Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Όγιος: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

ogios_aiginiakos
Δεν θέλησε να αναζητήσει δικαιλογίες ο Γκιγιέρμο Όγιος για την ήττα της ομάδας του και αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα , αυτή την στιγμή και την εικόνα που έδειξε στην αναμέτρηση με τον  Τύρναβο.
«Το πιο σημαντικό είναι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξη στην Μαριλένα. Αυτό αποδεικνύει την αλληλεγγύη και αυτό είναι ευλογία»
Kαι πρόσθεσε για τον αγώνα:«Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Και πραγματικά σκεφτόμασταν ότι αν δεν μπορούσαμε να έχουμε εμείς το προβάδισμα όσο περνούσε η ώρα θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και όλοι θέλουν να τον κερδίζουν. Ο Τύρναβος είχε καλή τοποθέτηση. Ξέραμε ότι θα αφήναμε κενά πίσω.  Δεχθήκαμε ένα γκολ. Από εκεί και πέρα είχαμε ορισμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο ήταν διαφορετικό. Όσο περνούσε ο χρόνος έπρεπε να ανοιχτούμε και να πάρουμε και άλλα ρίσκα. Αυτό φάνηκε και επίσης φάνηκε ότι ο αντίπαλος μπορούσε να διευρύνουμε το σκορ. Εμείς όμως έπρεπε να συνεχίσουμε να ψάχνουμε την ισοφάριση. Από την αρχή θέλαμε τους τρείς βαθμούς. Φυσικά σε μία ήττα βλέπεις τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο είτε χάσουμε είτε νικήσουμε»
Για την επιλογή του Λίμα στην θέση του στόπερ:«Όσον αφορά τα αμυντικά δεν είναι ευθύνη του ενός. Όταν γίνεται ένα λάθος βλέπεις ατομικά μόνο εκείνον που μπορεί εκείνη την στιγμή να κάνει το λάθος. Ο Λίμα έχει δείξει ότι μπορεί να προσφέρει καλή ανάπτυξη από πίσω. Το να τον κρίνω για μία και μόνο φάση δεν είναι του χαρακτήρα μου. Εμείς θα μελετάνε τον αντίπαλο κάθε φορά και θα εξετάζουμε αυτή την επιλογή. Είτε μας βγει σε καλό είτε σε κακό»
Για να συνεχίσει:«Εμένα το μέλημα μου είναι να συμμετέχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Κάποιοι όπως είναι φυσικό δεν θα είναι στην αποστολή. Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ήττα και πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Όχι να λένε φταίει ο ένας και ο άλλος. Αυτή η ομάδα ποτέ δεν λειτούργησε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Γι αυτό ευχαριστώ τους παίκτες μου. Πέρα από μία ήττα ή μία νίκη υπάρχουν καταστάσεις που καθημερινά πρέπει να αντιμετωπίσεις. Αν ήταν μόνο παιχνίδι και προπόνηση τότε θα μπορούσαμε να αξιολογήσουμε τα πράγματα μόνο για τα αγωνιστικά»
Για το γεγονός ότι δεν κάθισε στον πάγκο:«Εμείς ότι έχει ζητηθεί το έχουμε παραδώσει. Έχει φτάσει προσωπική επιστολή από τον πρόεδρο της Αργεντίνικης ομοσπονδίας που λέει ότι τα χαρτιά είναι εντάξει. Περιμένουμε και συνεχίζουμε την μάχη. Και δεν είναι μόνο ενάντια σε ένα πρόσωπο αλλά είναι μία μάχη εναντίων πολλών καταστάσεων. Εγώ δεν έχω φθαρεί από την συγκεκριμένη κατάσταση αλλά έχω φθαρεί μόνο από ορισμένα προκλητικά συμβάντα. Με έχουμε προσβάλει μερικές φορές χωρίς να έχω κάνει κάτι. Στην Δράμα τελούσα υπό κράτηση. Με κλειδώσαμε στα αποδυτήρια. Έχω πει ότι δεν μπορούν να στερήσουν το δικαίωμα για δουλειά. Εμένα μου στέρησαν την ελευθερία και ως πολίτη»
Για την συνέχεια του πρωταθλήματος:«Από την στιγμή που έχω έρθει στην ομάδα πίστευα πάντα ότι δίνω μία σημαντική μάχη. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Εμείς στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρέπει να ξέρουμε ότι πάντα παίζει και ο αντίπαλος. Όπως έκανε και σήμερα ο Τύρναβος. Εμείς αυτά τα σεβόμαστε και ποτέ δεν θα πούμε ότι η ομάδα δεν πάλεψε. Άλλες φορές καλύτερα ίσως άλλες χειρότερα. Τα κενά πίσω φάνηκε. Ήρθαν κάποιες αντεπιθέσεις. Μπορεί να γινόταν το 0-2. Αλλά αυτό έγινε γιατί η ομάδα έκανε συνεχή προσπάθεια για να ισοφαρίσει. Φυσικά υπήρχαν ατέλειες. Έχω μία πολύ τίμια ομάδα που δουλεύει πολύ και χτίζεται από μεγάλους ανθρώπους. Σήμερα φαίνεται μόνο το 0-1 που σβήνει τα πάντα. Καταλαβαίνω τον κόσμο. Δεν ζητάμε συγγνώμη. Αν δεν ήμασταν τίμιοι θα ζητούσαμε συγγνώμη. Αλλά εμείς υπερασπιζόμαστε αυτή την φανέλα με την μεγαλύτερη δυνατή τιμιότητα. Αυτή η ομάδα είναι άνθρωποι που εργάζονται σε μη φυσιολογικές συνθήκες και ποτέ δεν σταμάτησαν. Για μένα λοιπόν είναι τιμή μου να δουλεύω μαζί τους»
Για τον αγώνα με την Κέρκυρα:«Ξεκαθαρίζω ότι πάντα βγαίνουμε για να νικήσουμε. Αν ένας παίκτης πάρει το μήνυμα ότι μας βολεύει ακόμα και το «Χ» θα σταματήσω να είμαι προπονητής. Επομένως και στην Κέρκυρα θα πάμε για την νίκη»
Για την διοίκηση:«Εύχομαι να συμβεί το καλύτερο. Γιατί αυτό που λείπει είναι να οργανωθούμε διοικητικά. Θα φέρει την ηρεμία και θα μας κάνει να πορευτούμε ενωμένοι. Πρέπει τα δεδομένα να είναι διαφορετικά αλλά δεν ψάχνουμε καμία δικαιολογία. Σήμερα χάσαμε γιατί ο αντίπαλος έδειξε μεγάλες αρετές και όχι επειδή υπάρχει αστάθεια στα διοικητικά. Στην χώρα μου λένε ότι σκοτώνουν την πείνα με το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να μην φάνε για να πάνε στο γήπεδο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: