Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

TV-Aλήθεια. Αχαχαχαχα!!

Ο Μάνος Αντώναρος γράφει πολύ θυμωμένος για τον τρόπο που οι τηλε-δημοσιογράφοι "χειρίζονται" την αλήθεια.
TV-Aλήθεια. Αχαχαχαχα!
Πρέπει να τους σταματήσουμε ΑΥΤΟΥΣ τους (συγγνώμη λέξη μου) δημοσιογράφους. Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα.
Δεν είναι δυνατόν να δηλώνει ο Γιούνγκερ (μη ξεχνιόμαστε, ο Πρόεδρος του Eurogroup) "Ανοησίες τα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ" και να το ξεπερνάνε.

Δεν εί-ναι δυ-να-τον!

Με άλλα λόγια είναι απαράδεκτο.

Μας έχουν πρήξει τα παπάρια (σιγά μην ακολουθήσω το political correct -του κώλου- λεξιλόγιο τους) ότι θα μας πετάξουν έξω από το ευρώ, ότι θα γυρίσουμε στην Ελλάδα του 1950 …κι όμως βγαίνει ο καθ’ ύλην αρμόδιος και λέει ότι όλα αυτά είναι ανοησίες …και εκείνοι το αφήνουν και περνάει.
Αφήνουν και περνάει αυτό που είναι η λύση στο πρόβλημα με το οποίο μας απειλούν, τρομοκρατούν, μας το παρουσιάζουν σαν εφιάλτη.
Γιατί;
Μα είναι απλό:
Αν αλλάξει η Ελλάδα, θα αλλάξουν κι αυτοί.
Αν αλλάξουν οι συσχετισμοί, χάθηκαν. Θα παλιώσουν τα 4Χ4 τους.
Δεν είναι δυνατόν μια κάστα 40-50 ανθρώπων να οδηγεί έναν όλόκληρο λαό στο τέλμα, στο καθημερινό άγχος, στον τρόμο, στην απελπισία…
Δεν είναι δυνατόν να μας αποκαλούν «πολίτες»…γιατί αμέσως αυτό σημαίνει ότι δεν εννοούν τους εαυτούς τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν ερωτήσεις-διαγγέλματα-ποταμούς και όταν ο άλλος πάει να απαντήσει να παρεμβαίνουν (παράσιτα) κάθε τρείς λέξεις του. Δεν είναι δυνατόν να λένε συνεχώς «τελειώνετε κύριε Τάδε μου χρόνος πιέζει»… και όταν τον διακόπτουν να βάζουν… τρέϊλερ.
Δεν είναι δυνατόν δημοσιογράφοι να μισούν τον διάλογο, την ελεύθερη γνώμη. Πρόκειται περί γελοιότητας.
Δεν είναι δυνατόν να κάνουν προλόγους πριν την ερώτηση ώστε να χειραγωγούν την απάντηση.
Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν (ανοήτως) ένα λεξιλόγιο, που βασικά δεν λέει τίποτα στον τηλεθεατή. Παράδειγμα: διακύβευμα.. πού στο διάολο ήταν αυτή η λέξη πέρισυ; Κρύβονται πίσω από τις λέξεις, αμύνονται με τον χρόνο που τους πιέζει και αρπάζονται μόλις κάποιος τολμήσει να τους κάνει κριτική.
Η ενημέρωση είναι όπλο των τηλεθεατών, ακροατών, αναγνωστών… δεν είναι το όπλο των δημοσιογράφων κατά του κόσμου.
Πότε ακούσατε τελευταία μια ερώτηση που να έχει μόνο 4-5 λέξεις;
Πότε ακούσατε δημοσιογράφο να λέει: «Δεν το΄χα σκεφτεί αυτό. Ενδιαφέρουσα άποψη!»
Ο δημοσιογράφος δεν ρωτά επειδή ξέρει την απάντηση. Κάποιος τους πληροφόρησε λάθος. Ο δημοσιογράφος ρωτά για να ακούσει την απάντηση.
Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είναι έτοιμος να κάψει πολλούς από δαύτους. Αυτό είναι που τρέμουν, γι’ αυτό έχουν κάνει γαργάρα το όλο θέμα (και μην μου πείτε ότι δεν είναι θεματάρα). Δεν μπορώ να πώ περισσότερα γιατί αυτό θα΄ταν κακή δημοσιογραφία εκ μέρους μου.
Είμαι θιασώτης της άποψης ότι ο δημοσιογράφος δίνει στο κοινό τα στοιχεία, την πληροφορία. Δεν επιβάλει την άποψή του. Η δημοσιογραφία δεν είναι τρικ…είναι λειτούργημα (παρ’ όλο που την έχουμε πηδήξει τη λέξη).
Εχω δει με τα μάτια μου συναδέλφους μου που έχουμε φάει ψωμί κι αλάτι μαζί να κάνουνε κωλοτούμπες (μπρος-πίσω-χοροπηδητά κι ανάποδα) σε καναλάρχες και επιχειρηματίες… να πουλάνε τις συνειδήσεις και τα πιστεύω τους για ένα 4Χ4 ή για μια πισίνα ή για με κάρτα ελευθέρας σε ένα prive club… είναι αυτοί που λένε (χωρίς να τους γιαουρτώνει κανείς): «και τώρα θα χρησιμοποιήσω μια λαϊκή έκφραση… αλαλούμ». (το’πε προχθές η Ελλη Στάη και δεν είναι βέβαια η μόνη)
Η εξουσία το πρώτο που κάνει είναι να σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ξεχωριστός (διαφορετικός) και ΔΥΣΤΥΧΩΣ καλύτερος από τους υπόλοιπους.Το σύνδρομο του Καίσαρα είναι άκρως γοητευτικό…. Και είναι τόσο εύκολο να τ’ αρπάξει ο καθένας, όπως το συνάχι. Με τη μόνη διαφορά ότι το συνάχι περνάει ευκολα… αντίθετα με την εξουσία που αμα τη κολλήσεις δεν φεύγει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Μιλείστε με έναν οποιονδήποτε πρώην υπουργό για να καταλάβετε, τί εννοώ. Μόνο για την εποχή ΤΟΥ μιλάει.
Σταματείστε τους.
Σταματείστε τους, για να φτάσει κάποτε η αλήθεια στα αυτιά των παιδιών μας.
Αλήθεια! Αλήθεια! Ξαναδιαβάστε τη λέξη. Δεν είναι υπέροχη;
Α-λή-θει-α!
ΥΓ. Ουδείς εξαιρείται. Συμπεριλαμβανομένου ΦΥΣΙΚΑ και του γράφοντος. Και επειδή η φράση μοιάζει (είναι) ξύλινη, εννοώ ότι αν νομίζετε ότι δεν λέω την αλήθεια, εδώ είμαι για να αντιμετωπίσω τη δική σας άποψη. feel free!


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: