Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Εισιτήρια του Μουντιάλ 2010 στα... σουπερμάρκετ!


Το σήμα του Μουντιάλ 2010 Μισό εκατομμύριο εισιτήρια για την τελική φάση του Μουντιάλ θα αρχίσουν να διατίθενται από την Τετάρτη στη Νότια Αφρική. Δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη εισιτήρια για όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου πλην του τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, η FIFA αποφάσισε να εγκαταστήσει σημεία πώλησης σε εμπορικά κέντρα των εννέα πόλεων που θα φιλοξενήσουν αναμετρήσεις, καθώς και σε ένα δίκτυο μεγάλων... σουπερμάρκετ!

Για πρώτη φορά οι ποδοσφαιρόφιλοι θα μπορούν να αποκτήσουν εισιτήρια άμεσα και με μετρητά, μέθοδος αγοράς που είναι η πλέον προτιμητέα για τους Νοτιοαφρικανούς φιλάθλους, πολλοί εκ των οποίων έχουν χαμηλό εισόδημα.

Στο παρελθόν η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέμεινε στη διάθεση των εισιτηρίων στη Νότια Αφρική μέσω της ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο ή μέσω μιας πολύπλοκης διαδικασίας ψηφοφορίας σε τοπικό υποκατάστημα τράπεζας, προκαλώντας την κριτική των ντόπιων. Πολλοί Νοτιοαφρικανοί εξέφραζαν παράπονα ότι αυτή η διαδικασία απέκλειε ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, πιστωτικές κάρτες ή το επιπλέον εισόδημα για να πληρώσουν προκαταβολικά τα εισιτήριά τους, πολλούς μήνες πριν. Επίσης, οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται πολύ πάνω από το συνηθισμένο για ποδόσφαιρο κορυφαίου επιπέδου στη Νότια Αφρική.

Μια ειδική κατηγορία εισιτηρίων για τους κατοίκους της Νότιας Αφρικής έχει τιμή 20 δολάρια, ωστόσο το κόστος αυξάνεται δραματικά σε υψηλότερες κατηγορίες για καλύτερες θέσεις και αναμετρήσεις μετά τη φάση των ομίλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία για τα «μαγικά χαρτάκια» που προσφέρουν τις καλύτερες θέσεις στον τελικό φτάνει τα 900 δολάρια.

Η ζήτηση στη Νότια Αφρική για τα εισιτήρια ήταν αρχικά «νωθρή», ωστόσο στην πιο πρόσφατη φάση διάθεσης οι ντόπιοι αγόρασαν το 85% από τις 240.000 «μαγικά χαρτάκια», τα οποία πουλήθηκαν από το Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές Απριλίου. Την προηγούμενη εβδομάδα η FIFA ανακοίνωσε ότι έχουν διατεθεί 2.2 εκατομμύρια εισιτήρια για την τελική φάση του Μουντιάλ, η «αυλαία» του οποίου ανοίγει στις 11 Ιουνίου.


Πηγή, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: