Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΑΕΚ… α λα Ζντοβτς!!


ΑΕΚ… α λα Ζντοβτς

Με άμυνα που θύμιζε τον προπονητή της ως… παίκτη, η ΑΕΚ νίκησε πανεύκολα τον Κόροιβο 70-49 και παραμένει τρίτη. Κορυφαίος ο Μαυροειδής, καλός αλλά χτύπησε ο Μπράουν.

Ο Γιούρε Ζντοβτς αρχίζει να βάζει το αμυντικό του στίγμα στην ΑΕΚ. Μπορεί ο αντίπαλος να μην προσφέρεται για ακριβώς ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο η «Ένωση» ήταν για πρώτη φορά τόσο αποτελεσματική στα μετόπισθεν και νίκησε στο ρελαντί με 70-49 τον Κόροιβο στο ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ ξεχώρισε, ο Τζέι Κόβαν Μπράουν στο δεύτερο παιχνίδι του άρεσε με 8 πόντους (2/3 τρίποντα, 2/2 βολές) και 7 ασίστ σε 17:20 μέχρι να αποχωρήσει με πρόβλημα στον ώμο, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν χρειάστηκε να πετύχει πάνω από 5 πόντους. Απογοητευτικός ξανά ο Ντιόντε Κρίστμας, έμεινε άποντος με 0/4 τρίποντα.

Έκτη σερί ήττα για την ομάδα της Αμαλιάδας που μετά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα προβληματίζει με την εικόνα της και δεν είχε ούτε έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων.

inner

Το ματς

Δίδυμους πύργους, Μαυροκεφαλίδη και Μαυροειδή, επέλεξε στην αρχική του πεντάδα ο Γιούρε Ζντοβτς απέναντι στον Κόροιβο που δεν είχε (για πειθαρχικούς λόγους) τον πρώτο του σκόρερ, Ντουέιν Ντέιβις. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την ΑΕΚ και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της προηγήθηκαν στο ξεκίνημα (5-8). Όμως από εκεί κι έπειτα η άμυνα της «Ένωσης» έγινε πολύ αποτελεσματική, κράτησε έξι λεπτά χωρίς σκορ τους αντιπάλους και με ένα επί μέρους 17-3 ως το τέλος της πρώτης περιόδου-χάρη και στα διαδοχικά τρίποντα του Μπράουν-διαμορφώθηκε το 22-11. Ο νεοαποκτηθείς Τσάπιν έδωσε ρυθμό στον Κόροιβο που αντέδρασε πλησιάζοντας στους επτά (25-18) στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά οι φωνές του Ζντοβτς στο τάιμ άουτ έπιασαν τόπο. Η άμυνα της ΑΕΚ έσφιξε ξανά, ο Σάκοτα «πυροβολούσε» από παντού, Μπράουν και Μαυροειδής πρόσφεραν σε δημιουργία και σκορ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με 44-28.

inner

Η αποχώρηση του Μπράουν με ενοχλήσεις στον ώμο δεν επηρέασαν τους γηπεδούχους. Ο Κατσίβελης πρόσφερε λύσεις από τον πάγκο, Καλαμπόκης και Μαυροειδής παρέμειναν αποτελεσματικοί, ο Κόροιβος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και η διαφορά εκτοξεύτηκε ακόμη και στο +28 (60-32) στα τέλη της τρίτης περιόδου. Παρά τη μικρή χαλάρωση των «κιτρινόμαυρων» και τη διάθεση των μικρών του Κοροίβου (Γεωργάκη, Πουλιανίτη, Χριστοδούλου) να δείξουν πράγματα, το παιχνίδι δεν ξέφυγε ποτέ από τον απόλυτο έλεγχο της ΑΕΚ, που έφτασε στο ρελαντί στο τελικό 70-49.

Δεκάλεπτα: 22-11, 44-28, 60-35, 70-49.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 11, Χέρστον 7, Μιλόσεβιτς 9 (7 ριμπ.), Κάρτερ, Μπράουν 8 (7 ασίστ), Κατσίβελης 4, Καλαμπόκης 8 (4 ασίστ), Μαυροειδής 16 (8 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 5, Κρίστμας.

Κόροιβος (Χ. Μαρκόπουλος): Συνετός, Πουλιανίτης 9, Χριστοδούλου 6, Χάρντινγκ 9, Χαριτόπουλος 4, Τρότερ 4, Γεωργάκης 6, Σλαφτσάκης 2 (8 ριμπ.), Μπατής, Τσάπιν 4, Χάρις 5 (6 ριμπ.).

Διαιτητές: Σχινάς, Μπήτης, Καραβίτης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: