Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο προάγγελος τίτλου και το ρεκόρ του Βιλανόβα!!

Ο προάγγελος τίτλου και το ρεκόρ του Βιλανόβα
Η χθεσινή (29/09) νίκη 3-2 της Μπαρτσελόνα επί της Σεβίλλης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν, εκτός από το ότι ήρθε με ανατροπή στα τελευταία λεπτά, μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί και προάγγελο τίτλου. Παράλληλα, οι «μπλαουγκράνα» με το «6 στα 6», έδωσαν την ευκαιρία στον Τίτο Βιλανόβα να βάλει το όνομα του στο κλειστό κλαμπ των προπονητών που έχουν ξεκινήσει το ίδιο εντυπωσιακά.

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε πολύ κόπο και… ιδρώτα για να πάρει το τρίποντο και μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά το 1997, που φτάνει σε ανατροπή, βρισκόμενη πίσω στο σκορ με δύο τέρματα. Ο Τίτο Βιλανόβα είδε την ομάδα του να χάνει 2-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ όλα έδειχναν ότι η πρώτη φετινή ήττα ήταν πιο κοντά από ποτέ, εντούτοις οι «μπλαουγκράνα» βγήκαν… στεγνοί και από αυτό το παιχνίδι.

Έτσι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Τίτο Βιλανόβα έγινε μόλις ο πέμπτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, που ξεκινάει τη σεζόν με το απόλυτο «6 στα 6», μετά τους Τζέιμς Μπέλαμι (1929-30), Γιόχαν Κρόιφ (1990-91), Λουίς Φαν Γκάαλ (1997-98) και Πεπ Γκουαρδιόλα (2009-10). Με εξαίρεση τον πρώτο, οι επόμενοι τρεις προπονητές πανηγύρισαν στο τέλος της σεζόν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας. Λέτε να συμβεί και φέτος το ίδιο;



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: