Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δεν παίζουν Ευρώπη, Ηρακλής και Φοίνικας!!

Με έγγραφό της η CEV ενημέρωσε την ΕΟΠΕ πως οι Ηρακλής και Φοίνικας δεν μπορούν να παίξουν στο Τσάλεντζ Καπ. Ο «γηραιός» μένει εκτός Ευρώπης, ενώ οι Συριανοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν τελικά πουν ναι σε Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας όμως στην Αθήνα.
Δεν παίζουν Ευρώπη, Ηρακλής και Φοίνικας!
Όλη την χρονιά τα έδωσαν όλα για να πάνε όσο πιο ψηλά γίνεται. Κατάφεραν να φτάσουν ως στον τελικό και παρότι δεν ολοκληρώθηκε η σειρά, ο Ηρακλής κατέκτησε το πρωτάθλημα και ο Φοίνικας τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Και οι δύο είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο «γηραιός» από την αρχή αποφάσισε να μην αγωνιστεί εκεί και να παίξει στο Τσάλεντζ Καπ, ενώ παρότι μετά πήγε να αλλάξει γνώμη, στο τέλος δεν το έκανε με την λογική πως από την στιγμή που δεν μπορεί να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα για να πρωταγωνιστήσει καλύτερα να μην έπαιζε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι νησιώτες από την πλευρά τους είχαν ξεκαθαρίσει πως ήθελαν να παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δυστυχώς γι' αυτούς και τα δύο γήπεδα που υπάρχουν στην Ερμούπολη δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Η λύση ήταν να μπορέσουν να αγωνιστούν σε γυμναστήριο της Αθήνας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν το θέλουν, γιατί εκτός από τα έξοδα, θα στερήσουν και την δυνατότητα των φιλάθλων τους να δουν τους αγώνες. Έτσι και αυτοί θέλησαν να παίξουν στο Τσάλεντζ Καπ.
Και ενώ περίμεναν την συμμετοχή τους στην τρίτη κατά σειρά Ευρωπαϊκή διοργάνωση, με σημερινό έγγραφο της CEV στην ΕΟΠΕ, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα έχει μόνο μία θέση για το Τσάλεντζ Καπ την οποία έχει ο Ολυμπιακός και πως δεν πρόκειται να δοθεί λευκή κάρτα σε καμία ομάδα από την χώρα μας.
Έτσι και αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή ο Ηρακλής μένει οριστικά εκτός Ευρώπης, ενώ για τον Φοίνικα υπάρχει ακόμα ένα παραθυράκι. Αυτό είναι οι Συριανοί να δηλώσουν ως έδρα την Γλυφάδα και να εντείνουν τα έργα τους στο κλειστό της Ερμούπολης. Οι νησιώτες έχουν ξεκαθαρίσει πως θέλουν να παίξουν είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε σε άλλη διοργάνωση, αλλά θέλουν να το κάνουν στο Κυκλαδίτικο νησί και περιμένουν από την πολιτεία και την ΕΟΠΕ να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει. Το θέμα όμως είναι αν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ακατόρθωτο.
Έτσι οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε και τυπικά την Δευτέρα, όχι απλά κινδυνεύουν, αλλά ουσιαστικά έχουν μείνει εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εκτός αν ξαναλέμε, υπάρξει κάποια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής και βρεθεί τελικά λύση.
Αν πάντως ο Φοίνικας δεν θελήσει να παίξει στο Τσάμπιονςμ Λιγκ, η ΕΟΠΕ θα μιλήσει με την ΕΣΑΠ και θα προσπαθήσει να βρει μια φόρμουλα, προκειμένου να βρεθεί μια ομάδα που να πάρει την άδεια να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: