Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πέρεθ: «Περήφανοι που έχουμε τον Μουρίνιο»

Πέρεθ: «Περήφανοι που έχουμε τον Μουρίνιο»
Την πλήρη στήριξή του στο πρόσωπο του Ζοσέ Μουρίνιο εξέφρασε ο Φλορεντίνο Πέρεθ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά το άσχημο ξεκίνημα της «βασίλισσας» στο πρωτάθλημα αρκετοί ήταν εκείνοι που άσκησαν δριμεία κριτική στον Πορτογάλο προπονητή, όμως ο πρόεδρος του συλλόγου θεωρεί ότι ο «Special One» είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τον πάγκο της ομάδας. Επίσης, τόνισε ότι μεγάλος στόχος της περσινής πρωταθλήτριας είναι η αύξηση της χωρητικότητας του «Μπερναμπέου».

Έπλεξε το εγκώμιο του Μουρίνιο

Δήλωσε περήφανος που έχει «τον καλύτερο προπονητή του κόσμου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αφού πρόκειται για άνθρωπο υψηλής ποιότητας. Είμαστε περήφανοι που ο Μουρίνιο είναι μαζί μας μέχρι το 2012. Μεταφέρει στους παίκτες του την ενέργεια, τη γνώση και το πνεύμα του», ανέφερε αρχικά ο ισχυρός άνδρας του ισπανικού συλλόγου και πρόσθεσε:

«Καταφέραμε να κερδίσουμε το καλύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία, σημειώσαμε ρεκόρ επίτευξης τερμάτων και παίξαμε γρήγορο ποδόσφαιρο, κάτι που θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου. Χάσαμε μόνο σε δύο αγώνες και σκοράρουμε περισσότερο από τρία γκολ σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο και το ποιοτικότερο ρόστερ, στο οποίο προστέθηκε ο Μόντριτς που μπορεί να υπερασπιστεί τα ιδεώδη μας. Ο Εσιέν είναι θαύμα της φύσης και γνωρίζει πολύ καλά τον προπονητή».

Η Ρεάλ ποτέ δεν το βάζει κάτω

«Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας συνδυασμός του ταλέντου, της αφοσίωσης και την επιδίωξης για το καλύτερο. Έτσι δεν το βάζει ποτέ κάτω. Μάλιστα, έχουμε καταφέρει από εκεί που δεν μας υπολόγιζαν στην Ευρώπη να είμαστε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του League. Την περσινή σεζόν στα ημιτελικά της διοργάνωσης ήμασταν άτυχοι και αποκλειστήκαμε στη διαδικασία των πέναλτι. Τη φετινή σεζόν θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να σημειώσουμε μία ιστορική επιτυχία. Επίσης, ο σύλλογος είναι ο πρώτος που πρόκειται να φτάσει τις εκατό νίκες στη διοργάνωση. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να χαλαρώνουμε…», ήταν το σχόλιό του για τη φετινή σεζόν.

Τα οικονομικά δεδομένα των «μερένχες»

Στη συνέχεια, ο γνωστός επιχειρηματίας αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία της περσινής σεζόν: «Ο σύλλογος είναι ισχυρότερος και σήμερα έχει σταθερότητα. Είναι επιτακτική ανάγκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης να παραμείνει στα μέλη της για να έχει απεριόριστους πόρους. Έχουμε πλέον οικονομική δύναμη που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο από σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Και παλέψουμε για τη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Κλείσαμε τη χρονιά με 514 εκατ. ευρώ έσοδα.

Δηλαδή, αύξηση της τάξεως του 7% από το προηγούμενο έτος και έχουμε τα περισσότερα έσοδα από κάθε αθλητικό σωματείο. Αυτό εξασφαλίζει ότι θα παραμείνουμε ιδιοκτήτες του συλλόγου. Το πλεόνασμα που έχουμε μετά τη φορολογία είναι της τάξεως των 24 εκατ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους φτάνει τα 514 εκατ. ευρώ. Τα προσωπικά κόστη υπολογίζονται στα 46% από το σύνολο του συλλόγου, όταν το ανώτατο όριο της UEFA είναι στα 70%. Δεν είναι εύκολο να προσφέρεις τέτοια ποσά σε αυτό το περιβάλλον που επικρατεί σε παγκόσμια κλίμακα
».

Καταλήγοντας, ο Πέρεθ τόνισε ότι ο μαδριλένικος σύλλογος θα προσπαθήσει να αυξήσει τη χωρητικότητα του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ενώ ήδη υπάρχουν τέσσερις σχετικές μελέτες από αρχιτέκτονες που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: