Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Θωμά, φύγε να σωθείς!!

Θωμά, φύγε να σωθείς!
Βαρύ να είσαι πρόεδρος και να κάνεις συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου από το τηλέφωνο χωρίς να σε ρωτούν. Να διώχνουν μάλιστα τον προπονητή που εσύ επέλεξες και εσύ να το μαθαίνεις τελευταίος. Αφού, λοιπόν, έγιναν όλα αυτά, δεν μπορείς να παριστάνεις τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ σφυρίζοντας αδιάφορα. Του Γιώργου Χελάκη.

Αν μείνεις είσαι απλός γλάστρα. Ο Θωμάς Μαύρος ήταν έτσι κι αλλιώς πρόεδρος, περιορισμένης ευθύνης. Του παραχώρησαν το αγωνιστικό κομμάτι με την ελπίδα ότι θα κάνει σωστές επιλογές και θα εμπνεύσει τους παίκτες κυρίως με την κρυφή ελπίδα ότι θα συσπειρώσει κόσμο και θα τον στείλει στα ταμεία.

Ο Μαύρος το πάλεψε με αρκετές παρακλήσεις στον κόσμο της ΑΕΚ. Το οικονομικό του σχέδιο- όπως ήταν αναμενόμενο- πήγε άπατο. Ο «Μαύρος ο Θεός» δεν έκανε το οικονομικό θαύμα. Μια φορά μπόρεσε να… θαυματουργήσει όταν έκανε τα 80.000 της αμοιβής Βλάχου, 250.000. Τα υπόλοιπα θαύματα κράτησαν τρεις μέρες.

Η ΑΕΚ των Βαγγέλη Βλάχου, Βασίλη Τσιάρτα και Θωμά Μαύρου απέτυχε αγωνιστικά. Έγινε η χλεύη των ουραγών. Το θύμα κάθε αντιπάλου. Ο Βλάχος από την ντροπή που έλεγε ότι αισθανόταν μετά την ήττα στην Ξάνθη έφτασε να δηλώνει μετά την σφαλιάρα από τον Πανιώνιο ότι ο προπονητής δεν παραιτείται ποτέ!

Το χειρότερο από όλα ήταν ότι αντί η ομάδα να βελτιώνεται, χειροτέρευε. Ο κόουτς συνέχιζε στις αλλαγές προσώπων και σχημάτων χωρίς να καταλήγει πουθενά. Και η κατρακύλα συνεχιζόταν.

Ο Βαγγέλης Βλάχος, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του και την μαχητικότητά του, απέτυχε. Ο Θωμάς Μαύρος στήριζε τον προπονητή, προσπαθούσε να ανεβάσει το ηθικό των παικτών αλλά αποτύγχανε.

Είναι προς τιμήν του ότι βάζει τόσο ψηλά τις φιλίες του. Ο Βλάχος είναι πάντα ένας καλός φίλος! Στην προκειμένη περίπτωση ήταν μια αποτυχημένη επιλογή που η στήριξή της στο εξής θα κινούσε υποψίες πολύ βλαπτικές για το profile του Θωμά Μαύρου.

Οι υπόλοιποι του διοικητικού συμβουλίου που πάντα τον έβλεπαν σαν παρείσακτο, του πρόσφεραν, άθελά τους, πολύ καλές υπηρεσίες. Η παραίτηση του Μαύρου τον σώζει. Διατηρεί σε υψηλή ονομαστική αξία τις μετοχές του στον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Μαύρος από ένστικτο, οδηγήθηκε σε λυτρωτική παραίτηση.

Θα ήταν κρίμα να αποκαθηλωθεί τόσο γρήγορα. Ας μείνει κάτι στην Ένωση που να λατρεύεται. Ίσως, αργότερα, ευνοήσουν οι συνθήκες για μια επιστροφή. Ο Θωμάς Μαύρος –έστω και τσαλακωμένη-διασώζει την υστεροφημία του.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: