Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Οι πραγματικές στοχεύσεις στο... backstage Ρανιέρι!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το σαμάρι και το γάιδαρο, τη Mercedes και την τραβηγμένη σκανδάλη στο πισώπλατο χτύπημα κατά Εθνικής και ΕΠΟ, τα «δανεικά» και τη διπλή υποχρέωση του ΠΑΟ στη «λέρα» την Ομοσπονδία Μείζον ζήτημα έγινε - μέχρι και σε πρωτοσέλιδα μερίδας του αθλητικού Τύπου «έπαιξε» - η χωριστή προσέλευση, ομοσπονδιακού τεχνικού και διεθνών, στο γήπεδο για προπόνηση.
Έχασε η Βενετιά βελόνι ένα πράμα, που ο Ρανιέρι δεν ήταν στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Εθνικής στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και χρησιμοποίησε μια “Mercedes”, την οποία του έχει διαθέσει η Ομοσπονδία για τις ανάγκες μετακίνησης του.
Τι ήθελαν να πουν τώρα οι… ποιητές; Ότι ο Ιταλός είναι «ψηλομύτης», ένας ακατάδεκτος μπλαζέ τύπος, που γουστάρει την απόσχιση από το ποίμνιο και κάπως έτσι εκλείπει η ομοψυχία από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;
Λες και είναι ήδη η ομάδα κάπου στο εξωτερικό και την παράτησε στο έλεος του Θεού ο προπονητής της για να πεταχτεί να… βρέξει το λαρύγγι του με ένα… Campari! Εδώ, στην Ελλάδα βρίσκονται, έτυχε να έχει κάποια σύσκεψη στα γραφεία και να αναγκαστεί να πάρει το αμαξάκι του (έλα ΟΚ την αμαξάρα του) για να πάει με το δικό του μέσο στην προπόνηση. Χάλασε (τόσο) ο κόσμος;
Γίναμε ξαφνικά φλεγματικοί Βρετανοί και δεν το σηκώνει το πετσί μας το… διαφορετικό πέταγμα της μύγας; Εμείς οι (ωραίοι ως) Έλληνες κολλάμε στο πρωτόκολλο και τις τυπικούρες;
Το άλλο πάλι; Έχει σημασία αν είναι πολυτελές το όχημα, είναι «Mercedes» και δεν είναι… κατσαριδάκι αγάπη μου;
Μα και βέβαια, διότι με την έμφαση στο illustrated τετράτροχο που οδηγεί ο εθνικός προπονητής, τέτοιες εποχές που ο κοσμάκης δεν έχει καλά καλά να σιτευθεί, τσιγκλιέται το δημόσιο, το κοινωνικό αίσθημα. Δημιουργούνται εντυπώσεις, γεννάται αποτροπιασμός, εντονότατο «ξίνισμα».
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μετά την ήττα της πρεμιέρας στα προκριματικά του Euro 2016 και με μια δύσκολη επίσκεψη στο Ελσίνκι, το Σάββατο, την ετοιμότητα του δάχτυλου κάποιων στην σκανδάλη για να πυροβολήσουν την Εθνική ποδοσφαίρου.
Αυτό είναι το ρεζουμέ. Στοχεύεται ο Ρανιέρι, αλλά… στο βάθος είναι η Εθνική Ομάδα και η ΕΠΟ. Σημαδεύουμε το σαμάρι για να… πονάει και η ράχη του γαϊδάρου…
Να διευκρινίσω ότι δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να ταχθώ με το μέρος της Ομοσπονδίας ή να υποστηρίξω τον οποιονδήποτε, από τον πρόεδρο της ως τον τελευταίο υπάλληλο.
Καρφί δεν μου καίγεται. Δεν μπορώ όμως να νιώθω κιόλας ότι περνιόμαστε για «Αμερικανάκια». Που δεν παίρνουμε μυρωδιά τι γίνεται και γιατί γίνεται τριγύρω μας.
Αφού ό,τι κι αν κάνει η ΕΠΟ, ό,τι κι αν πράξει ή πει ο Σαρρής θα καταστεί κατακριτέο.
Όλοι άλλωστε είναι… «μέλη εγκληματικής οργάνωσης»!
Πες, πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει. Η πλύση εγκεφάλου δεν έχει… αριθμό πλυντηρίων που δουλεύουν. Ούτε και δόσεις… απορρυπαντικού…
Σαν διαδήλωση φορολογικής λαίλαπας
Αυτό πιστεύουν και στον Ολυμπιακό για την αποτροπή δολοφονίας του προέδρου τους και έχει λογική βάση.
Είπαμε: «Πρωθυπουργός» ο εκάστοτε ηγέτης των Ερυθρολεύκων, ένα πανίσχυρο, παντοδύναμο πρόσωπο, αλλά ουδέποτε στο παρελθόν, ακόμα και όταν… μεσουρανούσε σε δράση η 17Ν δεν είχε απειληθεί η ζωή του μέσω τρομοκρατικού χτυπήματος!
Η περίπτωση Μαρινάκη παρουσιάζει διαφορετικότητα και απόσταση από προκατόχους του στον ιδιοκτησιακό θώκο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Κι αυτό δικαιώνει τους Ολυμπιακούς που δεν έχουν μόνο την εντύπωση αλλά το πιστεύουν βαθιά. Ο πρόεδρος τους βάλλεται πανταχόθεν. Με μανία και ποικίλους τρόπους πολεμικής, οι οποίοι έχουν σχέση άμεση ή έμμεση με το ποδόσφαιρο.
Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι η νυχτερινή διαδήλωση της Δευτέρας έξω από το συγκρότημα ΣΚΑΪ απαρτίστηκε από 4 χιλιάδες ανθρώπους.
Αριθμός εντυπωσιακός για την εποχή μας. Να κατεβαίνουν δηλαδή στα πεζοδρόμια και να προβαίνουν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας (για τη μεταχείριση του Ολυμπιακού και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη από τα Μέσα που ελέγχονται και εκφράζουν τον Παναθηναϊκό και τον πρόεδρο του) τόσοι πολλοί άνθρωποι.
Που δεν το κάνουν καν για ένα από τα αυστηρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης!
Υπό αυτή την έννοια και στην σημασία της δευτεριάτικης συγκέντρωσης των φίλων του Ολυμπιακού, το «μήνυμα» προς τους αποδέκτες (ξέρουν αυτοί…) ήταν σαφές, ισχυρό και με τον αντίκτυπο που άρμοζε στην περίσταση…
Ειδικά από την ώρα που συνοδεύθηκε από ειρηνικές διαθέσεις και πράξεις.
Υ.Γ.: Αν τελικά αληθεύει ότι η ΕΠΟ «δάνεισε» τον Παναθηναϊκό τα ναύλα του γυρισμού από την Πορτογαλία, οι Πράσινοι - που εχθρεύονται και… Δικάζουν την Ομοσπονδία – είναι και διπλά υπόχρεοι απέναντί της.
Βάλτε στο νου σας και τις αδειοδοτήσεις…*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: