Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ο Ζορόσκι για τον Πανιώνιο

Ο Ζορόσκι πιστεύει πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης απαλλαγμένη από τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις θα μπορέσει να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην Α1, ενώ θεωρεί πως η επιστροφή στο κλειστό της Αρτάκης θα δώσει ώθηση στους παίκτες: "Φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά για τον Πανιώνιο, καθώς δεν έχουμε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο της Α1. Θα έχουμε μόνο ένα παιχνίδι κάθε εβδομάδα, ενώ θεωρώ πως είναι σημαντικό ότι επιστρέφουμε στο κλειστό της Αρτάκης. Σε σχέση με το Ελληνικό είναι πιο δυνατή έδρα και πιστεύω ότι κάθε εβδομάδα το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Μας έλειπε αυτό τα προηγούμενα χρόνια".

Ωστόσο, στα φιλικά προετοιμασίας ο Πανιώνιος έχει προβλήματίσει με την απόδοσή του: "Στα φιλικά πράγματι δεν παρουσιάσαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά πιστεύω πως οι εμφανίσεις μας αυτός είναι πολύ κατώτερες των δυνατοτήτων μας. Δεν είχαμε πλήρες ρόστερ και μας έλειπαν δύο βασικοί παίκτες στο `4` και στο `5` που είναι σημαντικοί για τη λειτουργία μας, καθώς στόχος μας είναι να παίξουμε πολύ pick `n roll", τόνισε ο Ζορόσκι και πρόσθεσε πως το νεανικό ρόστερ του Πανιωνίου θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό:

"Η αλήθεια είναι πως η φετινή ομάδα έχει πολύ ταλέντο, αλλά χρειάζεται χρόνο, καθώς στο ρόστερ μας έχουμε πολλά νέα παιδιά. Επίσης, δεν έχουμε βρει ακόμη τη χημεία μας. Μόνο εγώ και ο Καλαμπόκης παραμείναμε στην ομάδα. Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι καινούριοι, ενώ πολλοί από αυτούς δεν έχουν καν παραστάσεις στην Α1. Εχουμε στην ομάδα μας νέα ταλέντα που δεν έχουν παίξει ποτέ στην Α1, ενώ και οι αμερικανοί μας έχουν έρθει από κολέγια. Εχουν ταλέντο, αλλά δεν έχουν κατανοήσει ακόμη το ευρωπαϊκό μπάσκετ".

Αναφερόμενος στο ματς της πρεμιέρας με το Περιστέρι ο αρχηγός του Πανιωνίου είπε: "Στην πρεμιέρα αντιμετωπίζουμε το Περιστέρι και πρέπει να δώσουμε στα υπόλοιπα παιδιά να καταλάβουν ότι το παιχνίδι δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια μπασκετική οικογένεια. Αυτό προσπαθεί να φτιάξει ο προπονητής και αυτό προσπαθούμε να μεταδώσουμε κι εμείς οι παλιότεροι στα άπειρα παιδιά".

Οσο για το αν στο... βωμό του αποτελέσματος οι κυανέρυθροι σκέφτονται να θυσιάσουν το θεαματικό μπάσκετ, ο Ζορόσκι περιέγραψε τη φιλοσοφία του: "Ο Πανιώνιος είναι ιστορική ομάδα και δεν μπορεί να μένει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Θέλουμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα και να τερματίσουμε ψηλά στο τέλος της σεζόν. Επιθυμία μας, όμως, είναι να παίξουμε και καλό μπάσκετ. Αυτός ο συνδυασμός είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς. Να συνδυάσουμε το καλό και θεαματικό μπάσκετ με τα αποτελέσματα, που θα ικανοποιήσουν τον κόσμο μας".

Κλείνοντας ο άσος του Πανιωνίου τόνισε πως το μυστικό της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά, ωστόσο, δεν έκρυψε πως ελπίζει η ομάδα του να εντυπωσιάσει τους πάντες με τις εμφανίσεις της: "Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα απ` όσα περιμένουν από εμάς. Μπορούμε να εκπλήξουμε τους πάντες και να πετύχουμε ακόμη και τον στόχο της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Αλλωστε, με τον κόουτς Μάρκοβιτς το έχουμε ξαναπετύχει αυτό. Δεν πρέπει, όμως, ακόμη να μιλάμε γι` αυτό. Είναι νωρίς ακόμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για σκληρή προπόνηση και δουλειά. Ετσι θα έρθουν οι επιτυχίες..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: