Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πριν το μαντήλι, κούνησε… σεντόνι!!

Πριν το μαντήλι, κούνησε… σεντόνι!
Στο προτελευταίο του ματς με την φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Σωτήρης Νίνης πήρε την κατάσταση… πάνω του.

Πέτυχε το νικητήριο γκολ των «πράσινων» (65΄) κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-0) και αν στο ματς της Τούμπας το βράδυ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μείνουν στην ισοπαλία, το «τριφύλλι» θα κουνήσει από σήμερα σεντόνι Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτώντας την πρώτη θέση των πλέι οφ.

Η ομάδα του Φερέιρα έφτασε με την σημερινή νίκη στους 11 βαθμούς την ώρα που η Ένωση έχει 7 και ο "δικέφαλος του Βορρά" 8.

Πως έπαιξαν

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Ατρόμητο με ένα άκρως επιθετικό 4-4-2 αφού ήξερε πως οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν βόλευε την ομάδα του. Ο Ιτάνζ ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Γιαννούλης(αριστερά), Νάστος(δεξιά), Φυτανίδης και Ζουέλα (στόπερ). Στο κέντρο οι Σφακιανάκης και Δημούτσος έπαιξαν στον άξονα και ως πλάγιοι χαφ, αγωνίστηκαν οι πολύ επιθετικογενείς Έπστάιν (αριστερά) και Καραμάνος(δεξιά). Και στην επίθεση τα δύο βαριά φορ, Αναστασάκος και Μήτρογλου.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Καρνέζης, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Καντέ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Βιτόλο και Κατσουράνης. Μπροστά τους, από δεξιά προς τα αριστερά οι Ζέκα, Κλέιτον και Νίνης ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Χριστοδουλόπουλος. Οι τελευταίοι τέσσερις βέβαια, άλλαζαν αρκετά συχνά θέση…



Τα πρώτα δέκα λεπτά, οι δύο ομάδες έδωσαν φοβερές μονομαχίες για το ποιος θα είναι το αφεντικό του γηπέδου. Ο Ατρόμητος πήρε τις περισσότερες και έτσι είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν πιο επιθετικός στο γήπεδο. Την πρωτοβουλία αυτή δεν μπορούσε να την μετατρέψει σε ευκαιρίες όμως, μέχρι το 17’. Τότε, που ο Μήτρογλου ξεπέρασε την πίεση του Σαριέγκι, μοίρασε παράλληλα και συρτά στην περιοχή, με τον επερχόμενο Επστάιν να πιάνει… αέρα στο σουτ που δοκίμασε αμαρκάριστος από το ύψος του πέναλτι.

Σημείο, το οποίο αφύπνισε τον Παναθηναϊκό για τα καλά. Αφού μέχρι το 30’ οι «πράσινοι» ανέβασαν απότομα ταχύτητα και είχαν αρκετά καλή απόδοση ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό. Οι γραμμές ήταν κοντά, οι πάσες στο κέντρο επιτυχείς και το μόνο που έλειψε ήταν ένα γκολ. Το οποίο θα μπορούσε να έρθει σε μία από τις τρεις καλές στιγμές που δημιούργησε το «τριφύλλι». Με κορυφαία, αυτή του Νίνη στο 28’, ο οποίος είδε τον Νάστο να βάζει το πόδι του σαν από μηχανής Θεός και να απομακρύνει την μπάλα στο πλασέ που δοκίμασε με εξουδετερωμένο τον Ιτάνζ πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Από το 30’ και μετά και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, με συνέπεια οι δύο ομάδες να μην δημιουργήσουν την παραμικρή ευκαιρία. Το παιχνίδι έγινε λίγο πιο σκληρό και στο τελευταίο πεντάλεπτο, αμφότεροι σκεφτόντουσαν την άμυνα τους, την ανάπαυλα και τις ανάσες που ήθελαν να πάρουν…

Ο Δώνης αποφάσισε να ρισκάρει κι άλλο στο δεύτερο μέρος. Έβαλε τον Ιγκλέσιας στη θέση του Γιαννούλη και άλλαξε το σύστημά του σε 4-1-4-1. Με αριστερό μπακ τον Επστάιν(!), αμυντικό χαφ τον Ιγκλέσιας και τετράδα μπροστά του τους Αναστασάκο(δεξιά), Δημούτσο-Σφακιανάκη(άξονα), Καραμάνο(αριστερά) και Μήτρογλου στην κορυφή. Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι του και σκοπός της ομάδας του Φερέιρα ήταν και πάλι να ελέγξει τον ρυθμό.

Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε. Αφού μέχρι το 65’ οι «πράσινοι» έψαχναν το γκολ έχοντας την κατοχή και γυρνώντας γύρω-γύρω την μπάλα. Και σε εκείνο το λεπτό, ο Κλέιτον βρήκε τον Νίνη ο οποίος σήκωσε την μπάλα και σούταρε με την μία στέλνοντας την μπάλα στην γωνία του Ιτάνζ πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ.

Ο Ατρόμητος αντέδρασε κάπως χάνοντας δύο ευκαιρίες στο επόμενο πεντάλεπτο, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Το «τριφύλλι» συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, πρόσεχε την άμυνα του και έκανε επιθέσεις μεθοδικές ψάχνοντας και δεύτερο γκολ. Ο χρόνος όμως κυλούσε υπέρ των «πράσινων» και ο Ατρόμητος αποφάσισε να ανέβει όσο πιο μπροστά γίνονταν, με σκοπό να φέρει το ματς στα ίσα. Όμως η άμυνα του Παναθηναϊκού στέκονταν πολύ καλά και πήρε ένα τρίποντο, η αλήθεια είναι, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.



Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Δημούτσος, Ζουέλα, Αναστασάκος, Γιαννούλης(46’ Ιγκλέσιας), Φυτανίδης, Επστάιν, Σφακιανάκης (80’ Μπάλλας), Μήτρογλου, Καραμάνος(81’ Αθανασίου)

Στον πάγκο: Ράντμαν, Οικονόμου, Καραγκούνης, Καντούτσης,

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Καντέ, Βιτόλο, Κατσουράνης, Νίνης (81’ Καραγκούνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος(78’ Μαυρίας), Κλέιτον (84’ Τοτσέ)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σιμάο, Πετρόπουλος, Λαγός


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: