Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Αραγε, πρόλαβε την γκάφα η Εθνική μας;

Μια Εθνική που προχωρούσε (τρόπος του λέγειν) από τύχη και μόνο. Υπάρχει περίπτωση για τη διαχείριση ποδοσφαιριστή που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ο Θοδωρής Τσούτσος σχολιάζει στο sport-fm.gr.

Αραγε, πρόλαβε την γκάφα η Εθνική μας;
Η Εθνική μας ομάδα ετοιμαζόταν το τελευταίο διάστημα για μια γκάφα ολκής. Κινδύνευε και κινδυνεύει ακόμα για την ακρίβεια, να χάσει για πάντα έναν ποδοσφαιριστή, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Ο λόγος για τον Απόστολο Γιάννου.

Ο επιθετικός του Αστέρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις κλήσεις του νέου προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Μίκαελ Σκίμπε. Ακόμα, όμως, δεν έχει καμία συμμετοχή με την Εθνική. Είχε κληθεί και επί ημερών Σέρχιο Μαρκαριάν, για τον εκτός έδρας αγώνα με την Ουγγαρία. Αγωνιζόμενος στον Πανιώνιο ακόμα. Τυχαία είχε γίνει κι εκείνο, διότι είχε τραυματιστεί ο Μήτρογλου και μπήκε στη λίστα την τελευταία στιγμή.

Σε εκείνο το ματς ο Γιάννου είχε μείνει στον πάγκο. Από τότε δεν ξανακλήθηκε. Με αποτέλεσμα, ακόμα και τώρα η Εθνική Αυστραλίας, αφού ο παίκτης έχει διπλή υπηκοότητα, να έχει τη δυνατότητα να τον κάνει "δικό της". Αλλωστε, ο Γιάννου στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην Εθνική Κ17 της Αυστραλίας. Και επίσης, πρόσφατα είχε δηλώσει "ανοιχτός" στις προσκλήσεις και των δύο πλευρών, με το δεδομένο μάλιστα ότι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των "καγκουρό" ο προπονητής είναι Ελληνας, ο Αγγελος Ποστέκογλου και ο οποίος τον γνωρίζει πολύ καλά. Πιθανόν καλύτερα από εμάς τους ίδιους που τον έχουμε στο πρωτάθλημά μας, σίγουρα πάντως καλύτερα από την ΕΠΟ.

Η Εθνική μας, προφανώς όχι προγραμματισμένα γιατί ποιος άραγε να έχει ενημερώσει τον νέο προπονητή, είναι έτοιμη να διορθώσει το "έγκλημα" που πήγε να κάνει. Αν ο Γιάννου αγωνιστεί σε κάποιο από αυτά τα φιλικά της Εθνικής μας με Λουξεμβούργο και Τουρκία, τα οποία γίνονται σε επίσημες ημερομηνίες της FIFA, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα "δένει" τον ποδοσφαιριστή.

Αρκεί να έχει και την τύχη με το μέρος της. Διότι ο Γιάννου πήγε σε αυτές τις κλήσεις του προπονητή, "κουβαλώντας" τραυματισμό από τον αγώνα του Αστέρα με τον ΑΠΟΕΛ. Γι` αυτό και δεν έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ. Στις πρώτες προπονήσεις συμμετείχε, αλλά το θέμα είναι να μην πάθει κάποια υποτροπή, διότι ο τραυματισμός του είναι πολύ "φρέσκος".

Το κακό είναι ότι η Εθνική μας άφησε το θέμα που αφορά σε έναν τόσο νεαρό ποδοσφαιριστή, 25 ετών, τόσο ικανό και με τέτοιες χρονιές (εντυπωσιακός και πέρυσι με τον Πανιώνιο και φέτος με τον Αστέρα) να κριθεί από την τύχη. Είναι προφανές ότι ο Γιάννου θα μπορούσε να έχει κληθεί από τον Κώστα Τσάνα τουλάχιστον στα δύο τελευταία παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro με την Βόρεια Ιρλανδία και την Ουγγαρία, τα οποία μάλιστα ήταν αδιάφορα βαθμολογικά και είχαν γίνει περίοδο που ο ποδοσφαιριστής ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και να έχει τελειώσει το θέμα. Δεν τελείωσε, όμως...

Να σημειωθεί και το εξής. Η Αυστραλία αυτή την περίοδο δίνει αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ και του Πανασιατικού Κυπέλλου (οι αγώνες είναι οι ίδιοι). Για σκεφτείτε να μην αγωνιστεί τώρα ο Γιάννου με την Ελλάδα και να "καρφωθεί" στο μυαλό του Ποστέκογλου. Λες και είχαμε όλο αυτό το διάστημα "πήξει" στους επιθετικούς και δεν χρειαζόμασταν τον πρώτο σκόρερ (μαζί με τον Φορτούνη) της Super League.

Το θετικό είναι ότι ο ποδοσφαιριστής δείχνει θετική προδιάθεση για την δική μας Εθνική, από τη στιγμή που πήγε σε αυτήν ακόμη και τραυματίας. Ας φροντίσουν εκεί στην Εθνική και βέβαια στην ΕΠΟ, να τον δικαιώσουν για αυτή την επιθυμία του. Και κυρίως ας φροντίσουν άλλη φορά τέτοια θέματα να μην τα αφήνουν στην τύχη...

Υ.Γ.: Ακούσατε τίποτα για τον Δημήτρη Κουρμπέλη; Το όνομά του πουθενά στην Εθνική; Τίποτα ακόμα. Για να δούμε τι άλλο πρέπει να τον δουν να κάνει στους αγωνιστικούς χώρους... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: