Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ο Ντούντου το πήρε πάνω του !

Λαμπάδα στο μπόι του Ντουντού πρέπει να ανάψουν στον Ολυμπιακό. Την ώρα που έδειχνε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις και ο Εργοτέλης φλέρταρε με το γκολ της νίκης, ο βραζιλιάνος έδωσε... το φιλί της ζωής με υπέροχο γυριστό και χάρισε στους πειραιώτες μία πολύ δύσκολη νίκη με 2-1. Κάθε νίκη όμως δίνει τρεις βαθμούς και οι πρωταθλητές έφτασαν τους 22, τρεις περισσότερους από τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται την Κυριακή (25/10) τον ΠΑΟΚ.

Το ματς με την Σταντάρ Λιέγης θύμισε η εξέλιξη του αγώνα. Ο Εργοτέλης, που έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει αδικημένος από το αποτέλεσμα, προηγήθηκε στο 23' με τον Σασιασβίλι, ενώ στην επανάληψη έχασε ευκαιρίες να επιστρέψει στο Ηράκλειο με το τρίποντο. Οι ερυθρόλευκοι, που σε κανένα σημείο δεν βρήκαν ρυθμό, ισοφάρισαν με τον συνήθη ύποπτο, τον Μήτρογλου -ο Ντουντού την ασίστ- και τελικά πήραν μία αγχωτική νίκη, με το γκολ του Ντουντού στο 85'.

Προηγήθηκαν με Σασιασβίλι αλλά...
Οι κρητικοί, ασκώντας πίεση από ψηλά και με τον Ορφανό πάνω στον Μαρέσκα, εμπόδιζαν την σωστή ανάπτυξη του Ολυμπιακού που περιοριζόταν σε μία φλύαρη υπεροχή. Και δεν αρκέστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, καθώς στο 23' ο Σασιασβίλι βρήκε το κενό στην άμυνα των ερυθρολεύκων και από κοντά άνοιξε το σκορ.

... το βιολί του ο Μήτρογλου
Οντας με την πλάτη στον τοίχο, ο Ολυμπιακός κυνήγησε την ισοφάριση με μεγαλύτερη διάθεση, με τον Γκαλέτι να είναι ο πιο δραστήριος. Στολτίδης και Μήτρογλου είχαν δύο καλές στιγμές, ωστόσο οι κρητικοί κρατούσαν εύκολα το σκορ. Ο Μήτρογλου όμως, που βρίσκεται σε φόρμα, έδωσε πάλι την λύση. Αφού συνδυάστηκε ωραία με τον Ντουντού, ξεμαρκαρίστηκε και νίκησε τον Δασκαλάκη με άψογο τελείωμα.

Οι παίκτες του Καραγεωργίου δεν επηρεάστηκαν και στην επανάληψη απέδειξαν πάλι τις επιθετικές τους αρετές. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ νευρικός και έχοντας κακές επιλογές, δεν απειλούσε. Παρότι αποδείχθηκε λυτρωτής, ο Ντουντού ήταν πάλι εκτός παιχνιδιού, ενώ κι ο Οσκαρ δεν ήταν σε καλή μέρα. Η αλλαγή του Ζαϊρί βοήθησε κάπως, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ντουντού, ο λυτρωτής
Η κούραση ήταν εμφανέστατη για τους ερυθρολεύκους, γεγονός που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι κρητικοί, βγάζοντας φαρμακερές αντεπιθέσεις και με τον Τζιούνορ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 80'. Ο Ζίκο ήλπιζε πια στην προσωπική ενέργεια ενός εκ των ποιοτικών του παικτών, με τον Ντουντού να αναλαμβάνει τον ρόλο του λυτρωτή και με υπέροχο γυριστό να σώζει την παρτίδα στο 85'.

Δεν υπάρχουν σχόλια: