Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα “σώσατε” τον ΑΡΗ!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Χανιά και τα σημερινά γεγονότα που μπορούν τελικά να...σώσουν τον ΑΡΗ
Ο ΑΡΗΣ φέτος έχει αποδείξει σε πολλά παιχνίδια φέτος, ότι θα μπορούσε κάλλιστα να πέσει μόνος του. Τα λάθη των διοικήσεων του, των προπονητών του, των παικτών του ήταν τόσα πολλά που θα μπορούσαν από μόνα τους να τον οδηγήσουν σε υποβιβασμό.
Ωστόσο όποτε σήκωνε για λίγο κεφάλι, έδειχνε ότι μπορεί να πάρει μία ανάσα οξυγόνου, ότι ίσως είναι σε θέση να σωθεί με... καραμπόλα αναλάμβαναν δράση οι εξαίρετοι ρέφερι. Κάποιοι ανακάλυψαν σήμερα τον Μάνταλο. Μα και πέρσι παρόμοια έκανε στα Χανιά με την αποβολή του Γιαννιώτα, στην Λιβαδειά με την αποβολή του Γκέσιου. Τα έγραφα πριν το ματς, τα γράφω εδώ και χρόνια- όπως μπορώ να τα γράψω με συγκεκριμένο τρόπο γιατί πρέπει και να αποδεικνύω αυτό που βλέπουμε όλοι αν δεν θέλω να μπω φυλακή-. Ο Μάνταλος της ΕΠΣ Αθήνας που έγινε ΕΠΣ Καβάλας και είχε... υποβιβαστεί για να επανέλθει στην συνέχεια, είναι ο ρέφερι που ακούγεται από τον Μπέο ότι τον πήρε τηλέφωνο και τα είπανε και για να μην τα ξαναγράφω, διαβάστε το blog πριν το ματς http://www.gazzetta.gr/football/article/589858/teleytaia-eykairia.
Ο ΑΡΗΣ πήγε σαν πρόβατο στην σφαγή λόγω της διοικητικής του ανυπαρξίας και με δεδομένο ότι ο Πλατανιάς ούτε καν μπήκε στην περιοχή του για να δώσει το δικαίωμα για οποιαδήποτε φάση, στην πρώτη φάση ο Γουργιώτης που μετά το 1-1 έχει δώσει περισσότερα ανύπαρκτα φάουλ από τον Μάνταλο, φεύγει στην σέντρα για ένα γκολ που ποτέ δεν υπήρξε. Ο Μάνταλος ολοκληρώνει το έργο του με δυο αποβολές παικτών του ΑΡΗ για... εξύβριση και την ίδια στιγμή έχει αποβάλει και τον κ. Κάκογλου που ο ΑΡΗΣ δήλωσε στο φύλλο αγώνα ως κάτοχο διπλώματος UEFA PRO, αλλά ο Κάκογλου είχε μείνει στην Θεσσαλονίκη και στο ματς της Κ15 που ο ΑΡΗΣ κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-1!!! Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του ψέματος και τι συμβαίνει; Να τιμωρηθεί ο ΑΡΗΣ θα πει κάποιος γιατι έβαλε στο φύλλο αγώνα προπονητή που τελικά δεν κάθισε στον πάγκο.
Η ίδια διοικητική ανυπαρξία υπήρχε και στον πρώτο γύρο σε πολλά ματς. Όταν όμως ο Βοσκάκης απέβαλε 3 παίκτες του ΑΡΗ πριν το ματς με τον Πλατανιά και την ίδια στιγμή αποκαλύπτονταν ότι έκανε τα βαφτίσια στο ξενοδοχείο του αντιπροέδρου του Πλατανιά, κανείς δεν συγκινούνταν. Όταν ο κουμπάρος του Σιδηρόπουλος “έσφαζε” τον ΑΡΗ στα Γιάννενα, επίσης. Ο Μνατάκης στην Ξάνθη, ο Ιωαννίδης στην Λιβαδειά, ο Μήτσιος με Βέροια και πολλά άλλα.
Πολλοί λένε ότι σήμερα ο ΑΡΗΣ έπεσε. Η αλήθεια είναι αυτή. Και 8 νίκες να κάνει, θα βρεθεί ο τρόπος να κάνουν ο Πλατανιάς του αντιπροέδρου της ΕΠΟ από τα Χανιά και η Βέροια του Καραμελίδη 9 νίκες. Ναι καλά διαβάσατε. 9 νίκες σε 8 ματς.
Αυτό που δεν αντιλήφθηκαν όλοι αυτοί, είναι ότι με τον εξευτελιστικό τρόπο που αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν για να σώσουν τον Πλατανιά ή την περήφανη νίκη της Βέροιας μέσα στα Γιάννενα, με τον ίδιο τρόπο που νίκησε και στον ΟΦΗ, στην ουσία ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΗ.
Κατάφεραν να επιφέρουν τόσο μεγάλη συσπείρωση στον κόσμο του και να του δώσουν την δύναμη για να επιστρέψει. Οι παίκτες από την πλευρά τους θα παλέψουν στα παιχνίδια που απομένουν για ότι μπορούν καλύτερο. Ελπίζω η άποψή μου ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη να διαψευστεί. Σε κάθε περίπτωση όμως ο ΑΡΗΣ βρήκε το κίνητρο για την επόμενη μέρα του, σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται τη νέα σεζόν.
ΥΓ1 Η αντίδραση του Λάμπρου Σκόρδα και η εντολή που έδωσε μέσα στον παρορμητισμό και την ένταση που υπήρχε απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι ακόμα και ο καλύτερος οπαδός της ομάδας δεν μπορεί να είναι και παράγοντας. Ευτυχώς ο Σούλης Παπαδόπουλος και οι παίκτες έσωσαν τον ΑΡΗ από τα χειρότερα με την ψύχραιμη αντίδρασή τους αφού δεν υπάκουσαν στην εντολή με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Και δεν είναι μόνο το -5 για φέτος που προβλέπεται, αλλά ποινές και για την επόμενη σεζόν εφόσον καταδικαστείς για διακωμώδηση του αθλήματος.  Όπως το ίδιο προβλέπεται για να προλάβω ορισμένους και εφόσον τιμωρηθείς για διακοπές αγώνων λόγω επεισοδίων. Άλλοθι μην δώσει κανείς σε κανέναν αρχής γενομένης από το Σάββατο με τον ΟΦΗ.
Για την αντιμετώπιση από τους διαιτητές, την ΚΕΔ και την ΕΠΟ είναι 100% υπεύθυνη η διοίκηση του κ. Σκόρδα με τις επιλογές της. Επιλογές που ξεκινούν από τους χειρισμούς στο θέμα των δελτίων που ήταν... καταστροφικοί και τελειώνουν σε δημόσιες αντιπαραθέσεις και απειλές απέναντι σε ένα πανίσχυρο σύστημα που και σήμερα σου απέδειξε ότι σε έχει μία...χαψιά.  Όπως βέβαια ήταν 100% υπεύθυνη και η διοίκηση Ηλιάδη που “πούλησε” ακριβώς τον ίδιο παπά ότι φέτος ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει προβλήματα. Δυστυχώς όμως και στις δυο περιπτώσεις, αντιλήφθηκε την διοικητική ανυπαρξία σε αυτό το κομμάτι νιώθοντας να ασελγούν στο σώμα του όλα αυτά τα φυντάνια της ελληνικής διαιτησίας. Και μιλάω για τον οπαδό του ΑΡΗ και όχι τους οπαδούς του Ηλιάδη ή του Σκόρδα που ανάλογα με την παρουσία σε κυβέρνηση ή αντιπολίτευση αλλάζουν άποψη και θέσεις.
ΥΓ2 Την Τετάρτη είπε ο Λάμπρος θα πάει στην ΚΕΔ. Να κάνει τι; Όταν ο ίδιος βγαίνει και λέει δημόσια ότι ο Μάνταλος και ο Γουργιώτης είχαν δόλο (και μπράβο του που έχει το θάρρος να το κάνει και αυτό το στοιχείο είναι που του έχει δώσει πόντους όλα αυτα τα χρόνια, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει), τι περιμένει να του πουν ο Σαρρής και ο... Καραμελίδης ή τι να κάνουν;  Την Τετάρτη βέβαια υπάρχει ΓΣ της ΚΜΑ. Στα διάφορα θέματα προσθέστε και όλα όσα έγιναν στα Χανιά και την αντίδραση του ΑΡΗ, αλλά θεωρώ ότι αυτό που πρέπει επιτέλους να αποφασιστεί είναι η επόμενη μέρα πριν να είναι αργά, ώστε αν δεν το πετύχει φέτος, τουλάχιστον ο ΑΡΗΣ να διαφυλάξει ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός σε ένα χρόνο (και όχι 2,3 και 4). Όσο ακόμα προλαβαίνει να σώσει ότι μπορεί...
ΥΓ3 Υπάρχουν αρκετοί και στην οικογένεια του ΑΡΗ που όποτε φώναζα για τον Γκαγκάτση, τον Καραμελίδη, τους ΜάνταλοΣιδηροπουλοΒοσκάκοΜαντακηΓιαχοΙωαννιδηδες (δεν γράφω για τα προηγουμενα χρονια) και γκεστ σταρ τους βοηθούς τους απαξίωναν και οδηγούσαν αλλού την συζήτηση με συγκεκριμένους στόχους, ανάλογα με το ποιος διοικεί και μονίμως με επικοινωνιακές εξυπνάδες πετούσαν την μπάλα στην κερκίδα.
Ανάλογα με το ποιον ήθελαν να στηρίξουν ή να αποδομίσουν αναδείκνυαν την παικτική, διοικητική ή προπονητική ανυπαρξία και έβλεπαν αντίστοιχα στήριξη από όσους φώναζαν για την διαιτησία προς...διοικούντες, παίκτες ή προπονητές. Πολύ απλά θα σημειώσω ότι όλοι αυτοί που το έκαναν στοχευμένα έχουν καταφέρει να μικρύνουν επικοινωνιακά τον ΑΡΗ όσο οι τραγικοί του παράγοντες τον έχουν μικρύνει στα κέντρα των αποφάσεων. Γιατί όλοι οι παράγοντες αποδείχθηκαν ανίκανοι να προστατέψουν τον ΑΡΗ, αλλά την ίδια στιγμή για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο τρύπημα, είτε να προσπαθείς να απαξιώσεις όσους φωνάζουν κόντρα στο σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είτε να προωθείς μία “αδερφίστικη” νοοτροπία του...υπεράνω την στιγμή που η ομάδα και φέτος έχει κατακρεουργηθεί.
ΥΓ4 Μεγάλη κουβέντα μου είπε ένας...εξωδιοικητικός παράγοντας σε σχέση με την Κουρομπίλια και τι ακολούθησε, αλλά επιφυλάσσομαι.
ΥΓ5 Ρε συ Άγγελε, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή που σου είπε ο Σούλης. Βλέπει και ο Θεός και από αυτόν Άγγελε δεν ξεφεύγει κανείς. Αυτό ισχύει και για τον κάθε Μάνταλο και Γουργιώτη. Κομποσκίνια, Παναγία και Άγιος ο Θεός, αλλά η απάντηση δεν το είδα αποδεικνύει τι είδες, αλλά δεν είπες, ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Κρίμα...
ΥΓ6 Θεωρώ κάκιστη την επιλογή της ηττοπαθούς ενδεκάδας του ΑΡΗ που τιμωρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Πλατανιάς δεν έκανε σουτ, αλλά φρόντισαν οι Μανταλογουργιώτηδες να ασχοληθούμε με μη αγωνιστικά θέματα.
ΥΓ7 Για όσους άσχετους και στημένους ξεφωνίζουν για το “Μανιάς της γειτονιάς” για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι τα σχόλια για αυτό το παιδί (τον οποίο δεν έχω ξαναδεί από την Βουλγαρία) ήταν 100% δικαιολογημένα.  Δεν φταίει ο Μανιάς για τα εγκληματικά (και διαφορετικού είδους λάθη) σε περιπτώσεις όπως του Παπαστεριανού που έκαναν οι διοικούντες και για τις οποίες ουρλιάζαμε πριν ακόμα αναλάβει ο Μούτας. Δυστυχώς όμως άλλη μία γκολάρα που πέτυχε πήγε στον βρόντο. Ελπίζω αυτός και ορισμένοι άλλοι παίκτες να μην χαθούν για τον ΑΡΗ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: