Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

«Ίντερ δώσε πίσω το Scudetto»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8c3eb9aded0317d7f9d3a0df83158b1f_L.jpg?1271260634?1271260634?1271260634Οι συνομιλίες του Τζιάσιντο Φακέτι με αρχιδιαιτητές ανάγκασαν τον γιο του πρώην προέδρου της Ιντερ να ζητήσει να δοθεί πίσω το Scudetto της σεζόν 2005-06! Το καλοκαίρι του 2006, όταν ξέσπασε το Calciopoli, η παλιά μεγάλη δόξα της Ιντερ και πρόεδρος της εκείνη την εποχή, Τζιάσιντο Φακέτι, είχε εξαπολύσει μια τρομερή επίθεση στον Λουτσιάνο Μότζι και τη Γιουβέντους, λέγοντας πως ο τίτλος του 2006 που απονεμήθηκε μέσω δικαστηρίων στην Ιντερ ήταν «το Scudetto της τιμιότητας». Ατάκα που επαναλάμβανε συνεχώς, μέχρι να φύγει τελικά από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2006.

Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, οι συνομιλίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τα πράγματα... κάπως διαφορετικά, καθώς ο Φακέτι έκανε ό,τι και ο Μότζι, ο Γκαλιάνι και αρκετοί ακόμη παράγοντες του calcio. Μιλούσε, δηλαδή, με τους αρχιδιαιτητές. Ορισμένες συνομιλίες του, μάλιστα, είναι πιο... ενδιαφέρουσες από ό,τι του Μότζι και σε μια προσπάθεια του να σταματήσει το όλο θέμα -καθώς οι δικηγόροι του Μότζι τονίζουν συνεχώς ότι θα βγάλουν πολλά ακόμη στη δημοσιότητα- ο γιος του πρώην προέδρου των νερατζούρι, Τζιανφελίτσε Φακέτι, ζήτησε από τον Μάσιμο Μοράτι να επιστρέψει το Scudetto του 2006, για να προστατευθεί έτσι και το όνομα του πατέρα του και πιο στενού συνεργάτη του ιδιοκτήτη της Ιντερ.

«Ναι, ο πατέρας μου καλούσε τους αρχιδιαιτητές αλλά δεν πιστεύω ότι το έκανε όπως ο Μότζι. Οι δικηγόροι του Μότζι βγάζουν συνεχώς διάφορες συνομιλίες και θα πρέπει να σταματήσει όλο αυτό. Θα πρέπει να σεβαστούν τη μνήμη του πατέρα μου. Προσωπικά ζητάω από την Ιντερ να επιστρέψει το Scudetto της σεζόν 2005-06 και αν το κάνουμε, θα είναι ουσιαστικά μια νίκη για εμάς τους νερατζούρι», ήταν τα λόγια του Φακέτι και το... μπαλάκι πάει στον Μοράτι.

Οι δικηγόροι του Μότζι, πάντως, τονίζουν ότι με το να βγαίνουν οι συνομιλίες του Φακέτι στην επιφάνεια δεν σπιλώνεται η μνήμη του αλλά αποκαθίσταται η τάξη, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι το θέμα δε θα σταματήσει αν απλά η Ιντερ επιστρέψει το Scudetto που ποτέ δεν κατέκτησε στα γήπεδα, αλλά θα ζητήσουν να πάει η έρευνα μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: