θα εφάρμοζε το μνημόνιο με παραλλαγές και τον Τσίπρα στη Βουλή να του κάνει αντιπολίτευση, στις επόμενες εκλογές, μετά από ένα, δύο τρία χρόνια, δεν έχει σημασία, θα έσβηναν το ΠΑΣΟΚ από το χάρτη και θα έκαναν τον Τσίπρα νέο Παπανδρέου με ποσοστά 50%. Και όπως είπε και σε μία έκρηξη ειλικρίνειας ο Βενιζέλος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, «δεν θα κάνω εγώ τη χάρη στον Τσίπρα να είναι ο μεθεπόμενος αυτοδύναμος Πρωθυπουργός». Οπότε εκλογές τώρα με τον μουτζούρη στα χέρια του Αλέξη η… πατριωτική, εθνική επιλογή του Βαγγέλη.

Ο συμπαθής Κουβέλης στην πιο δύσκολη θέση από όλους. Ο Κουβέλης έλεγε ναι σε όλα, αρκεί να είχε μαζί του τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κυρ Φώτης θα ήταν έτσι όπως τον έβλεπα έτοιμος να πει «ναι» και σε κυβέρνηση Μιχαλολιάκου αρκεί να πει «ναι» και ο Αλέξης. Ναι, κύριε Κουβέλη μου, αλλά αν πρέπει για να κάνετε κάτι να το κάνει και ο Τσίπρας, τότε γιατί φύγατε από τον Αλέξη και κάνατε δικό σας κόμμα και δεν καθόσασταν εκεί να ησυχάσουμε και εμείς. Θα σας πω εγώ. Γιατί και εσείς όπως και ο κύριος Βενιζέλος ξέρετε ότι αν κυβερνούσατε χωρίς τον Τσίπρα και εφαρμόζεται μνημόνιο με ισοδύναμα όπως σας αρέσει να λέτε, μέτρα, ο μεθεπόμενος Πρωθυπουργός της χώρας θα ήταν ο Αλέξης και μάλιστα αυτοδύναμος. Και αυτό δεν θα τον συγχωρούσατε ποτέ στον εαυτό σας.

Ο Καμένος επίσης λέει έκανε τα πάντα για να κυβερνηθεί ο τόπος με την πρωτοποριακή πρόταση. «Βγήκα τέταρτος, αφήστε με να κυβερνήσω όπως θέλω εγώ να εφαρμόσω το πρόγραμμα που λέω εγώ για να σωθεί ο τόπος και να μην πάμε σε εκλογές». Καταπληκτική και κυρίως εξόχως δημοκρατική πρόταση. Να αφήσουμε αυτόν που ο ελληνικός λαός ανέδειξε τέταρτο να κυβερνήσει όπως θέλει, να αφήσουμε τον τέταρτο να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ και τους άλλους να κοιτάνε… Απορώ πώς όλοι οι υπόλοιποι, οι «προδότες» της χώρας και της δημοκρατίας του είπαν όχι. Στη θέση του θα τους είχα καταγγείλει όχι μόνο για προδοσία, αλλά και φασισμό και για ανθρώπους που κατήργησαν τη δημοκρατία και δεν άφησαν το τέταρτο κόμμα που το ψήφισαν περίπου μισό εκατομμύριο Ελληνες να κυβερνήσει όπως θέλει τα άλλα 10 εκατ. Ελληνες.
Για το τέλος άφησα την γλυκιά Αλέκα. Η Αλέκα λέει πρώτον δεν κυβερνώ και δεύτερον ψηφίστε με για να συναντηθούμε στους δρόμους και τους αγώνες μαζί. Μάλιστα, πολύ έντιμη στάση λένε αρκετοί. Εγώ λέω ρε Αλέκα μου να συναντηθούμε στους δρόμους και τους αγώνες μαζί, αλλά αν σε ψηφίσουμε όλοι και βρεθούμε όλοι στους δρόμους ποιοι διάολο θα κυβερνάνε. Και η Αλέκα μας απαντά, επί της ουσίας ότι «αυτό δεν γίνεται». Και έχει δίκιο, με αυτά που λέει πώς να την ψηφίσουμε όλοι. Αντε να πάμε μαζί της στους δρόμους και τους αγώνες, αλλά προηγουμένως θα έχουμε ψηφίσει κανέναν άλλο για να έχουμε και κάποιον να βρίζουμε στους δρόμους.

Όλα αυτά δεν τα έγραψα για να επιμερίσω τις ευθύνες. Ούτε καν για να δείξω την αγανάκτησή μου που δεν βγήκε Κυβέρνηση. Αλλωστε όποια κυβέρνηση κι’ αν προέκυπτε από όλους τους παραπάνω που υποτιμούν την νοημοσύνη μου και μου συμπεριφέρονται λες και είμαι από το χωριό του μαλάκα 40 χρόνια τώρα (μέσα σε αυτά και η τελευταία εβδομάδα), δεν περιμένω αξιόπιστη Κυβέρνηση που θα μου λύσει τα προβλήματα. Απλώς τα έγραψα για να δείξω ότι δεν είμαστε όλοι από το χωριό του μαλάκα.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: