Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

«Ένας από τους καλύτερους Άγγλους της ιστορίας ο Ρούνεϊ»

Το εγκώμιο του Γουέιν Ρούνεϊ έπλεξε ο πρώην συμπαίκτης του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζεράρ Πικέ, χαρακτηρίζοντάς τον έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.  
Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην «Telegraph» και κλήθηκε «χτίσει» την καλύτερη του ενδεκάδα.
Σε αυτήν συμπεριελήφθησαν -φυσικά- οι Λιονέλ Μέσι, Αντρές Ινιέστα, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες αλλά και οι Πολ Πογκμπά και Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού «θέλει τους καλύτερους του κόσμου». Σε συμπληρωματική ερώτηση στην λίστα έβαλε και τον Γουέιν Ρούνεϊ, για τον οποίο δήλωσε:
«Διαλέγω τον Ρούνεϊ γιατί είναι ένας από τους καλύτερους Άγγλους παίκτες στην ιστορία. Πρέπει να κερδίσει ένα μεγάλο τρόπαιο με την εθνική. Θα είναι δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πρόσφατα έγινε ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά με το εθνόσημο, που είναι ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ. Και δεν είναι μεγάλος. Μόνο 30.
Είναι ένα φανταστικό άτομο. Όταν ήμουν στην Γιουνάιτεντ ήταν πολύ νέος όπως κι εγώ. Με βοήθησε πάρα πολύ. Με έκανε να αναπτυχθώ μέσα στην ομάδα και με βοήθησε στο να μάθω αγγλικά. Ήταν ο πλακατζής των αποδυτηρίων. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις.
Μπορεί πλέον να μην είναι ίσως τόσο γρήγορος όσο παλιά, αλλά πάντα θα σκοράρει. Πέτυχε χατ-τρικ με την Μπριζ, ξανά σκόραρε με την ΤΣΣΚΑ. Έχει συνέχεια.
Είναι αλήθεια ότι μεγαλώνει, πρέπει όλοι να το αποδεχθούμε αυτό, αλλά ακόμη έχει ικανότητες και χρόνο μπροστά του. Και ξέρετε, όταν κάποιες φορές δεν σκοράρεις δεν φταις αποκλειστικά εσύ. Κάποιες φορές φταίει και η ομάδα που δεν δημιουργεί ευκαιρίες για σένα» ανέφερε για τον αρχηγό των «κόκκινων διαβόλων» και των «τριών λιονταριών».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: