Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ 2-1

Με δυο γκολ του Κώστα Κατσουράνη ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έπιασε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό. Τι και αν ο πατρινός μέσος είναι ντεφορμέ (!), τι και αν παίζει σε ρόλο πιο... επιθετικό, ο "Κατσούρ" έφτασε τα 6 γκολ και οδήγησε σε άλλη μια νίκη τους πράσινους, με τα τέρματα που σημείωσε. Ο Παναθηναϊκός ήταν άξιος νικητής και σαφώς καλύτερος συγκριτικά με προηγούμενες εμφανίσεις του, έχοντας έναν Νίνη σε εκπληκτική κατάσταση, που η αλλαγή του για να μπει ο Λέτο, προκάλεσε... σεισμό στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ εγκλωβισμένος στη αμυντικογενή λογική του Σάντος τα περίμενε όλα από τις αντεπιθέσεις και εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών.

"Επίθεση εμείς, άμυνα εσείς"
Κάτι από... Στουρμ θύμιζε το πρώτο 20λεπτο. Ο Παναθηναϊκός είχε τον πλήρη έλεγχο του ματς και την κατοχή, αλλά από τη μία ούτε ευκαιρίες έκανε, αλλά και από την άλλη ούτε απειλούταν, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς.

Νίνης και... Βιεϊρίνια
Ο Σισέ έριξε την... προειδοποιητική, αλλά τελικά ο "Κατσούρ" είχε την καλή κεφαλιά και με μία τέτοια, από φοβερή μπαλιά του καταπληκτικού Νίνη, έκανε το 1-0 στο 23`, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των πρασίνων.

Ο ΠΑΟΚ όμως στη μοναδική του ευκαιρία έκανε το 1-1 με γκολ του Βιεϊρίνια στο 39`, που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του και την εκπληκτική πάσα του Γκαρσία. Ετσι και έληξε το πρώτο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος, αλλά τον ΠΑΟΚ να είναι σαφώς πιο αποτελεσματικός και κίνδυνος-θάνατος στην κόντρα με Βιεϊρίνια και Κουτσιανικούλη.

Πίεση στην πίεση
Στο μισό τερέν έπαιξε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς η πίεση του πάντως να έχει αποτέλεσμα, παρά τις προσπάθειες των Καραγκούνη και Νίνη. Στο ενδιάμεσο οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει πάλι στην κόντρα με τον Σαριέγκι να κόβει τελευταία στιγμή τον Κουτσιανικούλη, χρησιμοποιώντας και το χέρι του.

Γιούχες και... 2-1!
Ο κόσμος φώναζε "Λέτο, Λέτο", ο Τεν Κάτε τον έβαλε, αλλά στη θέση του Νίνη, κάνοντας όλο το ΟΑΚΑ να γιουχάρει εκκωφαντικά, την ίδια ώρα που ο Χαλκιάς απέκρουε τον "κεραυνό" του "Κάρα". Ομως, Γκάμπριελ, Σισέ και Κατσουράνης έκρυψαν την μπάλα στο 70` και ο τελευταίος έκανε το 2-1, ενώ ο Σάντος λίγο πριν προτίμησε να βγάλει τον Κουτσιανικούλη για να μπει ο Μουν.

Στο τελευταίο τέταρτο ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τερματοφύλακα τον Κρέσιτς που αντικατέστησε τον Χαλκιά που τραυματίστηκε, ενώ ο Ιβιτς στο μεταξύ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 85` και ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε το ματς με 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια: