Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Στο μυαλό του Τούντορ μοιάζουν όλα μπερδεμένα!!


Στο μυαλό του Τούντορ μοιάζουν όλα μπερδεμένα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια, για τις «αλχημείες» του Τούντορ που δεν βγήκαν, για την Ξάνθη που έπεσε πάνω στον Όλσεν και για τον «Δικέφαλο» που πέταξε μια ευκαιρία.

Ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός πως προσπαθεί ν’ αλλάξει εξακολουθεί να μην πείθει. Έχουμε περάσει πλέον τα μισά της σεζόν και από παιχνίδι σε παιχνίδι, μοιάζει με ομάδα που κάτι προσπαθεί να κάνει, αλλά δεν καταφέρνει τίποτε. Με ποια έννοια το γράφω; Από τον ΠΑΟΚ, είναι σαφής η έλλειψη προσανατολισμού στο παιχνίδι, μπαίνει στα ματς με προβληματικό τρόπο και αμυντικά του κενά εξακολουθούν να είναι σοβαρά. Θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται πίσω στο σκορ με δύο και τρία γκολ στο 25’, με την φαεινή ιδέα του Κροάτη να παίξει στόπερ. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ ήταν σε καλή μέρα ο Όλσεν, σε καλή επίσης ο Τζαβέλλας και σε τραγική ο Σολτάνι. Αλλιώς το κοντέρ θα μπορούσε να είχε γράψει πολλά και νωρίς…

Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο γιατί δεν κερδίζει ο καλύτερος. Η καλύτερη ομάδα τουλάχιστον κατόρθωσε να μην ηττηθεί στο αποψινό ματς από ένα γκολ του Σολτάνι που εξιλεώθηκε εν μέρει για τα όσα είχε χάσει στο πρώτο μέρος. Η Ξάνθη παίζει ωραία μπάλα, αλλά δεν έχει τον άνθρωπο που θα βγάλει το εύκολο γκολ. Με βάση την εικόνα που παρουσιάζει σε πολλά παιχνίδια, θεωρώ πως η δουλειά του Λουτσέσκου, είναι αδικημένη από τα αποτελέσματα και θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ πιο ψηλά. Πάντως σε αντίθεση με άλλες χρονιές, η ακριτική ομάδα είναι πολύ πιο ευάλωτη στην άμυνα της.

Επιστρέφω στον ΠΑΟΚ για τα εξής. Ο Τζιόλης σαν στόπερ δεν μπορεί να σταθεί και η κατάσταση γίνεται αφόρητη για το κέντρο της άμυνας. Δίχως αυτό να σημαίνει πώς για την πληθώρα ευκαιριών που έχασε η Ξάνθη, δεν ευθύνεται η μεσαία γραμμή. Το transition του ΠΑΟΚ από την επίθεση στην άμυνα, στο πρώτο μέρος, ήταν τραγικό. Τουλάχιστον κέρδος για τον ΠΑΟΚ είναι ο Μυστακίδης που έχει πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά και αν περιορίσει την κατάχρηση στο κράτημα της μπάλας σε κάποιες φάσεις, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος. Θετική εντύπωση αν και στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε σοβαρά προβλήματα ανασταλτικά, έκανε και ο Κοροβέσης.

Ο Τούντορ εξακολουθεί να μην μπορεί να βγάλει κάτι με το παιχνίδι του. Την στιγμή που στην ΑΕΚ κυρίως ο Πογέτ, αλλά και στον Παναθηναϊκό, ο Στραματσόνι δείχνουν έναν δρόμο, ο Κροάτης δεν μπορεί μετά από επτά μήνες να δώσει σαφή προσανατολισμό στην ομάδα του, όσα συστήματα και αν αλλάξει. Με τον Κλάους να μην έχει εύκολο φέτος, η κατάσταση σε πολλά παιχνίδια θα περιπλέκεται ενώ κι από αυτούς που ήρθαν το καλοκαίρι, η προσφορά είναι πολύ περιορισμένη.

Οι καταστάσεις ακόμα είναι λεπτές και οριακές ανάμεσα στις τρεις ομάδες πίσω από τον Ολυμπιακό. Αλλά ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του μία δύσκολη δοκιμασία στο ΟΑΚΑ, όπως και γενικά μια πολύ κρίσιμη σειρά αγώνων. Κι αυτή η δύσκολη σειρά αγώνων, βρίσκει τον ΠΑΟΚ δίχως ξεκάθαρο προσανατολισμό αγωνιστικά και με τον Τούντορ, να μοιάζει να τα έχει ακόμα, μπερδεμένα στο κεφάλι του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: