Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Πανιώνιος ΠΑΣ 3-1

Την τρίτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 15΄ από γκολ του Ντιμπαλά. Γουνδουλάκης (16΄), Μπάλαμπαν (23΄) και Καστελιόνε (72΄) σημείωσαν τα γκολ των νικητών, που συνεχίζουν την «αναρρίχησή» τους στο βαθμολογικό πίνακα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 12΄, όταν ο Γουνδουλάκης αφύλακτος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Σικαλιάς αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε. Από την πλευρά τους, οι Ηπειρώτες στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ηταν το 15ο λεπτό, όταν ο Ντάσιος έκανε από δεξιά τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο αμαρκάριστος Ντιμπαλά με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής «έγραψε» το 0-1.

Τα πανηγύρια στο κομμάτι της εξέδρας όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του ΠΑΣ κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Με τη σέντρα ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά, ο Κουμορτζί αρχικά δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να πιάσει το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Γουνδουλάκη και αυτός με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε (16΄). Και η αντίδραση των «κυανέρυθρων» στο αρχικό ξάφνιασμα ολοκληρώθηκε στο 23΄, όταν ο Μπόσκο Μπάλαμπαν με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σικαλιά και έκανε το 2-1. Στη συνέχεια και ως το τέλος του ημιχρόνου, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου προσπάθησαν να απαντήσουν, χωρίς όμως επιτυχία, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ με τον Μπάλαμπαν στο 42΄, όμως το σουτ του Κροάτη από το ύψος του πέναλτι κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους (48΄) ο Κοντοές σούταρε από καλή θέση άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα το ωραίο σουτ του Ντάσιου πέρασε δίπλα από την εστία του Μπέλιτς. Νέο καλό σουτ στο 63΄, αυτή τη φορά για τον Πανιώνιο και τον Μπάλαμπαν, με τον Σικαλιά να μπλοκάρει, για να «κλειδώσει» τη νίκη των γηπεδούχων στο 72΄ ο Καστελιόνε. Ο Αργεντινός πετάχτηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα, και με δυνατή κεφαλιά από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στο 75΄ ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ έκανε την πρώτη φετινή του εμφάνιση, μετά τον τραυματισμό του στην προετοιμασία, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φίλους του Πανιωνίου.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Κίτρινες: Νικολάου – Κώτσιος, Κούσας, Βάντερσον

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Λάτκα, Ομο, Ριέρα (90΄+ Σκούφαλης), Μπάλαμπαν (75΄ Εστογιάνοφ), Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Παράσχος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Κούσας (57΄ Τζάνης), Κώτσιος, Κανακούδης, Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Ανδράλας, Μαϊστόροβιτς, Ντιμπαλά, Βάντερσον (74΄ Σιαλμάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: