Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Λίβερπουλ Μάντσεστερ 2-0

Τι και αν προερχόταν από τραυματισμό και δεν ήταν σε θέση να βγάλει ολόκληρο 90άλεπτο, ο Φερνάντο Τόρες τη δουλειά του την έκανε. Ο ισπανός επιθετικός άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη νίκη της Λίβερπουλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ανφιλντ" σκοράροντας το πρώτο από τα δυο γκολ των "κόκκινων" για να αφήσει στη συνέχεια τη θέση του στο 80’ στον Νταβίντ Ν΄Γκονγκ, που στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το τελικό 2-0. Ετσι η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Champions League πήρε βαθιά βαθμολογική "ανάσα" διατηρώντας την επαφή της με την κορυφή, όπου πλησίασε την Τσέλσι στους έξι βαθμούς και μείωσε τη διαφορά της από τη Γιουνάιτεντ στους πέντε.

Σε ένα ντέρμπι με πολλές σκληρές μονομαχίες, υπήρξε και μια αποβολή έκαστος στο τέλος του αγώνα, η Λίβερπουλ έδειξε από την αρχή πως θέλει περισσότερο τη νίκη. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου της αναμέτρησης ο Φαν Ντερ Σαρ αναγκάστηκε να κάνει εντυπωσιακή εκτίναξη για να αποκρούσει το φάουλ του Φάμπιο Αουρέλιο και στη συνέχεια της φάσης να σταματήσει το σουτ του Ντιρκ Κάιτ.

Οι "κόκκινοι" πίεσαν ασφυκτικά με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάνει στους αντίπαλους επιθετικούς και η τακτική τους έπιασε τόπο στο 65’. Ο Γιόσι Μπεναγιούν πήρε τη μπάλα από τον Κάιτ στην αντεπίθεση και με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Τόρες στην πλάτη της άμυνας της Γιουνάιτεντ, με τον ισπανό να μην πτοείται από το μαρκάρισμα του Ρίο Φέρντιναντ και να νικά τον Φαν Ντερ Σαρ για το 1-0.

Οι κόκκινοι "διάβολοι" άργησαν μεν όμως στο 84’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Βαλέντσια να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πέπε Ρέινα. Από τη στιγμή, που όλοι οι παίκτες του Σερ Αλεξ Φέρκιουσόν είχαν περάσει μπροστά η άμυνα τους έμενε συχνά ακάλυπτη και έτσι ο Νεμάνια Βίντιτς στο 89΄αναγκάστηκε να ανατρέψει τον Κάιτ και να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα αποχαιρετώντας το παιχνίδι (τρίτο συνεχόμενο με την Λίβερπουλ που αποβάλετε).

Ο Χαβιέ Μασκεράνο ακολούθησε τον σέρβο λίγο μετά στα αποδυτήρια, αλλά αυτό λίγο ενόχλησε τη Λίβερπουλ, αφού σε μία ακόμα αντεπίθεση της στα έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ν΄Γκονγκ βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Φαν Ντερ Σαρ πλασάροντας εύστοχα για το τελικό 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια: