Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ελεύθερος ο Αλέγκρι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b0d728ee60a175f29683bee4a81cacc0_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η απόλυση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από την Κάλιαρι προκάλεσε ένα μικρό σοκ στην Ιταλία, όμως θεωρείται δεδομένο πως ο εξαιρετικός 43χρονος τελικός θα βρει σύντομα ομάδα η οποία δεν αποκλείεται να είναι από τις «μεγάλες»! Ο Αλέγκρι βρισκόταν στον πάγκο της Κάλιαρι από τον Μάιο του 2008 και στην πρώτη σεζόν κατάφερε να εξασφαλίσει μια άνετη παραμονή, δημιουργώντας μία ομάδα με αρκετές επιθετικές αρετές που εντυπωσίασε στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Ο νεαρός τεχνικός κατέκτησε το «Panchina d'Oro», το βραβείο δηλαδή του καλύτερου προπονητή της Serie Α που απονέμεται μετά από ψήφο των συναδέλφων του. Το ίδιο βραβείο πήρε και για την φετινή χρονιά, η οποία ωστόσο δεν τελειώνει καλά για την Κάλιαρι καθώς τα αποτελέσματα των τελευταίων δύο μηνών απομάκρυναν οριστικά την ομάδα της Σαρδηνίας από το όνειρο της Ευρώπης.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος της απόλυσης του: «Ήταν μία αναπόφευκτη και μάλλον καθυστερημένη απόφαση. Την πήρα για το καλό του συλλόγου. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους», ήταν τα λόγια του Μάσιμο Κελίνο, του προέδρου της Κάλιαρι ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα πως αντικαταστάτης του θα είναι ο Τζόρτζιο Μέλι, τεχνικός της ομάδας νέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Αλέγκρι έχει γραφτεί και για τον πάγκο της Γιουβέντους αλλά και της Μίλαν σε περίπτωση που φύγει ο Λεονάρντο. Θεωρείται, βέβαιο, πως η Γιουβέντους θα εξετάσει την λύση του 43χρονου προπονητή το καλοκαίρι αν δεν ψάξει για κάποιον ξένο τεχνικό ενώ και οι «ροσονέρι» θα στραφούν προς οικονομικά προσιτές αλλά και ελπιδοφόρες λύσεις αν βέβαια δεν συνεχίσει ο Λεονάρντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: