Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Σαλπιγγίδης: "Δικαίωση κόπων και προσπαθειών"!


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βραβεύτηκε για δεύτερη σερί χρονιά ως ο  καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής Μετά από τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πανηγύρισε το πρωτάθλημα που τόσο του έλειπε. Ο διεθνής Ελληνας επιθετικός, παραχώρησε συνέντευξη στο «ΑΝΤ1 Radio». Ξεκαθαρίζοντας ότι ο τίτλος αυτός είναι απλά η δικαίωση των κόπων και των προσπαθειών μιας ολόκληρης χρονιάς, ενώ τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Όσο για το μέλλον του, δεν θέλησε να πει το παραμικρό. Απλά, ευχαρίστησε τη διοίκηση και τον Νικόλα Πατέρα, για τη διακριτική στάση τους στο θέμα.

-Πως έζησες από μέσα την προσπάθεια;
«Είναι φυσικό να υπάρχουν άσχημα και καλά αποτελέσματα μέσα στον μαραθώνιο που τρέξαμε όλοι μαζί, γευτήκαμε την επιτυχία και αυτό έχει σημασία, μετά την προσπάθεια τόσων μηνών που έληξε μέχρι και το ματς της Κυριακής που οριστικοποίησε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι πρώτο πρωτάθλημα για μένα και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γιατί όποιος παίζει από μικρός ονειρεύεται την κατάκτηση μιας τέτοιας θέσης και εμπειρίας. Τα συναισθήματα απερίγραπτα, ουσιαστικά μια δικαίωση προσπαθειών και κόπων».

-Τι πιστεύεις πως άλλαξε φέτος;
«Έχουμε πει πολλές φορές πως η λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Δεν είχαμε τόσο κατώτερη ομάδα τα προηγούμενα χρόνια όμως χάναμε βαθμούς από μικρομεσαίες ομάδες. Κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός διεκδικούσε το πρωτάθλημα αλλά δεν τα κατάφερνε. Φέτος κερδίσαμε τα ματς που έπρεπε, δεν μέναμε εύκολα πίσω στο σκορ αλλά και όταν γινόταν αυτό είχαμε το αντίδοτο και τις απαντήσεις. Μπορεί να χάσαμε βαθμούς σε ντέρμπυ αλλά είναι μίζερο να παίρνεις το πρωτάθλημα και να κοιτάς τα παιχνίδια που έχασες. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα και δικαίως πηρέ το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε το δέντρο αλλά το δάσος, και το δάσος για μας ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα καταφέραμε».

-Ποιά στιγμή σου έχει μείνει χαραγμένη από τη φετινή σεζόν;
«Το τελευταίο παιχνίδι της Κυριακής, γιατί να κατακτάς το πρωτάθλημα είναι κάτι ιδιαίτερο για κάθε ποδοσφαιριστή πόσο μάλλον για μένα που είναι η πρώτη φορά. Έτσι το βίωσα, είναι η πιο έντονη στιγμή στα χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό μαζί με κάποιες προκρίσεις στην Ευρώπη».

-Πιστεύεις πως η αλλαγή προπονητή βοήθησε;
«Τα αποτελέσματα δίνουν την απάντηση. Βοήθησε κατά πολύ, ενώ ήμασταν πίσω πήραμε πρωτάθλημα».

-Ακούγεται πως ο προηγούμενος προπονητής δεν είχε καλές σχέσεις με τους παίχτες...
«Δεν θέλω να απαντήσω και να αφήσω αιχμές, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. Αυτό που έχω να πω είναι πως με τον Νιόπλια η ομάδα βοηθήθηκε αγωνίστηκε και η ψυχολογία άλλαξε. Αν και δουλεύει πρώτη φορά σε ομάδα Α΄ εθνικής γνωρίζει πολλά, έχει καλές σχέσεις και επικοινωνία με τα παιδιά. Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει αν τα κατάφερε ή όχι».

-Πώς είδες τα πράγματα φέτος στην Ευρώπη;
«Κάναμε καλή προσπάθεια. Με την Ατλέτικο δεν παίξαμε καλά ίσως φοβηθήκαμε και δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Με την Ρόμα η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιτυχία φέτος, ο κόσμος το ευχαριστήθηκε παρόλα αυτά μείναμε έξω από μια κατώτερη ομάδα, ήταν μια άτυχη στιγμή. Η Ευρώπη παρότι μείναμε έξω, ήταν ένα όμορφο γλυκό ταξίδι. Αυτή είναι η ομορφιά στο ποδόσφαιρο».

-Είσαι βασικός φέτος, πολύ αγαπητός στον κόσμο και παίζεις σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Τι έχεις να πεις γι' αυτό;
«Η θέση που παίζω καλύτερα είναι αυτή του σέντερ φορ αλλά δεν μου αρέσει να δημιουργώ προβλήματα στην ομάδα και παίζω όπου μου πει ο προπονητής. Δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και προσπαθώ να βοηθήσω. ανταποδίδω την αγάπη του κόσμου μέσα στο γήπεδο, τους ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και την στήριξή τους».

-Ποιόν θεωρείς φετινό MVP;
«Όλοι παλεύουμε και βοηθάμε την ομάδα και είμαστε κομμάτια της. Είναι δική σας δουλειά να πείτε ποιος είναι MVP».

-Ακούγονται πολλά για μεταγραφή...
«Όταν είναι να ανακοινωθεί κάτι θα ανακοινωθεί στην ώρα του Έχω ευχαριστήσει τον πρόεδρο και την διοίκηση για την διακριτική αντιμετώπισή τους».

-Τι έχεις να πεις για το παγκόσμιο και την Εθνική;
«Είναι μεγάλη πρόκληση το παγκόσμιο κύπελλο, είναι η πιο έντονη στιγμή μου στην Εθνική ομάδα, η πρόκριση μας στα τελικά. Αν μπορούσαν να μου εγγυηθούν πως αν σταματήσω το ποδόσφαιρο θα παίρναμε το παγκόσμιο, ευχαρίστως θα το έκανα. Ήταν ένα θαύμα το Ευρωπαϊκό, μακάρι να γίνει και δεύτερο. Το θέμα είναι να το χαρούμε και να έχουμε μια καλή παρουσία. Έχουν γίνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια, μόνο και μόνο που έχουμε παρουσίες στις μεγάλες διοργανώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: