Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Τον χόρεψε… χανιώτη!!


Τον χόρεψε… χανιώτη!

Στους ρυθμούς του εξαιρετικού Πλατανιά… χόρεψε ο Αστέρας Τρ. στα Περιβόλια! Με γκολ των Γουνδουλάκη (ένα από τα ωραιότερα που έχουμε δει φέτος) και του Ανγκούλο, οι Χανιώτες νίκησαν 2-0 τους Αρκάδες!

Και όμως, αυτός, ο εξαιρετικός Πλατανιάς του Γιώργου Παράσχου, είχε να νικήσει επτά αγωνιστικές!

Η ομάδα των Χανιών έπαιξε κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και με την τρομερή γκολάρα του Γουνδουλάκη στο 20’ (ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Super League) και το τέρμα του Ανγκούλο στο 79’, στην πρώτη επαφή του Ισπανού -που είχε περάσει στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα- με την μπάλα, επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, στην αναμέτρηση που άνοιξε την 21η αγωνιστική της Super League.

Μεγάλη νίκη για τον Πλατανιά (πρώτη στην ιστορία του απέναντι στην ομάδα της Τρίπολης), που… ξεμπέρδεψε με την υπόθεση παραμονής, ενώ οι Αρκάδες έμειναν με το άγχος της εισόδου ή όχι στα πλέι οφ.

inner

Πώς έπαιξαν

4-2-3-1 επέλεξαν και οι δύο προπονητές. Ο κ. Παράσχος έδωσε φανέλα βασικού στον Σωτηρίου, που έκατσε κάτω από τα γκολπόστ, ενώ τετράδα στην άμυνα ήταν -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Κουλιμπαλί, Σελίν, Μπανανά και Βάντερσον. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Αποστολόπουλος και Γκνιάτιτς, δεξιά ήταν Γουνδουλάκης, αριστερά ο Μουνάφο, ενώ ο Μενδρινός ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ράμος.

inner

Στο… δικό του 4-2-3-1, ο κ. Τερεζόπουλος, στο δεύτερο παιχνίδι του ως πρώτος προπονητής στον πάγκο του Αστέρα, είχε τον Μπαντή στο τέρμα, ενώ οι τέσσερις στην άμυνα ήταν -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Κιτοκό, Ζησόπουλος, Σανκαρέ και Παντελιάδης. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Χαμντανί και Κουρμπέλης, δεξιά ο Μούκαμ, αριστερά ο Μάσα, και ο Μπερτόλιο λίγο πιο πίσω από τον Ιωαννίδη, που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς


Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν μπορούσαν, ωστόσο, να απειλήσουν την εστία του Σωτηρίου. Ο Πλατανιάς ισορρόπησε και με τη συμπλήρωση, μάλιστα, 20 λεπτών αγώνα, άνοιξε το σκορ με ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Super League. O Μενδρινός εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο αρχηγός των Χανιωτών, Φανούρης Γουνδουλάκης, με τρομερό σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα… συστημένη, στο Γ του Μπαντή, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

inner

inner

Με εξαίρεση, όμως, την γκολάρα του πρώην παίκτη του Πανιωνίου -και δυο σουτ, ένα για κάθε ομάδα, των Χαμντανί και Μπανανά- στο πρώτο 45λεπτο δεν είχαμε κάτι άλλο, με τον Πλατανιά να κρατάει άνετα το προβάδισμα, έχοντας τη συντριπτική κατοχή της μπάλας.

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε πιο ζωηρά, ώστε να φανεί πιο απειλητικός. Κρατούσε περισσότερο μπάλα, φέρνοντας την κατοχή σε μια ισορροπία, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, όμως, που παραλίγο να σκοράρουν ξανά, αλλά το σουτ του Ράμος από αριστερά και μέσα από τη μικρή περιοχή εξουδετέρωσε στο 53’ ο Μπαντής!

inner

Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει, ο Πλατανιάς ήταν αυτός, ωστόσο, που έχανε τις ευκαιρίες, και μετά τις δύο… προειδοποιητικές στο 72’ και στο 74’ (των Ράμος και Γκνιάτιτς), ο Ανγκούλο, που είχε περάσει στο ματς τρία λεπτά νωρίτερα, πήρε την μπάλα από την εξαιρετική συνεργασία Γουνδουλάκη-Αποστολόπουλου και έκανε το 2-0!

inner

Οι Αρκάδες προσπάθησαν έστω να μειώσουν στη συνέχεια, τα ωραία σουτ των Μπερτόλιο, Στανισάβλιεβιτς και Φερνάντες πέρασαν έξω, όμως και η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πήρε μια απόλυτα δίκαιη νίκη.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν, Μπανανά, Σκαρρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (84' Τσουράκης), Μουνάφο (68' Στανισάβλιεβιτς), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης, Ράμος (76' Ανγκούλο).

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κιτοκό, Χαμντανί (81' Νίκο), Κουρμπέλης (66' Δημούτσος), Μπερτόγλιο, Μούκαμ, Μάσα (76' Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Γήπεδο: Περιβόλια
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: