Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Δια πυρός και σιδήρου!!

Δύσκολη νίκη επί του σκληροτράχηλου Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 69-64 πήρε ο Παναθηναϊκός. Θετικό ντεμπούτο για Ζακ Ράιτ. Φωνές από τους «κυανέρυθρους» για τη διαιτησία στο τέλος.

Δια πυρός και σιδήρου
Διπλά κερδισμένος ήταν ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη. Όχι απλώς επικράτησε του Πανιωνίου 69-64 κάνοντας ένα ακόμη βήμα για τη μαθηματική εξασφάλιση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής και να ρίξει κατευθείαν στα βαθιά τον Ζακ Ράιτ.

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ έκανε θετικό ντεμπούτο με 9 πόντους (5/10 βολές, 2/7 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 20:32.

Λίγες βοήθειες είχε ο Έρικ ΜακΚόλουμ (27π.) στην επίθεση των «κυανέρυθρων», που φωνάζουν για μια-δυο φάσεις με κυριότερη αυτή του τελευταίου λεπτού, όταν γκολ-φάουλ του Αμερικανού που θα έφερνε τη διαφορά στο τρίποντο ακυρώθηκε και χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ

Άμυνες και… Άγιος ο Θεός

ΜακΚόλουμ, Μπατής, Κάρτερ, Λάνγκφορντ και Μισέλ από τη μια, Ούκιτς, Παππάς, Μπράμος, Μαυροκεφαλίδης και Λάσμε από την άλλη, ήταν οι δύο πρώτες πεντάδες του ματς. Με δύο μακρινά σουτ από Μπατή και Λάνγκφορντ οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν 5-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι-παρότι χρειάστηκαν δυόμισι λεπτά για να σπάσουν το ρόδι με τρίποντο του… παλιόφιλου Παππά-έτρεξαν ένα σερί 9-0 (5-9) μέσα σε δύο λεπτά. Ο Ράιτ έκανε ντεμπούτο 2:42 πριν το τέλος της περιόδου, που βρήκε τις δύο ομάδες σε απόλυτη ισορροπία, 10-10, με το τρίτο τρίποντο του Μπατή να θεωρείται εκπρόθεσμο.

Οι «πράσινοι» με όπλο την άμυνα κι ανοίγοντας το ρυθμό ανέκτησαν το προβάδισμα στη δεύτερη περίοδο φτάνοντας με τρίποντο του Ματσιούλις για πρώτη φορά στο +6 (14-20). Ο ΜακΚόλουμ αφυπνίστηκε και μαζί με την καλή λειτουργία στα μετόπισθεν κρατούσαν τον Πανιώνιο στο ματς, αλλά ο Ράιτ με τα πρώτα του καλάθια διατηρούσε τον Παναθηναϊκό σε μία μικρή απόσταση (21-26). Δύο βολές του Κυρίτση και μία εντυπωσιακή τάπα του ΜακΚόλουμ στα ίσα πάνω στον Μπράμο έγραψαν τον επίλογο στο πρώτο ημίχρονο.

Ξέφυγε… όσο χρειαζόταν

Η φυσιογνωμία του ματς δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τις άμυνες να διατηρούν τον πρώτο λόγο. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, είχε περισσότερες επιλογές από τον Πανιώνιο που έμοιαζε να περιμένει τα πάντα από τον ΜακΚόλουμ. Έτσι έχοντας τον Ράιτ να δίνει ενέργεια στην επίθεση κατάφερε να ξεκολλήσει και με τρίποντο του Φώτση να ανοίγει το προβάδισμά του στους οκτώ (27-35), ενώ με τρεις πόντους του Γκιστ η διαφορά έφτασε και στους έντεκα (31-42). Οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και με διαδοχικούς πόντους του Λάνγκφορντ μείωσαν στους πέντε (38-43).

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν πανικοβλήθηκε. Με δύο καλάθια του Λάσμε και τον Ράιτ να κλέβει και να κερδίζει αντιαθλητικό φάουλ ξέφυγε και πάλι με διψήφια διαφορά (38-49). Ο Πανιώνιος με τρίποντο του Κάρτερ πλησίασε στους επτά (47-54), αλλά ένα αμφισβητούμενο φάουλ του τελευταίου στον Ράιτ προκάλεσε την έκρηξη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή και οι «πράσινοι» επέστρεψαν στο +10 (47-57). Ο ΜακΚόλουμ με απίθανα καλάθια κρατούσε ζωντανό τον Πανιώνιο και το ενδιαφέρον στο ματς (52-59), ενώ με τρίποντο του Κάρτερ και καλάθι του Μπατή στον αιφνιδιασμό μείωσε στους τέσσερις 1:11 πριν το τέλος. Το σουτ του Μπράμου από τα πέντε μέτρα έδωσε ανάσα στο «τριφύλλι» (57-63), ο ΜακΚόλουμ σκόραρε κερδίζοντας και φάουλ, ωστόσο οι διαιτητές καταλόγισαν κακώς επιθετικό φάουλ στον Αμερικανό προκαλώντας την οργή της κερκίδας. Ένα ακόμη τρίποντο, του… εξαφανισμένου Μίλμπουρν, έφερε τον Πανιώνιο στο -3 (62-65) με 15’’ να απομένουν, αλλά οι βολές του Λάσμε ουσιαστικά έγραψαν τον επίλογο του ματς.

Δεκάλεπτα: 10-10, 23-26, 38-43, 64-69.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 27, Ντούβνιακ, Κάρτερ 10, Μίλμπουρν 5, Αθανασούλας, Μπατής 8, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 6, Μισέλ, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 4, Σαλούστρος.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Φώτσης 7, Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 6, Παππάς 8, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 12, Ράιτ 9.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Πουρσανίδης, Μαγκλογιάννης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: