Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τα «θέλω» του Σκίμπε!!

Χωρίς Μανωλά και Φορτούνη η πρωινή ανοικτή προπόνηση της Εθνικής ομάδας, παρουσία λιγοστών φίλων της «γαλανόλευκης». Τι είδαμε από τον Μίκαελ Σκίμπε.

Τα «θέλω» του Σκίμπε

Ο Μίκαελ Σκίμπε δεν είναι ο κλασικός Γερμανός προπονητής με το αυστηρό ύφος και την σιδηρά πειθαρχία εντός και εκτός γηπέδου. Μπορεί να έχει βάλει από την πρώτη μέρα κιόλας κανόνες λειτουργίας στο εσωτερικό της Εθνικής, όπως για παράδειγμα οι διεθνείς να απενεργοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στα γεύματα της ομάδας και στις ομιλίες του ομοσπονδιακού τεχνικού, αλλά δεν θα τον πεις και… μπαμπούλα. Άλλωστε σε όλες τις ομάδες ο προπονητής βάζει τους κανόνες και επιλέγει τον τρόπο λειτουργίας στην καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών. Παρεμπιπτόντως, η ώρα κατάκλισης στο ξενοδοχείο είναι πλέον στις 23:00 και στο πρωινό θα συγκεντρώνεται σύσσωμη η ελληνική αποστολή.

Εντός γηπέδου, δεν είδαμε από τον Μίκαελ Σκίμπε κάτι εξεζητημένο στην πρωινή προπόνηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας. Ξεκίνημα με το καθιερωμένο ζέσταμα, σπριντ και ακολούθως ασκήσεις με μπάλα. Η πρώτη άσκηση ήταν η κατοχή μπάλας με τον Γερμανό προπονητή να μετρά τις επαφές που έκαναν οι παίκτες του. Η δεύτερη αφορούσε τη γρήγορη κυκλοφορία με τους πλάγιους μπακ να ανεβαίνουν ψηλά, να βοηθούν στην ανάπτυξη και να σεντράρουν, ψάχνοντας τους επιθετικούς. Ο Μίκαελ Σκίμπε ζητούσε από τους στόπερ σίγουρη πρώτη πάσα, από τους χαφ να παίζουν γρήγορα και από τους επιθετικούς να έχουν καλά τελειώματα. Έδειχνε αρκετά ικανοποιημένος από την προσαρμογή των διεθνών, φωνάζοντας πολλές φορές «μπράβο» στη διάρκεια της συγκεκριμένης άσκησης.

Συμπεράσματα για την ενδεκάδα δεν μπορούν να βγουν καθώς ο εκλέκτορας της Εθνικής δεν φανέρωσε τις προθέσεις του. Η μία ομάδα αποτελούνταν από τους: Καπίνο, Μόρα, Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα, Κίτσιου, Ταχτσίδη, Σάμαρη, Πέλκα, Καρέλη, Αραβίδη και Μήτρογλου και η άλλη από τους: Καρνέζη, Σιόβα, Παπαδόπουλο, Χολέμπας, Τοροσίδη, Τζιόλη, Πέτσο, Βύντρα, Νίνη, Αθανασιάδη και Γιάννου.

Με βάση τον τρόπο δουλειάς του ο Μίκαελ Σκίμπε προτιμά να μην ανοίγει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα προκειμένου να έχει «ζεστούς» όλους τους ποδοσφαιριστές του. Την ίδια φιλοσοφία πρόκειται να ακολουθήσει και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι πληροφορίες μας λένε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει τετ α τετ γνωριμίας με όλους τους διεθνείς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: