Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

«Τι να πουν και οι Ολυμπιακοί;»

pateras_proedros.jpgΙδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Νικόλας Πατέρας μια μέρα μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος των πρασίνων μίλησε για τη διαιτησία τονίζοντας ότι τα χειρουργεία έχουν σταματήσει. ενώ για το θέαμα που κατηγορούν το τριφύλλι απάντησε: «Τι να πουν και οι φίλοι του Ολυμπιακού για το θέαμα;».Τι είπε για το συμβόλαιο του Σαλπιγγίδη, το γήπεδο και την οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ.


Αναλυτικά σε λίγο όσα δήλωσε στον «Sentra 103,3»:

Για τα παράπονα:
«Για άλλους είναι τα παράπονα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αν είναι να λένε για το θέαμα που προσφέρει ο Παναθηναϊκός τι να πουν και οι φίλοι του Ολυμπιακού για αυτό.

Για το 5 στα 5:
Είμαστε ικανοποιημένοι σαν διοίκηση για το 5 στα 5. Η ομάδα έχει περιθώρια να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο όπως είπα και μετά το πρόσφατο ΔΣ, περιμένουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν είναι κατάλληλο να κρίνουμε, και οι δύο ομάδες πήγαν για το αποτέλεσμα, οι παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων είχαν άγχος για το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι το ρόστερ είναι εξαιρετικό και ελπίζω ότι σύντομα θα δούμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Για τον κεντρικό αμυντικό:
Δεν θέλω να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, τελείωσαν οι μεταγραφές. Θα δούμε το επόμενο τρίμηνο αν πέτυχαν οι μεταγραφές, είναι νωρίς ακόμα. Δεν έχω προσωπικά παράπονα από Μπιάρσμιρ και Καντέ. Όλοι οι παίκτες που αποκτήθηκαν είχαν ελεγχθεί εξονυχιστικά από τους σκάουτ, είχαν εγκριθεί από προπονητή και Αντωνίου, οπότε δεν υπήρχε η βιασύνη η περυσινή.

Για τους στόχους:
Εάν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν παράπονο από τον αποκλεισμό του Τσάμπιονς Λιγκ και το ποδόσφαιρο που παίζουμε τι πρέπει να λένε οι φίλοι του Ολυμπιακού; Θέλουμε να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, σταθερότητα, ενότητα και όλα θα πάνε καλά.

Για τη μάχη του τίτλου και τη διαιτησία:
Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες να πάνε καλά στο πρωτάθλημα. Καλό θα είναι όλες οι ομάδες να είναι ισχυρές. Εκτός αγωνιστικού χώρου δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζονται. Έγιναν οι αλλαγές που είχα πει για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ελπίζω ότι τώρα το ποδόσφαιρο είναι καθαρό και θα παίζεται στο γήπεδο.
Έχω δει λίγα παιχνίδια, όμως είναι καλύτερα φέτος τα πράγματα στη Σούπερ Λίγκα. Τα χειρουργία και οι σφαγές των τελευταίων χρόνων έχουν σταματήσει. Αν υπάρχει κάποιος διαιτητής βλάκας που θέλει να κάνει τα ίδια, υπάρχει σωστή διοίκηση στην ΕΠΟ και η ΚΕΔ για να πάει σπίτι του.
Δεν ευθύνεται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για τις άλλες ομάδες αν ενισχύονται. Σε αυτές τις δύο ομάδες υπάρχουν ισχυροί επιχειρηματίες που μπορούν να βοηθήσουν. Κανείς δεν μπαίνει στο ποδόσφαιρο να βγάλει λεφτά. Εμείς δεν το κάνουμε για να βγάλουμε λεφτά αλλά γιατί αγαπάμε την ομάδα. Αν καταφέρουν και οι άλλες διοικήσεις να πείσουν ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα να συμμετέχουν ασφαλώς θα υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική ευρωστία και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Για τη σχέση των μεγαλομετόχων:
Πιστεύω ότι και ο κύριος Βαρδινογιάννης, και ο Κύριος Γιαννακόπουλος και ο κύριος Βγενόπουλος και εγω δεν έχουμε λόγο να τσακωνόμαστε. Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν. Στο χέρι της διοίκησης είναι να βάζει τέλος στη μουρμούρα. Στόχος είναι να έχουμε μία καλή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί για να δίνουμε χαρά στους φιλάθλους.

Για το συμβόλαιο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Καταρχήν κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον να υπογράψει συμβόλαιο. Εμείς κάναμε πρόταση, ικανοποιήθηκε από το οικονομικό κομμάτι όμως ο παίκτης μου είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε ότι θέλει να περιμένει μήπως υπάρχει πρόταση από Ευρώπη.
Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να πάει στην Ευρώπη πέρα από το να πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο, αυτός είναι και ο δικός του πόθος. Είναι εξαιρετικός παίκτης, θα είναι τιμή για τον Παναθηναϊκό και τον παίκτη να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία. Ο Σαλπιγγίδης δεν είναι από τους παίκτες που θα τσακωθεί για λίγα χρήματα παραπάνω, έχει φιλότιμο. Ούτε ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που θα προσπαθήσει να βάλει τρικλοποδιά σε έναν παίκτη αν θελήσει να πάει εξωτερικό. Θα τον βοηθήσουμε να πάρει την απόφαση που επιθυμεί.

Για τον Τεν Κάτε:
Θεωρώ ότι η σχέση μας με τον προπονητή ήταν και είναι πάντα σε εξαιρετικό επίπεδο. Ουδέποτε κάναμε παρέμβαση στο έργο του προπονητή ούτε δώσαμε χαρτάκι. Αυτή τη στιγμή ο προπονητής μετά από έναν χρόνο πλήρης δουλειάς αρχίζει να δείχνει το έργο του".

Για τον Σεϊταρίδη:
Ο Σεϊταρίδης ήθελε να συνεχίσει στην Ευρώπη, εμείς περιμέναμε και την κατάλληλη στιγμή κάναμε τη συμφωνία. Είναι μία πολύτιμη μονάδα για την ομάδα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στο μέλλον.

Για το ποιους παίκτες του Ολυμπιακού θα ήθελε:
Δεν πήραμε παίκτη από τον Ολυμπιακό. Τον Λέτο τον πήραμε από τη Λίβερπουλ. Αν τον θέλαμε τον Μέλμπεργκ θα τον είχαμε αποκτήσει. Η συμφωνία δεν χάλασε για οικονομικούς λόγους. Δεν υπάρχει παίκτης από τον Ολυμπιακό που θα έπρεπε να αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό.

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
Δεν έχω λόγο να μην πάω Καραϊσκάκη. Απλά δεν θέλω να δημιουργώ εξάψεις στο γήπεδο και να φέρνω σε δύσκολη θέση την άλλη ομάδα. Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε αήττητοι, έχουμε δύσκολα παιχνίδια, υπάρχουν τραυματισμοί και έχουμε 4 παίκτες με τραυματισμούς αυτή τη στιγμή, με τον Πετρόπουλο να κάνει εγχείριση. Θα παλέψουμε κάθε ματς με σοβαρότητα. Θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε την ομάδα από τα διάφορα που είχαν συμβεί στο παρελθόν. Θέλουμε να δούμε ένα καθαρό πρωτάθλημα.

Για το αν ο τίτλος εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό:
Η υπόθεση τίτλος εξαρτάται και από τους ανταγωνιστές σου. Μπορείς να συναντήσεις ομάδα που φαίνεται αουτσάιντερ αλλά να πιάσει μία τρομερή απόδοση και να κάνει το άσπρο μαύρο. Δεν υπάρχουν ελλείψεις, το ρόστερ είναι πλήρες. Θα πρέπει να δώσουμε χρόνο στα παιδιά. Ο Σουηδος έχει αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από χάμερ. Τα λάθη που γίνονται δεν οφείλονται μόνο στην άμυνα. Εάν θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αμυντικό πρόβλημα τι πρέπει να πουν κάποιοι άλλοι; Δεν με ενδιαφέρει το επικοινωνιακό κομμάτι αλλά η ουσία. Ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις γράμμες. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε αυτές τις συζητήσεις. Απλά πρέπει να δώσουμε χρόνο στους παίκτες να βρουν τα πατήματά τους.

Για την διαχείριση των χρημάτων από τους μετόχους:
Ο Παναθηναϊκός είναι το πιο υγιές σωματείο στην Ελλάδα. Οι μέτοχοι θα ξαναβάλουν χρήματα αν χρειαστεί. Δεν μας αρέσει να δανειζόμαστε, έχουμε ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί. Ο Ολυμπιακός έχει 40.000.000 δάνεια, γιατί να πάμε εμείς σε δανεισμό και να μη ζητήσουμε χρήματα από τους μετόχους μας;

Για το γήπεδο:
Το ΔΣ έχει εξουσιοδοτήσει τον κύριο Βαρδινογιάννη να προχωρήσει το θέμα. μας ενημέρωσε ότι όλα πάνε καλά. Αν υπάρχει ένσταση για το έργο θα το δούμε σε ένα δύο μήνες. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει βγει η άδεια, μπορούμε να ξεκινήσουμε τα έργα, αλλά με την κατάσταση στην Ελλάδα οποιοσδήποτε μπορεί να ξανα σταματήσει το έργο. Δεν κοιτάμε για εναλλακτικές λύσεις. Κοιτάμε να τελειώσουμε το γήπεδο που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: