Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Αυξημένα τα έσοδα για την Αρσεναλ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μια προσοδοφόρα σεζόν ήταν η προηγούμενη για την Άρσεναλ, καθώς η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ρεκόρ εσόδων για το οικονομικό έτος που τελείωσε στις 31 Μαϊου 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Δευτέρα (28/09) στην ιστοσελίδα των Κανονιέρηδων, ο τζίρος της «Arsenal Holdings plc» αυξήθηκε στα 313,3 εκατομμύρια λίρες (σ.σ. το 2008 ήταν 223 εκατομμύρια), εξαιτίας των εσόδων από Κύπελλο, Λιγκ Καπ και τις πωλήσεις ακινήτων.

Τα έσοδα κατά τις ημέρες των αγώνων αυξήθηκαν στα 100,1 εκατομμύρια (ήταν 94,6 εκατομμύρια το 2008), κυρίως λόγω της πρόκρισης στους ημιτελικούς του Champions League και του Κυπέλλου Αγγλίας. Τα λειτουργικά έσοδα (πριν από τη λογιστική απόσβεση και τις μεταγραφές παικτών) ήταν 62,7 εκατομμύρια λίρες (έναντι 59,6 εκατομμυρίων το 2008).

Η ολοκλήρωση της πώλησης 208 ιδιωτικών διαμερισμάτων (κανένα το 2008) στο «Χάιμπουρι» συνέβαλε στα έσοδα κατά 88 εκατομμύρια λίρες (15,2 εκατομμύρια το 2008), ενώ τα λειτουργικά έσοδα από ιδιοκτησιακές δραστηριότητες έφτασαν τα 7,8 εκατομμύρια λίρες (μηδέν το 2008). Τα έσοδα μετά φόρων, τα οποία έφτασαν τα 35,2 εκατομμύρια λίρες (25,7 εκατομμύρια το 2008), αποτελούν ρεκόρ για τον όμιλο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά, ο πρόεδρος της Άρσεναλ, Πίτερ Χιλ-Γουντ, δήλωσε: «Τα κέρδη του ομίλου έχουν σημειώσει αύξηση σε κάθε μια από τις τρεις χρονιές, κατά τις οποίες το "Έμιρατς Στέιντιουμ" είναι το "σπίτι" μας. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα, μολονότι θα πρέπει ενδεχομένως να υπογραμμίσω ότι η επίτευξη εσόδων δεν είναι αυτός καθαυτός ο πρωταρχικός αντικειμενικός στόχος για τους διευθυντές.

Πρώτα και κύρια, είμαστε υποστηρικτές αυτού του σπουδαίου ποδοσφαιρικού συλλόγου και, ως τέτοιοι, ο βασικός στόχος μας θα είναι πάντα η επίτευξη επιτυχιών για την Άρσεναλ στους αγωνιστικούς χώρους. Η κερδοφορία του ομίλου είναι σημαντική, επειδή είναι παραπροϊόν της διοίκησης του συλλόγου ως φερέγγυας και επιτυχημένης επιχείρησης, η οποία μας επιτρέπει να μεγιστοποιήσουμε το επίπεδο της επένδυσης στο αγωνιστικό επιτελείο και στη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Άρσεναλ, Ιβάν Γαζίδης, τόνισε: «Ξεκάθαρα, ο σύλλογος ήδη διαθέτει ένα πρώτης τάξεως στάδιο, μια εξαιρετική παγκόσμια φήμη και εξέχοντα πυρήνα υποστηρικτών. Το ποδόσφαιρο είναι μια τεράστια ανταγωνιστική και ταχεία κινούμενη επιχείρηση και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Άρσεναλ όχι απλά κρατάει το ρυθμό, αλλά δημιουργεί το ρυθμό, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ο σύλλογος έχει θαυμάσια τοποθέτηση για το μέλλον και είμαι τρομερά συνεπαρμένος για τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: