Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Οκκάς: «Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ»

Στο “Αθλητικό Metropolis” και στο “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης Γιάννης Οκκάς ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Για το σημερινό αγώνα:”Είναι μια πολύ κρίσιμη αγωνιστική. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι σε μια φάση που θέλουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση. Η πρώτη θέση αποτελεί ένα μαξιλαράκι”.
Για την κρισιμότητα του αγώνα: “Είναι λογικό ότι η σημερινή αγωνιστική είναι πολύ καθοριστική , γιατί τα παιχνίδια τελειώνουν. Ο νικητής παίρνει μεγάλο πλεονέκτημα. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δικαιούταν κάτι περισσότερο στο ματς με τον Παναθηναϊκό”.
Για την εικόνα που παρουσιάζουν οι τέσσερις ομάδες στα πλέι οφ: “Έχει να κάνει με τη γενικότερη εικόνα του ελληνικού αθλητισμού. Οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και διεκδικούν την πρώτη θέση. Θα προτιμούσα βέβαια να βλέπαμε τρεις ομάδες πιο δυνατές γιατί τα παιχνίδια δεν είναι ποιοτικά. Είναι πολύ λυπηρό για τις ομάδες και για την Ελλάδα γενικότερα. Αισθάνομαι τυχερός που ήμουν στην Ελλάδα τις καλές εποχές”.
Για τα προγνωστικά του: “Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα πιο μπροστά.
Είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί κάποιες καταστάσεις. Έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ”.
Για τον Αναστασιάδη και την πορεία που έκανε με τον ΠΑΣ Γιάννινα: “Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο προπονητής με τον οποίο δούλεψα τα περισσότερα χρόνια, όπως και με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Ο Αναστασιάδης είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θυμάμαι πάρα πολλά από τη συνεργασία μαζί του. Δεν με εξέπληξε η πορεία των Ιωαννίνων. Ο Αναστασιάδης έχει αυτό το προσόν. Να βγάζει από τους ποδοσφαιριστές το 100% των δυνατοτήτων τους”.

Για την απώλεια του πρωταθλήματος από τον ΑΠΟΕΛ: “Πλήρωσε σε εισαγωγικά το ΑΠΟΕΛ την Ευρωπαϊκή επιτυχία. Ο στόχος του πρωταθλήματος υπήρχε απλά η ομάδα ήταν κουρασμένη. Δεν υπήρχε η εμπειρία για να δώσει τόσα πολλά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Για μια ομάδα που έπαιζε κάθε εβδομάδα δύο παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολο. Η επιτυχία όμως του ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ μεγάλη. Έκανε χαρούμενους όλους τους φίλους του ΑΠΟΕΛ και περήφανη όλη την Κύπρο”.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: