Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ντέρμπι τον Ιούνιο!!

Ντέρμπι τον Ιούνιο!
«Δεύτερο ημίχρονο» θα… παίξουν σε περίπου 30 μέρες από σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Όποιος επικρατήσει θα κληθεί να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, με λιγότερο ή και καθόλου μνημόνιο, αλλά με αδιαπραγμάτευτη την παραμονή στο ευρώ.

Την υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, καλείται να καθορίσει στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, τελευταία σύσκεψη του Κάρολου Παπούλια με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θα αποφασιστεί, επίσης, το πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης. Εάν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν στο πρόσωπο, τότε ο κ. Παπούλιας θα δώσει εντολή σε έναν από τους τρεις προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

Πρόκειται για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ασημακοπούλου, τον ομόλογό της του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Πικραμμένο ή τον επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Καραβοκύρη.

Στην περίπτωση που οι μετέχοντες στη σύσκεψη καταλήξουν σε πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, ένα από τα ονόματα που θα πέσει στο τραπέζι θα είναι και του κ. Λουκά Παπαδήμου, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Όπως και να ‘χει, αύριο, Πέμπτη, θα ορκιστεί η νέα Βουλή, η οποία θα εκλέξει την Παρασκευή προεδρείο. Στη συνέχεια, με Προεδρικό Διάταγμα, που θα εκδοθεί, κατά πάσα πιθανότητα, την ίδια ημέρα, θα οριστεί η ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.

Δύο είναι οι επικρατέστερες : 10 ή 17 Ιουνίου. Ραντεβού, λοιπόν, στο εκλογικό τμήμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: