Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Γιατί στην Αθήνα δεν παίρνουν στα σοβαρά τον ΠΑΟΚ!!

Στην Αθήνα υπάρχει ένας «αντιπαοκτσισμός». Έντονος, μάλιστα. Στην πραγματικότητα δεν είναι «αντιπαοκτσισμός», διότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ δεν θεωρούν ισάξιο αντίπαλό τους τον ΠΑΟΚ. «Έλα, μωρέ, ποιος ΠΑΟΚ...», αυτό λένε εδώ και χρόνια. Και με την αγωνιστική παρουσία του στο πρωτάθλημα η δημοφιλέστερη ομάδα της Βορείου Ελλάδος «δικαιώνει» την<<απαξίωση» των «νοτίων».

Αφήνουμε στην άκρη την εξωγηπεδική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ, της διοικήσεως του, των οργανωμένων φιλάθλων και των μήντια. Που μια ζωή κλαίνε, διαμαρτύρονται, καταγγέλνουν την πουτάνα την Αθήνα που είναι κοντά στα κέντρα αποφάσεων. Μιλάμε για το τι ψάρια πιάνει η ομάδα στο γήπεδο.
Ξεκινάει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ με γκέλα στην Τούμπα κόντρα στην προβληματική σήμερα Ξάνθη. Στα Γιάννενα διασύρεται από τον ΠΑΣ. Καμμία... έκπληξη για τους οπαδούς της κωλοαθήνας. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, λένε. Αυτός ήταν πάντα. Και την περασμένη Κυριακή ο ΠΑΟΚ γλυτώνει την ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον... Πανθρακικό. Μια ζωή ΠΑΟΚ, λένε. Αυτός που ξέρουμε.

Βεβαίως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κερδίσει τον ουραγό Πανθρακικό. Όπως θα μπορούσε να χάσει, να φάει... κι άλλα γκολ εκτός από τα τρία. Πού είναι το περίεργο; ΠΑΟΚ είναι, λένε... πάντα.

Διαφωνώ! Δεν συμφωνώ με την οπαδική σκέψη των ομάδων του πάλαι ποτέ ΠΑΟΚ. Που δεν τον υπολογίζουν του ΠΑΟΚ. Ο γάβρος για παράδειγμα. Όσο ισχυρός και να αισθάνεται πάντα φοβάται τον βάζελο, ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα πολύ κάτω του. Αυτός είναι, λένε, ο αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός, όχι η ΑΕΚ, πολύ περισσότερο δεν... βλέπουν τον ΠΑΟΚ.

Το ίδιο και ο βάζελος. Που είναι περισσότερο αντιολυμπιακός παρά παναθηναϊκός. Όπως, άλλωστε, ο ολυμπιακάκιας, πρώτα είναι αντιπαναθηναϊκάκιας.

Ξέρω αεκτζήδες που τον έχουν για «επαρχιακή» ομάδα τον ΠΑΟΚ. Στη ξευτύλα. Και είπαμε. Ο ΠΑΟΚ δίνει κι αυτός το δικαίωμα να τον υποτιμούν.
Ποια είναι η διαφωνία μου. Είναι λάθος ο «αντιπαοκτσισμός». Ο ΠΑΟΚ εκφράζει Ελλάδα. Την Ελλάδα της προχειρότητας. Της απουσίας οργάνωσης. Η οπαδική αντιπαράθεση απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν αποκαλύπτει την αλήθεια σ' αυτή την ομάδα. Την αλήθεια της Ελλάδος. Του παραπόνου και της κλάψας. Όχι της δουλειάς. Ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη εξαρτάται από τους... άλλους, όχι απ' εμάς τους ίδιους.

Κι όμως! Ο ΠΑΟΚ είναι η Ελλάδα, περισσότερο από τις ομάδες της Αθήνας. Δεν έχει προκοπή η παοκάρα διότι αισθάνεται ότι δεν... την αφήνουν να πάρει το πρωτάθλημα.

Ποιάς ομάδας άρρωστος οπαδός είναι ο Τάσος Κάκος που έπιασε δουλειά στον ΠΑΟΚ, αποκάλυψη στο apodytiriakias.gr

Περίεργη επιλογή απο τον... γάτο Ιβάν Σαββίδη. Έδωσε δουλειά στον πρώην διαιτητή Τάσο Κάκο. Περιεργότατη επιλογή. Και ακαταλαβίστικη. Να εξηγήσω.
Κατ' αρχήν, για πρώτη φορά στα χρονικά μια ΠΑΕ, επίσημα και φανερά, βαπτίζει στελέχη της δύο πρώην σφυρικτράκηδες. Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, έχει και συνεχίζει να κρατά τον πανέξυπνο Μάλαμα Τεβεκέλη, τον πρώην ασφαλίτη μπάτσο και... οπλίζεται και με τον Κερκυραίο Τάσο Κάκο. Που λόγω ποδοσφαιρικών φρονημάτων ήταν δύσκολο να διοριζόταν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ, να παίρνει ένα χαρτζηλίκι 4.000 ευρώ μηνιαίως.
Άρρωστος βάζελος ο Κάκος. Του θανάτου οπαδός του Παναθηναϊκού. Άσχετο αυτό. Ο Ιβάν δεν τον πήρε στον ΠΑΟΚ σαν οπαδό, αλλά σαν επαγγελματία. Για ποιο λόγο, όμως; Κάνω σίγουρη πρόβλεψη και μακάρι να διαψευστώ. Δεν έχει μέλλον στον ΠΑΟΚ ο Κάκος. Έχει τέτοιο χαρακτήρα, που δύσκολα να αποδώσει σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του ΠΑΟΚ.
Παρακάτω. Είναι αστείο και μόνο να το σκεφθεί κάποιος ότι οι διαιτητές θα δείξουν... κατανόηση, θα έχουν ένα σεβασμό στον ΠΑΟΚ επειδή θα... δουλεύει ένας πρώην συνάδελφός τους, ο Κάκος. Το ξεχνάμε αυτό.
Η Ξάνθη έχει τον Καζναφέρη. Ο Αστέρας είχε τον Μποροβήλο, πριν γίνει πρόεδρος της ΠΑΕ. Διεθνείς διαιτητές και οι δύο όπως ο Κάκος, ένας ακόμα στον ΠΑΟΚ, μετά την καμπίσια αλεπού, λέω για τον Τεβεκέλη.
Ο Μποροβήλος ποτέ των ποτών, σαν παράγοντας του Αστέρα, δεν μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Επειδή δεν έχει καμμία δουλειά εκεί μέσα. Ο Κάκος θα κάνει επισκέψεις συναδελφικές, σαν εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ. Και αυτές θα έχουν αποτέλεσμα; Το αποκλείω με την υπογραφή μου.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: