Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Είναι... πολλές οι φάσεις για τον Άρη!! (vid)

O Άρης έχασε με γκολ-φάντασμα από τον Πλατανιά και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα 12 φετινά ματς που έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.
Ούτε ένα, ούτε δύο, μία ολόκληρη... ντουζίνα φτάνουν τα παιχνίδια για τα οποία φωνάζουν οι «κίτρινοι» για τη διαιτησία τη φετινή σεζόν και στη συντριπτική πλειοψηφία των φάσεων ο τηλεοπτικός φακός είναι ξεκάθαρος. Οι ελπίδες σωτηρίας για τον Άρη ήταν ούτως ή άλλως αρκετά περιορισμένες και πριν το χθεσινό ματς στα Χανιά, αλλά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε και το οποίο δεν έπρεπε ποτέ να να μετρήσει, χάνοντας εν τέλει με 2-1, ήταν κι εκείνο το οποίο εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου τον καταδίκασε από τώρα, οχτώ αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, στον τρίτο υποβιβασμό της ιστορίας του.
Οι χαμένοι βαθμοί πολλοί, σε μία -πολύ- θεωρητική εκτίμηση, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως φτάνουν τουλάχιστον 12-13, κάτι που σε... απλά μαθηματικά θα μεταφραζόταν αυτή τη στιγμή σε +5 από την ζώνη του υποβιβασμού. Σε ένα βίντεο το οποίο δημιούργησε ο χρήστης «Christos Avr» του Youtube είναι συγκεντρωμένα και τα δώδεκα παιχνίδια για τα οποία διαμαρτύρονται οι Θεσσαλονικείς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα καταγράφονται συνολικά οχτώ πέναλτι που δεν του δόθηκαν, ένα γκολ που δέχτηκε από θέση οφ σάιντ, ακόμα ένα όπου υπάρχει επιθετικό φάουλ, ένα ανύπαρκτο υπέρ αντιπάλου του, το χθεσινό-γκολ φάντασμα με τον Πλατανιά και φυσικά η παρωδία του αγώνα με τη Βέροια, όπου οι κόκκινες κάρτες έβγαιναν σαν... τραπουλόχαρτα στο φινάλε του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάει με τρεις «βαρβάτες» απουσίες στο επόμενο παιχνίδι του.
Ας τα δούμε αναλυτικά...
1η αγωνιστική: Απόλλων-Άρης (2-1): Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπήκε με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-1 στη Ριζούπολη του Άρη, αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο, υπάρχει χέρι-πέναλτι στο 1-0 υπέρ των «κιτρίνων», φάση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τάτος.
2η αγωνιστική: Άρης-Καλλονή (0-2): Ο Άρης έχασε και στο δεύτερο φετινό του παιχνίδι, μέσα μάλιστα στο «Βικελίδης» από την πρωτάρα Καλλονή, αλλά το 0-1 με τον Λεοζίνιο έγινε από θέση οφ σάιντ.
3η αγωνιστική: Ατρόμητος-Άρης (2-0): Με το ίδιο σκορ ηττήθηκαν οι «κίτρινοι» και στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι τους στο Περιστέρι, φωνάζοντας για ένα πεναλτι που δεν δόθηκε σε μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη πάνω στον Τάτο, με το σκορ ωστόσο να είναι ήδη 2-0.
5η αγωνιστική: Ξάνθη-Άρης (2-0): Για δύο πέναλτι διαμαρτύρονται οι Θεσσαλονικείς στην ήττα τους στα «Πηγάδια», με το πρώτο όμως που έγινε επάνω στον Τάτο από τον Γούτα κι ενώ το ματς βρισκόταν στο 1-0 να είναι και το πιο «χτυπητό». Πιο ελεγχόμενη η δεύτερη φάση με τον Ψυχογιό.
8η αγωνιστική: Βέροια-Άρης (0-1): Παιχνίδι το οποίο δεν στοίχισε βαθμούς στον Άρη, ωστόσο είχαμε μία από τις πιο μνημειώδεις αποφάσεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Άρης έφυγε με το διπλό-χρυσάφι από τη Βέροια και όταν ο Πουλίδο πήγε να δώσει το χέρι του στον διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα, εκείνος του έδειξε την κόκκινη κάρτα, θεωρώντας προφανώς ότι τον ειρωνεύεται! Νωρίτερα είχαν δοθεί δύο άλλες κόκκινες κάρτες, εκ των οποίων μόνο αυτή στον Αγάνθο ήταν σωστή, αφού στη φάση του Οικονομόπουλου, δεν φαίνεται σίγουρα να κάνει «θέατρο» για το οποίο και τιμωρήθηκε. Έτσι πήγε με σημαντικότατες απουσίες στο επόμενο «εξάποντο» παιχνίδι του με τον Πλατανιά, όπου έκανε κακή εμφάνιση κι έχασε εντός έδρας με 2-1.
10η αγωνιστική: ΟΦΗ-Άρης (2-0): Στο ματς του Ηρακλείου ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα λόγω της αποβολής του Έλσνερ, αλλά όσο κι αν δεν είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο, η απόφαση ήταν σωστή. Εκείνο για το οποίο σωστά διαμαρτύρεται ωστόσο είναι το πέναλτι που δεν του δόθηκε μόλις τρία λεπτά αργότερα σε τράβηγμα από πίσω κι ενώ μπορούσε να αποβληθεί κιόλας ο παίκτης του ΟΦΗ.
15η αγωνιστική: Άρης-Ολυμπιακός (0-2): Το έργο των «κιτρίνων» ήταν δεδομένα πολύ δύσκολο απέναντι στον Ολυμπιακό, μόλις από το 6' βρίσκονταν πίσω στο σκορ, αλλά θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν καλύτερη τύχη, αν δινόταν το πέναλτι που έκανε ο Σάμαρης πάνω στον Τάτο με το σκορ στο 0-1.
17η αγωνιστική: ΠΑΣ-Άρης (2-1): Ο Άρης βρέθηκε να χάνει στα Γιάννινα με πέναλτι στο 51' (1-0), αλλά στο βίντεο δεν φαίνεται να χτυπάει η μπάλα πάνω στο χέρι του Ηρακλή. Πέντε λεπτά αργότερα πάντως είχε ισοφαρίσει με τον Μανιά.
18η αγωνιστική: Καλλονή-Άρης (3-1): Ιδανικό ξεκίνημα για τους Θεσσαλονικείς στο εκτός έδρας ματς με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ, αφού ο Μανιάς έκανε το 0-1 μόλις στο 14'. Στο 34' ωστόσο ισοφάρισαν οι νεοφώτιστοι με το τέρμα το Ζακουανί, ο οποίος προηγουμένως είχε παρεμποδίσει τον προσωπικό του αντίπαλο να πάρει θέση, τραβώντας του τη φανέλα. Στη συνέχεια ο Άρης κατέρρευσε...
22η αγωνιστική: Άρης-Ξάνθη (1-1): Με το παιχνίδι απέναντι στους Ακρίτες να βρίσκεται στο 0-0, ο Βάλλας τραβάει τον Μανιά και τον ρίχνει κάτω μέσα στην περιοχή σε στημένη φάση, αλλά ο διαιτητής δεν δίνει ποτέ το πέναλτι. Στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Άρης, αλλά ισοφάρισε.
25η αγωνιστική: Άρης-Βέροια (0-0): Οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν και δεύτερο σερί τρίποντο -μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου- υποδεχόμενοι τη Βέροια μένοντας στο μηδέν, αλλά ίσως να τα κατάφερναν, αν δινόταν η εσχάτη των ποινών σε χέρι παίκτη των φιλοξενούμενων μέσα στην περιοχή.
26η αγωνιστική: Πλατανιας-Άρης (2-1): Από τα πλέον επεισοδιακά φετινά ματς της Σούπερ Λιγκ, που ήταν και το πιο κρίσιμο για τον Άρη. Ένα γκολ που από τα ριπλέι φαίνεται ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή της εστίας, έκρινε τελικά την αναμέτρηση.



Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: