Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η ενδεκάδα των καλύτερων φετινών μεταγραφών!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές, που έχουν καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να... βγάλουν τα λεφτά της μεταγραφής τους.
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ βγήκαν από τα ταμεία των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων και το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου οι ομάδες να ενισχυθούν και να παρουσιαστούν ακόμη πιο δυνατές μέσα στη σεζόν.
ADVERTISEMENT
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης τίναξαν την «μπάνκα» στο αέρα και φέτος, καθώς κατέχουν το ρεκόρ δαπάνης για την απόκτηση ενός και μόνο ποδοσφαιριστή. 81 εκατομμύρια ευρώ για τον Λουίς Σουάρεζ έδωσαν οι Καταλανοί, ενώ οι Μαδριλένοι έδωσαν 80 εκατομμύρια για τον Χάμες Ροντρίγκεζ.
Επειδή όμως τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία, υπάρχει μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών - σε διάταξη FourFourTwo φυσικά - για τους οποίους δε δόθηκαν τα χρήματα των Σουάρεζ και Χάμες, όμως έχουν ήδη ξεχωρίσει με τις επιδόσεις και την αγωνιστική τους παρουσία στη νέα τους ομάδα. Δηλαδή έχουν... βγάλει τα λεφτά τους, κατά ένα μεγάλο μέρος.
Τερματοφύλακας: Κλαούντιο Μπράβο – Μπαρτσελόνα
Μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει να γράψει ιστορία με τη νέα του ομάδα. Στα 630 αγωνιστικά λεπτά των επτά πρώτων αγωνιστικών της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ο Κλαούντιο Μπράβο έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, με αποτέλεσμα να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ (561’), που κατείχε ο Πέδρο Μαρία εδώ και 36 χρόνια. 12 εκατομμύρια έδωσε η Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, προκειμένου να κάνει δικό της τον αρχηγό της εθνικής Χιλής και όπως φαίνεται χτύπησε «φλέβα» χρυσού.
Σέντερ μπακ: Σκοντράν Μουσταφί – Βαλένθια
8 εκατομμύρια ευρώ έδωσε το καλοκαίρι η Βαλένθια στη Σαμπντόρια, προκειμένου να κάνει δικό της τον 22χρονο αμυντικό. Παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γερμανίας στα γήπεδα της Βραζιλίας, ο Μουσταφί ταλαιπωρήθηκε από κάποιους τραυματισμούς λόγω Μουντιάλ, με αποτέλεσμα να μην είναι 100% έτοιμος στο ξεκίνημα της σεζόν. Πλέον αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στο κέντρο της άμυνας των «νυχτερίδων», που έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά και βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Σέντερ μπακ: Εζέκιελ Γκαράι – Ζενίτ
Βασικός στην περσινή εντυπωσιακή πορεία της Μπενφίκα και φυσικά «ογκόλιθος» στην άμυνα της εθνικής Αργεντινής, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περίεργο που κορυφαία κλαμπ δεν έσπευσαν να αποσπάσουν την υπογραφή του, κάτι που έπραξε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Άλλοι λένε πως η μεταγραφή κόστισε 6 εκατομμύρια ευρώ, άλλοι 15. Σημασία έχει πως ο Γκαράι είναι εξαιρετικός (και φυσικά βασικός) με τη φανέλα της νέας του ομάδας, που ηγείται στο πρωτάθλημα Ρωσίας και στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αριστερό μπακ: Χουάν Μπερνάτ – Μπάγερν Μονάχου
10 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν το καλοκαίρι οι Βαυαροί στη Βαλένθια, προκειμένου να κάνουν το χατίρι του Πεπ Γκουαρντιόλα, μεγαλώνοντας την ισπανική παροικία στο Μόναχο. Με τον 21χρονο μπακ να δικαιώνει μέχρι στιγμής τον προπονητή του για την επιλογή του. 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μετρά μέχρι στιγμής ο Ισπανός, που εξελίσσεται στη φετινή σταθερή δύναμη της Μπάγερν στο αριστερό άκρο της άμυνας, παίρνοντας τη φανέλα βασικού... σπίτι του.
Δεξί μπακ: Κάλουμ Τσέιμπερς – Άρσεναλ
Ποσό-μαμούθ για την απόκτηση ενός 19χρονου ποδοσφαιριστή έδωσε φέτος το καλοκαίρι η Άρσεναλ. 20 εκατομμύρια ευρώ έβγαλαν από τα ταμεία τους οι «κανονιέρηδες», προκειμένου να αποκτήσουν από τη Σαουθάμπτον το νεαρό αμυντικό. Το ξεκίνημα της σεζόν μπορεί να έχει πολλά σκαμπανευάσματα για την Άρσεναλ, όμως ο Τσέιμπερς είναι ιδιαίτερα σταθερός στο δεξί άκρο της άμυνας. Γι’αυτό και η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Αρσέν Βενγκέρ, με 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Κεντρικό χαφ: Σεσκ Φάμπρεγας – Τσέλσι
Ίσως η πιο ουσιαστική μεταγραφή του καλοκαιριού. Η παρουσία του Φάμπρεγας στη μεσαία γραμμή της Τσέλσι δίνει φινέτσα και φαντασία στο παιχνίδι των «μπλε». Τα 33 εκατομμύρια που έδωσε ο Αμπράμοβιτς στην Μπαρτσελόνα ίσως αποδειχθούν λίγα για αυτά που κάνει ο Ισπανός μέσος στο γήπεδο. Ήδη σε 7 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ μετρά ισάριθμες ασίστ, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ένα γκολ και μια ασίστ σε δύο παιχνίδια. Αέρα... Μπαρτσελόνα δίνει στην Τσέλσι φέτος ο Φάμπρεγας.
Κεντρικό χαφ: Ιβάν Ράκιτιτς – Μπαρτσελόνα
Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις πέρσι με τη Σεβίλλη, με την οποία κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ, του έδωσαν φέτος το εισιτήριο για την Μπαρτσελόνα, έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είναι ούτε Τσάβι, ούτε Φάμπρεγας (τους οποίους ουσιαστικά αντικαθιστά) όμως έχει δώσει ουσία στη παιχνίδι της νέας του ομάδας και έχει κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Οκτώ συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις για τον Κροάτη μέσο, που αποδεικνύεται σε... λίρα εκατό για τους Καταλανούς.
Ακραίο χαφ: Γιασίν Μπραχίμι – Πόρτο
Ακόμη ένα «λαβράκι» ψάρεψαν τα... λαγωνικά της Πόρτο φέτος το καλοκαίρι. Και όχι από τη Λατινική Αμερική ή την Αλγερία (απ’ όπου κατάγεται), αλλά από την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μόλις 4,5 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν οι «δράκοι» στη Γρανάδα για να κάνουν δικό τους τον 24χρονο ακραίο μέσο και μέχρι στιγμής δικαιώνονται, με τον Αλγερινό να είναι βασικός σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ειδικά στο Τσαμπιονς Λιγκ έχει... βγάλει μάτια, αφού ήταν ο πρωταγωνιστής στα προκριματικά, ενώ στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων πέτυχε χατ-τρικ και έγινε ο έβδομος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει κάτι ανάλογο στο ντεμπούτο του. Ήδη στη διοίκηση της Πόρτο τρίβουν τα χέρια τους, αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα τον μοσχοπουλήσουν. Όπως κάνουν συνήθως δηλαδή.
Ακραίο χαφ: Άνχελ Ντι Μαρία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πρόκειται για το μοναδικό ποδοσφαιριστή που συναγωνίζεται σε ποσό μεταγραφής με τον Σουάρεζ και Χάμες Ροντρίγκεζ. 75 εκατομμύρια ευρώ έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να κάνει δικό της τον Αργεντινό άσο. Και μέχρι στιγμής δικαιώνεται, αφού ο Ντι Μαρία δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι των «μπέμπηδων». Σε πέντε ματς στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, ο Ντι Μαρία έχει 3 γκολ και 3 ασίστ. Κυρίως όμως η ταχύτητα, η τεχνική και φαντασία του κάνουν τη διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του.
Σέντερ φορ: Ντιέγκο Κόστα – Τσέλσι
Από άποψη αριθμών, αυτός αποτελεί την πιο επιτυχημένη μεταγραφή της σεζόν μέχρι στιγμής. Με 9 γκολ στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ είναι μακράν πρώτος σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος και οδηγεί εκ του ασφαλούς τη νέα του ομάδα προς τον τίτλο. Με τον Φάμπρεγας να δημιουργεί και τον Ντιέγκο Κόστα να εκτελεί, ο Ζοζέ Μουρίνιο τρίβει τα χέρια του για τις επιλογές του. Με τέτοιες εμφανίσεις, ο Ισπανός επιθετικός σκοπεύει να πάρει μακροπρόθεσμα τη θέση του Ντιντιέ Ντρογκμπά στις καρδιές των φίλων της Τσέλσι.
Σέντερ φορ: Ντάνι Γουέλμπεκ – Άρσεναλ
Η πολυκοσμία στην επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φαλκάο-Φαν Πέρσι-Ρούνεϊ) οδήγησε τον Γουέλμπεκ στην πόρτα της εξόδου του Ολντ Τράφορντ. Η Άρσεναλ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με 20 εκατομμύρια έκανε δικό της την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου τον 24χρονο Άγγλο επιθετικό, ο οποίος μέχρι στιγμής δικαιώνει τις προσδοκίες του Αρσέν Βενγκέρ. Χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ σε τέσσερα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ με τους «κανονιέρηδες» έχει ένα γκολ και μια ασίστ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: