Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

«Καμπάνα» στον Ταβέκιο!!

Η… επιδημία τραυματισμών στην Εθνική υποχρεώνει τον Κλαούντιο Ρανιέρι να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του εν όψει Φινλανδίας. Φαβορί ο Κώστας Γιαννούλης για το αριστερό άκρο της άμυνας, τι άλλο σκέφτεται.

Έτσι το σκέφτεται ο Ρανιέρι...
Με διπλή προπόνηση την Τρίτη συνεχίστηκε η προετοιμασία της «γαλανόλευκης» για το παιχνίδι κόντρα στους Φινλανδούς.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έδωσε έμφαση σε ασκήσεις κατοχής μπάλας και στα τελειώματα φάσεων χωρίς να φανερώσει τις προθέσεις του για την ενδεκάδα στο δίτερμα του πρωινού προγράμματος. Πάντως, ορισμένα δείγματα στη διάρκεια των ασκήσεων οδηγούν στα πρώτα συμπεράσματα.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την επιθετική τριπλέτα που συμμετείχε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και την αμυντική τετράδα που δούλεψε στην ανασταλτική λειτουργία. Καταρχάς, πολύ δύσκολα θα παρεκκλίνει από το καθιερωμένο 4-3-3, αν και στο μυαλό του στριφογυρίζει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κάποια στιγμή η Εθνική ομάδα με δύο επιθετικούς (4-4-2). Την εστία θα υπερασπιστεί ο ανανεωμένος, Ορέστης Καρνέζης.

Προβάδισμα ο Γιαννούλης

Στο δίλημμα Γιαννούλης ή Σταφυλίδης, ο Ιταλός τεχνικός έχει την απάντηση. Προτιμάει τον πιο έμπειρο, Κώστα Γιαννούλη παρότι μπήκε από το... παράθυρο στην αποστολή λόγω της απουσίας του Χοσέ Χολέμπας. Ο αριστερός μπακ χαφ του Ολυμπιακού καλείται για δεύτερη φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, φιλοδοξώντας να κερδίσει φανέλα βασικού και να καθιερωθεί στη «γαλανόλευκη». Οι άλλες τρεις θέσεις είναι αδιαπραγμάτευτες. Δεξιά ο Βασίλης Τοροσίδης, στόπερ οι: Σωκράτης Παπσταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς.

Εξάλλου, ο Κώστας Σταφυλίδης συμπεριλαμβάνεται στους νεαρούς διεθνείς που προέρχονται από την Εθνική Ελπίδων και δοκιμάζονται από τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Ανάλογες περιπτώσεις νεαρών παικτών είναι ο Χάρης Μαυρίας, ο Νίκος Καρέλης και ο Σωκράτης Διούδης, με τον πρώτο και τον τρίτο να μην έχουν χρόνο συμμετοχής φέτος στη Σάντερλαντ και την Κλαμπ Μπριζ, αντίστοιχα.

Μήτρογλου ή Αθανασιάδης στην κορυφή

Ελλείψει Αβραάμ Παπαδόπουλου, στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Λουκάς Βύντρα και δεξιά επιλέχθηκε ο Γιάννης Σκόνδρας με τους αναπληρωματικούς. Στο μεγαλύτερο διάστημα της διπλής προπόνησης, η τριάδα της επίθεσης ήταν ο Γιώργος Σαμαράς (αριστερά), ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (δεξιά) και ο Κώστας Μήτρογλου στην κορυφή. Να σημειώσουμε ότι κάποια στιγμή, ο Κλάους Αθανασιάδης πήρε τη θέση του βασικού φουνταριστού αντί του κυνηγού του Ολυμπιακού.

Η πιθανή τριάδα στα χαφ

Όσον αφορά τους τρεις χαφ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι δοκίμασε για αρκετή ώρα μαζί τους: Παναγιώτη Ταχτσίδη, Γιάννη Μανιάτη και Ανδρέα Σάμαρη, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ο Πέτρος Μάνταλος στη θέση του μέσου της Hellas Βερόνα. Θεωρητικά μπορεί να έχουν προβάδισμα οι τρεις πρώτοι, αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Ιταλός να επιλέξει ξανά τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: