Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ανταγωνιστική ομάδα, οργάνωση λειτουργίας!

Ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Πώς να μην είναι; Και με το δίκαιο του. Όταν δεν καταφέρνει η ομάδα για λεπτομέρειες να μην μπορεί να κερδίσει παιχνίδια, όπως αυτά με Καλαμαριά, Τηλυκράτη και Τύρναβο, τι να πει κανείς; Στη διοίκηση ξέρουν ότι οι πιθανότητες για την άνοδο εξανεμίστηκαν. Είναι πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν θα πρέπει να κερδίσει τα επόμενα δυο παιχνίδια. Πρέπει να τα κερδίσει. Για να καταλάβει όσο το δυνατόν ψηλότερη θέση στη βαθμολογία. Τα σενάρια περί αναδιοργάνωσης κατηγοριών εξακολουθούν να υφίστανται.

Απολογιστική-προγραμματική

Παράλληλα, όμως, γίνονται σκέψεις και συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων της ομάδας και για την επόμενη μέρα. Για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει από εδώ και πέρα η ομάδα. Έχει γίνει καταγραφή, εξάλλου, ότι το πρώτο θέμα είναι η δημιουργία της εταιρίας. Να γίνει το ΤΑΠ σε ΠΑΕ. Μάλιστα, μία από τις σκέψεις της διοίκησης, που επίσης έχει καταγραφεί είναι να γίνει μία απολογιστική συνέντευξη Τύπου. Μετά από το φινάλε των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Θα είναι μία απολογιστική και παράλληλα προγραμματική συνέντευξη Τύπου, για να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας στον κόσμο. Τόσα γι? αυτά που έγιναν, όσο και γι? αυτά που θα γίνουν. Άλλωστε, έχει καταγραφεί ότι δεν σκοπεύουν να τα παρατήσουν.

Μπάτζετ

Η ομάδα από τώρα κιόλας θα πρέπει να δημιουργήσει γερά θεμέλια. Σκοπός είναι να γίνει άμεσα η εταιρία, με το μετοχικό κεφάλαιο. Ξεκάθαρο αυτό. Στη διοίκηση θέλουν φυσικά, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει η ομάδα, να έχουν για του χρόνου μπάτζετ ομάδας Β? εθνικής. Για να κάνουν μία ομάδα ανταγωνιστική, μία ομάδα «τρένο». Όσο για τις οικονομικές δυνατότητες και αν υπάρχουν; Λένε ότι μπορεί να γίνει αυτό.

Οργάνωση υποδομών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δουλεύουν πολύ στον τομέα των ακαδημιών. Το θεωρούν μεγάλο κεφάλαιο. Να βγάζουν παιδιά στην πρώτη ομάδα. Να κάνουν ένα «παιδομάζωμα». Να αποκτήσει ξανά η ομάδα τη φήμη που είχε στον τομέα των τμημάτων υποδομής. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρξουν και δυο τουλάχιστον διήμερα τον Ιούνιο, όπου θα γίνουν δοκιμές νεαρών παικτών, προκειμένου να συγκεντρώσουν ακόμη περισσότερα παιδιά, αφού το περασμένο καλοκαίρι έγινε «αφαίμαξη», μιας και αποχώρησαν πολλά παιδιά.

Σκάουτιγνκ

Ένα ακόμη θέμα, που έχει προχωρήσει είναι το σκάουτινγκ. Έχουν κάνει συζητήσεις με ορισμένους ανθρώπους, προκειμένου να αναλάβουν αυτή τη θέση και να «οργώνουν» τα γήπεδα της Βορείου Ελλάδας. Για να βλέπουν νεαρά παιδιά. Πάλι, είναι ένα κομμάτι, που αφορά βεβαίως την οργάνωση των ακαδημιών.

Διοικητική λειτουργία

Οργάνωση γραφείων και προσθήκη νέων ανθρώπων Να ξέρουν το αντικείμενο. Να λειτουργεί η διοίκηση πιο σωστά, να έρθει ένας τεχνικός διευθυντής. Να προχωρήσει φυσικά ο τομέας του μάρκετινγκ με χορηγικά προγράμματα. Συν τοις άλλοις, να αυξηθεί και ο αριθμός των ανθρώπων του συμβουλίου.

Εκκαθάριση υλικού

Σαφέστατα, θα γίνει και εκκαθάριση υλικού. Έφυγαν κάποιοι παίκτες, αλλά ήρθαν και πάρα πολλοί τον Γενάρη. Ορισμένοι από τους παίκτες απέδειξαν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Δεν τα κατάφεραν να πάρουν την ευκαιρία, που τους δόθηκε να φορέσουν μία φανέλα με τεράστιο ειδικό βάρος. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, θα τεθεί επί τάπητος. Όλα αυτά αποτελούν βεβαίως σκέψεις. Αποτελούν θέματα που έχουν συζητηθεί στη διοίκηση, ενώ έχουν γίνει παράλληλα και ορισμένες επαφές, ανεξάρτητα με την κατάληξη στο αγωνιστικό, που αφορούν την επόμενη μέρα για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: