Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κατάθεση προσφυγή ο Ηρακλής

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ab8c96d5746c9949ec0f14860ad0c2ed_L.jpg?943912800?943912800?943912800Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή με την οποία εκτός των άλλων μηδενίστηκε για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Άρη, κατάθεσε σήμερα το μεσημέρι ο Ηρακλής.Από την πρώτη στιγμή που ο αθλητικός δικαστής Παναγιώτης Λεβενιώτης τιμώρησε τον Ηρακλή με μηδενισμό για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Άρη (τραυματισμό του Ρουμελιώτη από κουτάκι μπύρας που πέταξε οπαδός), υπήρξε μια έντονη φημολογία για το αν ο «γηραιός» θα καταθέσει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και κατά πόσο φυσικά μπορεί να καταθέσει. Χθες μίλησε μιλώντας στο gazzetta.gr ο πρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής Γιώργος Μανωλόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει πως η προσφυγή θα κατατεθεί κανονικά. Τελικά η προσφυγή αυτή κατατέθηκε σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι, από τον νέο δικηγόρο του «γηραιού» Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος θα τρέξει την υπόθεση, καθώς οι Μπάμπης Αποστολίδης και Γιώργος Παπαβασιλείου λόγω υποχρεώσεων θα βρίσκονται στην Αμερική αυτές τις μέρες. Το gazzetta.gr επικοινώνησε τόσο με τον κύριο Μόκκα, όσο και με τους κυρίους Αποστολίδη και Παπαβασιλείου, οι οποίοι έδωσαν την δική τους εξήγηση για τα όσα συνέβησαν τόσο στην Μίκρα,όσο και στην αίθουσα του αθλητικού δικαστή.


Μόκκας: «Να ερευνηθεί αν έκανε τον ψόφιο κοριό»

Ο άνθρωπος που θα υπερασπιστεί τον Ηρακλή στο ΑΣΕΑΔ ο δικηγόρος Δημήτρης Μόκας ανέφερε σχετικά με την σημερινή προσφυγή: «Κατατέθηκε σήμερα στις 14:00 η προσφυγή του Ηρακλή και κατατέθηκε έγκαιρα. Την ερχόμενη Πέμπτη θα προσδιοριστεί για συζήτηση. Από εκεί και πέρα όταν συζητηθεί η υπόθεση στο ακρωτήριο του ΑΣΕΑΔ, δίδεται και μια ολιγοήμερα προθεσμία για να υποβληθούν υπομνήματα, να αντικρουστούνε οι εκατέρωθεν ισχυρισμοί και να την πάρει ο εισηγητής του πενταμελούς και να κάνει την πρότασή του στο συμβούλιο. Εδώ θα πρέπει να ερευνηθεί αν ο Ρουμελιώτης τραυματίστηκε ή αν έκανε τον ψόφιο κοριό».

Όλη αυτή η διαδικασία πόσο μπορεί να μας πάρει;

«Λογικά θα φτάσει τις δέκα μέρες περίπου»

Μπορούν να οριστούν αγώνες από την στιγμή που εκκρεμεί απόφαση του ΑΣΕΑΔ;

«Δεν μπορεί να ορίσει αγώνες η ΕΣΑΠ, αφού εκκρεμεί η εγκυρότητα και το κύρος ενός αγώνα στο ΑΣΕΑΔ».





Αποστολίδης: «Άδικη απόφαση»

Στην απόφαση του αθλητικού δικαστή στάθηκε ο δικηγόρος του Ηρακλή κατά την εκδίκαση του κύριου Λεβανιώτη, Μπάμπης Αποστολίδης τονίζοντάς μας τα εξής: «Η απόφαση είναι άδικη. Ο δικαστής είχε ένα τεράστιο πρόβλημα, θα έπρεπε να παλέψει μεταξύ δύο διακυβευμάτων. Το αν θα έπρεπε να φύγει μήνυμα ρος τον κόσμο πως η αθλητική δικαιοσύνη είναι σκληρή ή υπέρμετρα σκληρή και ότι με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέπει τους αθλητές να αγωνίζονται υπό συνθήκες εκτρόπων ή πίεσης. Η αν θα άφηνε ανοικτή την κερκόπορτα στους αθλητές να προσποιούνται τραυματισμούς εκμεταλλευόμενοι τα άρθρα του κανονισμού. Νομίζω ότι ο δικαστή προτίμησε το πρώτο διακύβευμα και παρότι δεν νομίζω πως πίστεψε ακράδαντα πως ο κύριος Ρουμελιώτης τραυματίστηκε σε σημείο που να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα, όπως δεν τον πίστεψε και κανένας. Προτίμησε να στείλει σκληρό μήνυμα ενάντια σε αυτούς που δημιουργούν την βία στα γήπεδα, αφήνοντας όμως ανοικτή την κερκόπορτα σε παρόμοιες ενέργειες αθλητών οι οποίοι πολλές φορές με τις ενέργειές τους προκαλούν ή αναπαράγουν φαινόμενα βίας».



Παπαβασιλείου: «Να υπάρξει επανάληψη του αγώνα»


Από την πλευρά του ο έτερος δικηγόρος του Ηρακλή που όπως και ο κύριος Αποστολίδης θα απουσιάσει στην Αμερική κατά την εκδίκαση της προσφυγής, Γιώργος Παπαβασιλείου, σε αρχική ερώτηση για το αν ο Ηρακλής δικαιούταν να κάνει προσφυγή μας τόνισε: «Σας παραπέμπω στην γνωμάτευση του δικηγόρου της ΕΣΑΠ κυρίου Μαυρομάτη, ο οποίος είπε πως φυσικά και μπορεί».

Για την απόφαση του αθλητικού δικαστή ο γνωστός νομικός μας ανέφερε: «Εάν το δικαστήριο κρίνει αυστηρά μετά τα νομικά δεδομένα τα πραγματικά περιστατικά θα πρέπει να παραμείνει η ποινή του προστίμου και του αποκλεισμού της έδρας και να διαταχθεί η επανάληψη του αγώνα. Κατά την γνώμη την δική μας που προκύπτουν από τις ιατρικές εξετάσεις και το βίντεο του αγώνα, τραυματισμός του αθλητή δεν υπήρξε. Στο βίντεο του αγώνα φαίνεται καθαρά, η δε ιατρικές εξετάσεις καμία δεν βρήκε ούτε ένα εύρημα. Οι αντιφάσεις μόνο στις οποίες έπεσε ο αθλητής, καθώς φαίνεται πως αλλού τον χτύπησε το κουτάκι και άλλου έλεγε πως πονούσε. Και όταν και ι ιατροδικαστική εξέταση που έγινε την επόμενη μέρα, εκείνο που βρίσκει είναι μια ελαφρά ερυθρότητα άνωθεν του αριστερού αγκώνα διαμέτρου ενός εκατοστού. Όσο το αποτύπωμα ενός στυλό. Γι' αυτό λέω πως αν το δικαστήριο κρίνει για πραγματικά περιστατικά, θα πρέπει να τιμωρήσει τον Ηρακλή για την ρίψη του αντικειμένου, αλλά από και πέρα δεν υπήρξε τραυματισμός αθλητή. Εάν τώρα ο δικαστής πιεζόμενος από την κοινή γνώμη που τα έχει βία οδηγήθηκε σε μία τέτοια απόφαση, αυτή πέφτει νομικά,καθώς άλλο είναι το τι θέλουμε και άλλο το τι ορίζουν οι κανονισμοί και τι αποδεικνύεται. Άλλωστε αν ο νομοθέτης θα ήθελε να τιμωρήσει με μηδενισμούς από ρίψεις αντικειμένων θα το προέβλεπε. Μόνο ο διαπιστωμένος τραυματισμός επιβάλει ποινή μηδενισμού. Εάν τώρα αν υπάρχει ένας άνθρωπος η γιατρός που διαβάζει τα πορίσματα και λέει πως υπάρχει τραυματισμός, τότε όλη η Ελλάδα, άλλα πράγματα βλέπει».

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΑΠ

Από την στιγμή που το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε να δικάσει την απόφαση την προσεχή Πέμπτη, η ΕΣΑΠ όρισε για αύριο έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου θα συζητηθεί ακόμα και η περίπτωση να οριστούν αγώνες καθώς ο χρόνος για την ολοκλήρωση των πλέι οφ πιέζει ασφυκτικά. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ έχει ως εξής: «Μετά την επίσημη ενημέρωση της γραμματείας του ΑΣΕΑΔ, για μη ορισμό της ΠΕΜΠΤΗΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 σαν δικάσιμης ημέρας της προσφυγής του ΤΑΑ Ηρακλής που θα κατατεθεί σήμερα κατά των αποφάσεων του ΑΔ για τον αγώνα Ηρακλής-Άρης, συγκαλείται την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 και ώρα 18.00, σε Έκτακτη Συνεδρίαση του το ΔΣ της Ένωσης, σύμφωνα και με το άρθρο 18,1 του Καταστατικού της, για να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορθωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις ενέργειες της ΕΣΑΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: