Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Το γερό χαρτί του ΠΑΟ στα playoffs!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ατυχία που είχε ο Παναθηναϊκός με την ανετοιμότητα του Πέτριτς και την τύχη του που μπορεί να αλλάξει στα playoffs.
Οσο τυχερός έχει σταθεί ο Παναθηναϊκός που βρήκε τον Μλάντεν Πέτριτς να κυκλοφορεί ελεύθερος και διαθέσιμος να έρθει για χάρη του στην Ελλάδα, άλλο τόσο άτυχος έχει σταθεί μέχρι εδώ, λόγω της κατάστασης του Κροάτη, που δεν του επέτρεψε να μπει νωρίτερα στα παιχνίδια και να ετοιμαστεί, να βρει τον ρυθμό. Με αυτή την εντύπωση έμενε ο παρατηρητής του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, ειδικά στο πρώτο μισό του διαστήματος των 30' λεπτών που έπαιξε ο 33χρονος επιθετικός. Οι κινήσεις, οι επαφές του με τη μπάλα, οι επιλογές και τα τελειώματα που έκανε ήταν σαφείς ενδείξεις που οδηγούν στην εκτίμηση ότι το μόνο ζήτημα του Πέτριτς είναι ο χρόνος. Να πάρει χρόνο, να παίξει, για να μπει στον ρυθμό και να αποκτήσει διάρκεια το παιχνίδι του. Διότι κατά τα άλλα η ποιότητα κάνει μπαμ, όπως και τα γερά πατήματα που προδίδουν ότι δεν έχει προδοθεί από τον χρόνο και δεν έχει χάσει τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του.
Αν είχε τον Πέτριτς ετοιμοπόλεμο από την αρχή του Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός θα είχε, η λογική λέει, μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή, δηλαδή περισσότερες νίκες. Με τον Πέτριτς σε καλή κατάσταση, ο Παναθηναϊκός ρίχνει ένα πολύ γερό χαρτί στο τραπέζι των playoffs, εφόσον πάνε όλα καλά γι' αυτόν με την άδεια, ένα χαρτί ικανό να κάνει την διαφορά υπέρ του.
Δεν είναι πάντως ο Πέτριτς ο λόγος που κράτησε τον Παναθηναϊκό μακριά από τη νίκη στο ματς με τον Εργοτέλη. Ηταν κυρίως η αδυναμία του Παναθηναϊκού στην οργάνωση του παιχνιδιού του. Αυτή η πρεμούρα που τον κατέβαλε μετά το 1-1 του χάλασε το μυαλό. Ο Παναθηναϊκός κόπηκε στα δύο, ο Πράνιτς έμεινε μόνος στον άξονα, δίχως κανέναν συμπαραστάτη για να συνδυαστεί και να αναπτύξει κάθετα το παιχνίδι, οι γραμμές άνοιξαν και, με εξαίρεση το διάστημα των ευκαιριών του Πέτριτς, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να τροφοδοτήσει τους ένα σωρό ποδοσφαιριστές που πατούσαν την περιοχή του Εργοτέλη, αφού δεν είχε κανέναν για να τους ταΐσει. Εγινε πολύ προβλέψιμος παίζοντας μόνο από τα πλάγια, απέναντι σε μια καλοστημένη ομάδα που τον αντιμετώπιζε με σχετική άνεση.
Του Παναθηναϊκού του έλειψε κυρίως το καθαρό μυαλό για να οργανώσει σωστά το παιχνίδι του και να δημιουργήσει, με τρόπο ορθόδοξο, ευκαιρίες, δηλαδή να κάνει το παιχνίδι που μας έχει δείξει επανειλημμένα ότι μπορεί. Ηρθαν και τα καραγκιοζιλίκια των παικτών του Εργοτέλη με τις καθυστερήσεις, που είναι αδιανόητο ότι έμειναν ατιμώρητα, για να επιτύχουν το στόχο, δηλαδή να παραθολώσουν το ήδη θολωμένο μυαλό του Παναθηναϊκού και να κλειδώσουν την ισοπαλία.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: