Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Έστησε καρναβάλι νωρίτερα…!

Μπορεί το πατρινό καρναβάλι να διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή, όμως ο Απόλλων Πατρών φρόντισε να ξεκινήσουν νωρίτερα οι εορταστικές εκδηλώσεις, νικώντας τον Αρη με 75-67 στο Αλεξάνδρειο.

Έστησε καρναβάλι νωρίτερα…
Ο Απόλλωνας επικράτησε του Άρη 75-67 στο Αλεξάνδρειο στην παράταση (κ.α. 63-63), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και έκανε το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, αφήνοντας τους «κιτρινόμαυρους» ακόμα πιο μακριά από την εξάδα της κανονικής περιόδου.

Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως στο έξτρα πεντάλεπτο οι καλύτερες επιλογές των παικτών του Νίκου Βετούλα και η αστοχία αυτών του Μίλαν Μίνιτς έφερε το ροζ φύλλο στους «μελανόλευκους».

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ρος με 20 και Ουίλσον με 15 πόντους. Από τους γηπεδούχους, διακρίθηκε ο Αθηναίου με 19 πόντους.

Οι Πατρινοί διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα +2 με +5 στην αρχή της αναμέτρησης, χάρη στην ευστοχία των Αμερικανών τους. ΟΙ ψηλοί του Άρη προσπαθούσαν για τους γηπεδούχους με ηγέτη τον Πελεκάνο. Οι Πατρινοί έφτασαν στο +6 με τον Ντάνιελ και τα καλύτερα ποσοστά τους, όμως η άνοδος στα ποσοστά των «κιτρινόμαυρων» σε δίποντα και τρίποντα έφερε το -1 για τον Άρη στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι «μελανόλευκοι» κατάφεραν να προηγούνται μέχρι το 16’ με +1 και +2, όμως εκεί με ένα σερί 7-0 έφτασαν το +8 με πρωταγωνιστή τον Πέτροβιτς, έχοντας καλά ποσοστά στις βολές. Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους σε ριμπάουντ, δίποντα και τρίποντα και με σερί 6-0 μείωσαν στο -2. Στη συνέχεια, με σερί 4-0 «έκλεισαν» το ημίχρονο στο +1.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούσαν ένα +2 με +4. Στο 43-37, ένα σερί 9-0 του Απόλλωνα έφερε το +3 για τους Πατρινούς, χάρη στους Αμερικανούς τους. Πλέον, το προβάδισμα εναλλασσόταν για τις δύο ομάδες, που αποκτούσαν ένα +1 με +2 και, έτσι, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 για τον Άρη.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Άρης διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα, όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Στο 56-53, όμως, δέχτηκε ένα σερί 7-0 από τον Απόλλωνα, που βρέθηκε στο +4 με τους Αμερικανούς του. Ένα σερί 6-0 του Άρη του έδωσε το +2. Ο Ντάνιελ ισοφάρισε σε 62-62 και οι Πελεκάνος και Ντάνιελ ευστόχησαν σε μια βολή ο καθένας και, στη συνέχεια, οι Μούρτος, Ρος, Πελεκάνος και Αθηναίου αστόχησαν διαδοχικά, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Απόλλωνας απέκτησε ένα +4 με +5, χάρη στους Αμερικανούς του. Ο Μπολντς έφερε το +6, ο Ασημακόπουλος μείωσε σε 67-71 και, στη συνέχεια, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα ευστοχούσαν στις βολές που καλούνταν να εκτελέσουν και ήρθε το τελικό +8.


Τα δεκάλεπτα: 17-18, 36-35, 52-51, 63-63, 67-75

ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 2, Πελεκάνος 13, Τσακαλέρης 3, Ασημακόπουλος 6, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 14, Σαρικόπουλος 4, Μούρτος 4, Αθηναίου 19

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Ρος 20, Αργυρόπουλος 1, Ντάνιελ 14, Ουίλσον 15, Λιανός 4, Πέτροβιτς 8, Μπολντς 13
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: