Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Το πλάνο τριετίας κι ο Βελλίδης!!


Το πλάνο τριετίας κι ο Βελλίδης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Μάρκο Βελλίδη και το περίφημο πλάνο τριετίας που θα ξεκινήσει και πάλι από την αρχή το ερχόμενο καλοκαίρι.

Προσωρινά αναμένεται να λύσει το πρόβλημα του τερματοφύλακα ο Μάρκος Βελλίδης κι αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο με βάση τον τρόπο τον οποίο κινήθηκε ο ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσει. Αν του κάτσει, βέβαια, δεν θα βγει χαμένος, διότι με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που ξόδεψε το καλοκαίρι για να αποκαθηλώσει –τελικά- τον Όλσεν, μπορεί να βρήκε κάποιον χρησιμότερο.

Ο Βελλίδης δεν είναι σήμερα τερματοφύλακας μεγάλου βεληνεκούς, καθότι δεν έχει δοκιμαστεί σε ευρωπαϊκούς αγώνες ούτε καν σε ομάδα με υψηλούς στόχους.

Είναι ειλικρινείς και τίμιος στην απόδοση του, δεν υπερεκτιμήθηκε, αλλά αξιολογήθηκε επαρκώς για να φτάσει μέχρι τον ΠΑΣ και να συνδέσει το όνομά του με αξιοπρεπείς πορείες. Ο ίδιος κτύπησε την πόρτα της Εθνικής, είχε κλήσεις και μέχρι εκεί. Ο τερματοφύλακας από τα Γιάννενα πολύ δύσκολα θα είχε κάτι παραπάνω σε Εθνική ομάδα κι αυτό γίνεται αντιληπτό, αν το σκεφτεί κανείς με τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα.

Αν είναι τερματοφύλακας ομάδας που –έστω- υποτίθεται κάνει πρωταθλητισμό ή έχει ευρωπαϊκή παρουσία, θα αξιολογηθεί διαφορετικά και εφόσον έχει επαρκή παρουσία, θα έχει και τις ευκαιρίες του σε μια εθνική που ψάχνεται γενικά, σε όλες τις θέσεις.

Το πρόβλημα είναι πως ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να στηρίξει μια επιλογή του και θα κερδίσει ένα στοίχημα που… ήδη έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό, και αφορά στους τερματοφύλακες. Όχι βέβαια επειδή τραυματίζονται, αλλά, επειδή τους καταργεί με όσα, πολλά ή λίγα, λάθη στοιχίζουν ακόμη και βαθμούς…

Θα ήθελα να πω ότι αν θα έπρεπε κάτι να συμβεί, θα ήταν να στηρίξει αυτός ο προπονητής που αλλάζει κάθε τρεις και λίγο τον σχηματισμό του, τον τερματοφύλακα που έκανε λάθη. Μόνον έτσι και με εμπιστοσύνη θα είχε φτιάξει έναν τερματοφύλακα που θα μπορούσε να είναι για πολύ καιρό ένας από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα και πολύ σημαντικός για τους στόχους του ΠΑΟΚ.

Ο Τούντορ δεν ένοιωσε ποτέ μέχρι σήμερα ασφαλείς με τις επιλογές του και αυτό το διαπιστώνει κανείς στο γήπεδο, με τις συνεχείς αλλαγές και με ποδοσφαιριστές που χάνονται ξαφνικά από την αποστολή.

Κι όλα αυτά, προφανώς ρίχνουν πίσω όπιο πλάνο τριετίας είχε εκπονηθεί το περασμένο καλοκαίρι. Καθότι θα φτάσουμε στο επόμενο και όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή, με τον ΠΑΟΚ να αναζητεί δέκα ποδοσφαιριστές για γίνει ομάδα πρωταθλητισμού. Ίσως να αναζητεί πάλι νέο τερματοφύλακα… Τον τρίτο σε ένα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: